Search
Close this search box.

My View “Η πόλη μας η στριπτιζού”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

 
Η πόλη της Λάρνακας κατέχει την πρωτιά σε ένα θέμα. Δεν θα μπορούσαμε μέσα από το Skala Times, το περιοδικό μας, να μην αναφερθούμε σε αυτό το καυτό θέμα στο οποίο κατέχουμε την πρωτιά. Μιλάμε για ένα θέμα που έχει μεγάλη πέραση και πολλοί είναι αυτοί που μας επισκέπτονται απο τις γύρω περιοχές και τις άλλες πόλεις, για αυτή μας την πρωτιά!
Η επίσκεψη των «ξένων» από τις άλλες περιοχές/πόλεις στην Λάρνακα για την πρωτιά μας αυτή  συνδέεται με δικαιολογίες και τεχνάσματα του τύπου  «θα πάω στρατό», «θα πάω κυνήγι»…… Όλα αυτά, βέβαια, για το μεγαλείο των καμπαρέ!
Με πόση λαχτάρα, πολλοί,  περιμένουν το μηνιάτικο τους για να το φαν πάνω στες «κυρίες». Να πάνε μέσα στο στρατό για να φύγουν σκαστοί, για να πάνε να δουν το show. Και όταν φτάσει η κυνηγετική περίοδος, αρχίζουν και παρά-δουλεύουν και οι χώροι αυτοί,  της ξεχωριστής πάντα διασκέδασης.
Σίγουρα δεν χάνει το θέμα, μιας και βασίζεται σε ένα από τα πιο ισχυρά ένστικτα του ανθρώπου. Πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτή την έλξη. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε γιατί έχουν τόση πέραση τα καμπαρέ. Με τον χαμηλό φωτισμό, με τα κόκκινα φώτα να παίζουν με τις αισθήσεις των «φιλοξενουμένων», «οι κυρίες» να χορεύουν με το γνωστό στυλ τα καταληλότερα τραγούδια.
Τελευταία, βλέπουμε οτι το supply and demand έδωσε ώθηση στην αγορά και χρησιμοποιώντας diversification οι «υπεύθυνοι» παρουσιάζουν τις (κατά το πλείστον) υπαλλήλους τους κι έξω στο φως του ήλιου! Πολλές φορές βρισκόμαστε στο κέντρο της Λάρνακας και βλέπουμε αυτές τις «κυρίες» να κυκλοφορούν και να ρίχνουν «παράξενα» βλέμματα στους οδηγούς που περνάνε!
Το χειρότερο απο όλα όμως είναι που βλέπω αυτές τις «κυρίες» μέσα σε γειτονιές, (που υπάρχουν οικογένειες με παιδιά), να στοχεύουν τους…. ηλικιωμένους. Πολλοί απο αυτούς είναι και return customers. Και να ήξερε κανείς το πόσο οργανωμένο είναι το έγκλημα αυτό! Πάντως για μια πόλη με τόσα προβλήματα πεζοδρομίων, δεν φαίνεται να πτοείται το επάγγελμα αυτό!
Θα πει κανείς ότι αυτό είναι το αρχαιότερο επάγγελμα… Όχι πως αυτό το κάνει σωστό. Αλλά, θα έπρεπε να γίνεται, ίσως, με κάποια ευγένεια και στυλ. Να μην είναι εντελώς ποθκιάντραπο. Έτσι χάνει και την… αίγλη του. Πρέπει να προστατεύετε και ο πολίτης ο όποιος θέλει να βλέπει την πόλη του σαν στολίδι. Οπως και να το κάνουμε δεν είναι ωραίο θέαμα.
Αφού δεν μπορούμε, λοιπόν, να εξαλείψουμε το επάγγελμα αυτό από την πόλη μας, λόγω μεγάλης ζήτησης και κερδοφορίας, θα μπορούσε –τουλάχιστον- να γίνεται  με καλύτερο τρόπο. Τι εννοώ; Εκεί στο λιμάνι, εκείνο το round about θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα μεγάλο ξενοδοχείο, το οποίο να συνδέεται και με το λιμάνι. Αυτό το ξενοδοχείο θα μπορούσε να έχει ενα «δυνατό» καζίνο. Γύρω από τον κυκλικό κόμβο αυτά όλα τα καμπαρέ θα μπορούσαν να γίνουν κλασάτα καμπαρέ με σπουδαία show, που…. να ντρέπεσε να μπεις μέσα. Με τέλεια φώτα απέξω να δίνουν την παράσταση τους. Να υπάρχει κάποια κλάση τέλος πάντων!!!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

