Search
Close this search box.

Γιαννάκης Ζάουρας «Ο Δήμαρχος Λάρνακας ήξερε για την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών κι έργων για Βιομηχανικό Λιμάνι στη Λάρνακα από τον Αύγουστο 2013»

???????????????????????????????Ο πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Λιμένων, κ. Γιαννάκης Ζάουρας, μας μιλά για τα σχέδια βιομηχανικού λιμανιού στη Λάρνακα. Ποιοι ήξεραν κι από πότε; Τι θα σημαίνει αυτό το βιομηχανικό λιμάνι στη πόλη του Ζήνωνα; Θα είναι η ταφόπλακα μιας πόλης που ονειρευόταν τουριστική ανάπτυξη και που τώρα μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη;
Επίσης, ο  κ. Ζάουρας τονίζει πως ο ίδιος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Λουρουτζιάτη τον Αύγουστο 2013 για την απόφαση της Κυβέρνησης για βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα.
«Απο κει και πέρα δεν έγιναν ιδιαίτερες ενέργειες από τον Δήμαρχο, εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, ούτε σε επίπεδο ενημέρωσης κοινού και σωμάτων ούτε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για πιθανή ανατροπή της απόφασης αυτής».

Της Γιώτας Δημητρίου

Κύριε Ζάουρα μας λένε ότι κανένας δεν γνώριζε για το Βιομηχανικό Λιμάνι στη Λάρνακα. Ούτε ο Δήμαρχος της πόλης, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Πραγματικά αναρωτιέμαι, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα πρωί και την επομένη ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ με τίτλους «Προ τετελεσμένων η Λάρνακα», χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα ούτε καν ο άρχων της πόλης, ο Δήμαρχος κ. Λουρουτζιάτης;
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη μεθόδευε την μετατροπή του λιμανιού Λάρνακας σε βιομηχανικό, όπως τουλάχιστον είχαμε αντιληφθεί, χωρίς να συγκαλέσει την επιτροπή ανάπτυξης ή το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για να το ενημερώσει. Πρέπει να πω ότι αρχές του Αυγούστου 2013 σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων, ο Πρόεδρος της Αρχής μετέφερε στο Συμβούλιο την προφορική θέση της κυβέρνησης για να παραχωρηθούν άδειες σε εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη υδρογονανθράκων και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές στο λιμάνι της Λάρνακας. Τότε και με δική μου πρωτοβουλία αντιδράσαμε στο Συμβούλιο και είπαμε ότι δεν μπορούμε να συζητούμε ένα τέτοιο θέμα χωρίς γραπτή επιστολή από την Κυβέρνηση, από το αρμόδιο Υπουργείο, που ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Τονίσαμε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα μπορεί να μπει στην ατζέντα μόνο με επιστολή από το αρμόδιο Υπουργείο (Συγκοινωνιών). Να σημειώσω εδώ ότι η Αρχή Λιμένων ως ημικρατικός οργανισμός υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και είναι βραχίονας, όπως λέμε, του κράτους. Συνεπώς, οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες, για στρατηγικούς στόχους, του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και της κυβέρνησης.
Στις 21 Αυγούστου 2013, ο Υπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, απέστειλε  γραπτή επιστολή προς την Αρχή Λιμένων με τίτλο «διάθεση λιμενικών χώρων στο λιμάνι της Λάρνακας για την ικανοποίηση των αναγκών των εν δυνάμει υποψήφιων ξένων εταιρειών οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν σε θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας». Όταν ήρθε αυτή η επιστολή στην συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου θεώρησα ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να το χειρίζεται η όποια κυβέρνηση εν αγνοία των τοπικών αρχών. Δήλωσα στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι οφείλουμε να ενημερώσουμε τις τοπικές αρχές. Μόλις τελείωσε η συνεδρία, πήρα τηλέφωνο τον Δήμαρχο της πόλης μας, τον κ. Λουρουτζιάτη.

