Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου
Η περασμένη Κυριακή με βρήκε δίπλα από ένα όμορφο 25χρονο (με μυαλό 35χρονου) να συζητάμε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τοn Χίτλερ, την Παπαρήγα και το σεξ!
“Να γράψεις στο Skala Times αυτά που λέμε, θα διαφωτίσεις τον κόσμο”.
“Δεν μπορώ, σε κάποια διαφωνώ”.
Η πολιτική και το σεξ έχουν κοινά σημεία, όπως η ανάγκη για εξουσία. (Στο σεξ σ’ αρέσει είτε να σ’εξουσιάζουν, είτε να εξουσιάζεις, στην πολιτική κάθε πολιτικός θέλει να εξουσιάζει).
Οι Έλληνες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής τήρησαν στάση βιασμένης βιτσιόζας! “Με βίασε ο αλήτης, αλλά γουστάρω, άστον να το ξανακάνει. Ε, ψιτ βιαστή, έλα, ανοίξαμε και σε περιμένουμε”.
Χυδαίο;
Λυπάμαι, (περισσότερο για τις εκλογές παρά για το παράδειγμα που έφερα), αλλά χυδαίο είναι το αποτέλεσμα των εκλογών!
Όπως έγραψε κι ένας φίλος στο facebook: “τραγικό, η χρυσή αυγή δεν χρειάστηκε τανκς για να μπει στη βουλή! Μπήκε με την ψήφο του Έλληνα”!
Τι έχει πάθει ο Έλληνας; Κοντή μνήμη; Μαζοχισμός; Βλακεία;
Το σεξ κάνει καλό στην υγεία (σωματική και ψυχική), το ίδιο και η πολιτική όταν ασκείται από τους ΣΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους.
Ο 25χρονος δίπλα μου κάνει ζάπινγ στα κανάλια και όλα ασχολούνται με τις εκλογές εν Αθήναις!
“Γιατί οι περισσότεροι πολιτικοί είναι αναίσθητοι; Άλλα λένε, άλλα κάνουν….” Ρωτώ με αφέλεια 10χρονου (ή ξανθής χαζογκόμενας)
“Καλά πλάκα μου κάνεις; Δεν έχεις διαβάσει τον “Ηγεμόνα” του Μακιαβέλι;” Σηκώνετε, πάει στη βιβλιοθήκη του, ψάχνει, επιστρέφει σε 3-5 λεπτά.
Εγώ χαζεύω στον Alpha Ελλάδος την Λιάνα Κανέλη και τον Λάκη Λαζόπουλο. “Λάκη μου είναι τα γενέθλια σου σήμερα; Να ζήσεις”. (“Ρε Λιάνα για τις γαμημένες εκλογές μιλάμε”, φαίνεται να λέει το ύφος του Λάκη).
Ο 25χρονος με το μυαλό 35χρονου επιστρέφει με τον Μακιαβέλι στο χέρι. Μου κάνει ανάλυση του “Ηγεμόνα”. Μετροφυλά, μου εξηγεί….
Νυστάζω. “Ποιος ασχολείται με πολιτική μπροστά στο ενδεχόμενο να ξαπλώσει δίπλα από ένα έρωτα που θαυμάζει-λατρεύει;”
“Ο υπερβολικός ρομαντισμός δεν είναι απόδειξη εξυπνάδας”.
“Σου είπα εγώ ποτέ πως είμαι έξυπνη;”
“Χμ….αλλά ερωτεύσιμη είσαι σίγουρα”.
“Αυτό ναι, το έχω”.
Υ.Γ “Το πόσο είναι αξιέπαινο σ’ έναν ηγεμόνα να κρατά το λόγο του και να ζει με ακεραιότητα και όχι με πανουργία ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. Παρ’όλα αυτά, η πείρα των καιρών μας δείχνει ότι μεγαλούργησαν εκείνοι οι ηγεμόνες που λίγο υπολόγισαν τη συνέπεια και με την πανουργία τύλιξαν τους ανθρώπους και τελικά νίκησαν εκείνους που στηρίχτηκαν στη συνέπεια του λόγου τους”. (Νικκολό Μακιαβέλι, “Ο Ηγεμόνας”, 1513)