3 thoughts on “My View “Η πόλη μας η στριπτιζού””

  1. Θα ήθελα να πιστεύω ότι όλοι μας με το φως της ημέρας συμφωνούμε ότι αυτά που βλέπουμε να γίνονται χειρότερα, αντί να βελτιώνονται, στη πόλη μας, δεν είναι σωστά.
    Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βάλεις τέλος σε συνήθειες οι οποίες μπορεί να θεωρούνται και παράδοση σε αυτό τον τόπο.
    Η αλλαγή χρειάζεται στρατηγική, πλάνο και σχέδιο. Η αλλαγά δεν έχει έρθει τόσο καιρό και ούτε πρόκειται να έρθει από μόνη της. Πρώτα πρέπει να επισημανθεί (τι αλλαγή θέλουμε). Μετά πρέπει να συμφωνηθούν εναλλακτικές λύσεις στο όλο ζήτημα. Μετά ακολουθούν τα έργα.
    Είμαι σίγουρος πως στα μάτια επενδυτών, αυτά τα strip clubs (να τα πούμε), δεν είναι κάτι που δίνει αξία. Ούτε η μαστροπεία οφελεί σε κάτι τη πόλη, αλλά αντίθετα βλάπτει. Είναι αρνητικό το κέρδος σε αυτή την περίπτωση.
    Το να αλλάξουμε εκείνη την περιοχή από το αχούρι που είναι σήμερα, σε κατι σαν Las Vegas, όχι μόνο δεν είναι εύκολο αλλά θα χρειαστούν και πολλά λεφτά. Δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα κάποιο άτομο στην χώρα τούτη που να ήθελε να επενδύσει τόσα πολλά λεφτά. Ο επενδυτής -λογικά- θα έρθει από το εξωτερικό.
    Αν η επένδυση αυτή γίνει, και κάτι το ωραίο δημιουργηθεί στην περιοχή και ξεκινήσει να βγάζει κέρδος, τότε οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν κάποιες “ανακαινίσεις” αν θέλουν να μείνουν στο παιχνίδι. Συνήθως είναι μέσω του συναγωνισμού που έρχεται η εξέλιξη σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε.

  2. Yioda, δεν διαφώνησα σε κάτι – απλά ήθελα να προσθέσω κάποιους προβληματισμούς.
    David, με το σχόλιο σου νομίζω με κάλυψες αρκετά. Ένιωθα ότι έλειπαν όλα αυτά που είπες στο σχόλιο από το αρχικό άρθρο. Συμφωνώ ότι πρέπει να επισημανθεί πρώτα το τι θέλουμε και μετά να δούμε τι είναι εφικτό και τι όχι.

  3. Θα ήθελα να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό στα σχόλια όλων σας. Προσωπικά γνωρίζω τα σχέδια για την περιοχή των καμπαρέ στο λιμάνι, για τον απλούστατο λόγο ότι ανήκω στην οικογένεια που είναι ιδιοκτήτες της γης. Τα σχέδια είναι να φύγουν σχεδόν όλα από εκεί απλά δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Υπάρχουν διαδικασίες, περίπλοκοι νόμοι και γραφειοκρατεία. Και πράγματι θα ήταν καλή ιδέα να συζητηθεί με τον δήμαρχο για πολλές από τις απόψεις που γράψατε. David αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου, ελευθέρα.

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Συναυλία «Ερμηνεύοντας» με Νατάσσα Μποφίλιου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ….»  ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ • ΩΡΑ: 15:00 Αμφιθέατρο ΧΕΝΙΟΝ (Παραλιμνι)   ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  👉Ιστοσελίδα σχολής: www.do-mi-sol.com 👉Ticketmaster: https://www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=5908 👉Ωδείο ΝΤΟΜΙΣΟΛ – Λιοπετρι (τηλ: 23002003) 👉Design’s by Emilia

error: Content is protected !!