Τι ημερομηνία ήταν αυτό;03
Στις 28 Αυγούστου 2013.

Άρα ο Δήμαρχος ήξερε από τότε;
Ναι, τον ενημέρωσα ότι υπήρχε αυτή η επιστολή από τον Υπουργό, του τόνισα ότι επρόκειτο για ένα σοβαρό θέμα που θα επηρεάσει το μέλλον της Λάρνακας και ότι μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά τινάζει στον αέρα το όραμα που υπήρχε για την Λάρνακα.

Μιλάτε για την ενιαία ανάπτυξη.
Όχι δεν εννοώ μόνο την ενιαία ανάπτυξη. Το τι θα γίνει στο λιμάνι θα επηρεάσει όλους τους σχεδιασμούς από την Δεκέλεια μέχρι την Δρομολαξιά. Θα σας το εξηγήσω μετά αυτό. Ας μείνουμε στην επικοινωνία μου με τον Δήμαρχο. Του ζήτησα λοιπόν να συναντηθούμε για να συζητήσουμε το θέμα αυτό, μαζί και με τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, όπως κι έγινε. Την επομένη συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο και τους αρχηγούς των Δημοτικών Ομάδων. Τον ενημερώσαμε για την επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Συγκοινωνιών. Του είπαμε ξεκάθαρα ότι εμείς ως Αρχή Λιμένων είμαστε εντεταλμένοι ως Διοικητικό Συμβούλιο να διαχειριζόμαστε τα λιμάνια, να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των λιμανιών και να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της Αρχής Λιμένων. Από κει και πέρα, από την στιγμή που αυτό το λιμάνι (της Λάρνακας) βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, είναι δουλειά της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεφαλής της πόλης (του Δημάρχου της) για να δουν και να μελετήσουν και πιθανών να αντιδράσουν, εαν αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη πόλη. Απο κει και πέρα δεν έγιναν ιδιαίτερες ενέργειες από τον Δήμαρχο, εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, ούτε σε επίπεδο ενημέρωσης κοινού και σωμάτων ούτε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για πιθανή ανατροπή της απόφασης αυτής.

Άρα γνώριζε ο Δήμαρχος από τον Αύγουστο του 2013 ότι υπήρχε εντολή από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Συγκοινωνιών για μετατροπή του Λιμανιού Λάρνακας σε βιομηχανικό λιμάνι.
Ναι.

Δήμαρχος και Αρχηγοί Δημοτικών ομάδων γνώριζαν από τον Αύγουστο του 2013!
Ναι, σημασία έχει ότι ο Δήμαρχος, είναι η εκτελεστική εξουσία του Δήμου της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αν το παρομοιάσουμε με το κράτος είναι απλώς ένα νομοθετικό σώμα. Εκτελεστική εξουσία, με αρμοδιότητα να αναπτύσει πρωτοβουλίες και να υλοποιεί αποφάσεις, είναι ο Δήμαρχος της πόλης.

???????????????????????????????Έχετε πει ότι η μετατροπή του λιμανιού της Λάρνακας σε βιομηχανικό θα επηρεάσει την περιοχή από την Δεκέλεια μέχρι την Δρομολαξιά. Να το αναλύσουμε αυτό;
Καταρχας πρέπει να διευκρινήσουμε ότι οι εταιρείες θα εργάζονται ανεξάρτητα κι όταν ξεκινήσουν οι εργασίες της ΕΝΙ, της NOBLE, της TOTAL και άλλων εταιρειών,  για κάθε μια εταιρεία γεωτρύσεων θα εργάζονται και 4-5 άλλες υποστηρικτικές εταιρείες οι οποίες θα ασχολούνται με τις λάσπες, με τις μεταλλικές σωλήνες κτλ και θα προμηθεύουν την κάθε εταιρεία ό,τι χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια τεράστια οπτική ρύπανση. Αν θα είναι εκτός του λιμανιού και θα τροφοδοτούν τις γεωτρύσεις, αυτό σημαίνει ότι καθημερινώς όλη μέρα θα πηγαινοερχονται τεράστια φορτηγά για να μεταφέρουν μια μια τις σωλήνες που θα πρέπει να στέλνονται στις γεωτρύσεις. Άρα είτε στο λιμάνι τις έχουν, είτε κάπου αλλού και θα τις μεταφέρουν, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και κυκλοφοριακά και ρύπανσης. Συνεπώς το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο. Είναι διαφορετικό να παρουσιάζεται ότι θα λειτουργήσει μια εταιρεια (που και μία να ήταν πάλι θα δημιουργούσε προβλήματα και θα σταματούσε το όραμα της ενιαίας ανάπτυξης) και είναι άλλο να μιλάμε για πολλές εταιρείες.
Αν η μία εταιρεία προκαλεί ρύπανση και κινδύνους φανταστείτε οι 5 ή και περισσότερες εταιρείες τι μπορούν να κάνουν! Αυτές οι εταιρείες θα μαζευτούν σε όλο τον χώρο του λιμανιού.
Αναμέναμε όλοι ότι τα έργα υποδομής θα ξεκινούσαν ταυτόχρονα με την έναρξη της ενιαίας ανάπτυξης, με προυποθεση ότι θα μετακινούνταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου, θα καθάριζε η περιοχή και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο χώρος. Η χρήση είναι ιδιοκτησία του κράτους. Μπορεί η γη που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις να ανήκουν στον Α ή στον Β αλλά όπως για να ανοίξεις ένα σουβλατζίδικο είσαι υποχρεωμένος να πας στο Δημαρχείο για να πάρεις άδεια χρήσης για να μπορείς να το ανοίξεις, έτσι και για τέτοιου είδους χρήσεις. Τις χρήσεις τις καθορίζει το κράτος.
Το κράτος λοιπόν αποφάσισε για την ενιαία ανάπτυξη, λιμάνι επιβατικό, Μαρίνα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα στο χερσαίο χώρο και φυσιολογικά με την απόφαση που είχε παρθεί οι περιοχές αριστερά και δεξιά του λιμανιού (προς Δεκέλεια και προς Δρομολαξιά) με τον τερματισμό της χρήσης πετρελαϊκων εγκαταστάσεων και με την παραχώρηση άλλων χρήσεων πχ τουριστικών θα ωθούσε το κράτος στο να υπάρξει μια τεράστια ανάπτυξη από την  Δεκέλεια μέχρι την Δρομολαξιά (μέσω Φοινικούδων, περιοχής Μακένζι κτλ). Επαναλαμβάνω πως το κέντρο θα ήταν το λιμάνι με μια μεγαλεπίβολη Μαρίνα, επιβατικό λιμάνι, ξενοδοχεία μέχρι την Δεκέλεια και μέχρι το Μενεού. Αυτά θα ήταν υποστηρικτικές αναπτύξεις της κεντρικής που ήταν η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού.
Άρα, αν αυτή τη στιγμή το κράτος τερματίσει την ενιαία ανάπτυξη, τι θα σημαίνει; Σημαίνει τερματίζω τη χρήση για τουριστικό, για επιβατικό συμβατικό εμπορικό λιμάνι, για Μαρίνα και φέρνω στο λιμάνι εγκαταστάσεις που παράγουν λάσπες, υλικά μεταλλικά, γερανούς, κ.α  Ποιος ιδιοκτήτης κότερου θα θέλει να έρθει στην Μαρίνα δίπλα από ένα βιομηχανικό λιμάνι; Ποιος «καλός τουρίστας» θα έρθει με το κότερο του δίπλα από το λιμάνι με τα τοξικά, τις λάσπες κτλ;  Ολοι ξέρουμε πως για να γίνουν γεωτρύσεις χρησιμοποιούνται τοξικά. Οι ειδικοί μπορούν να μας τα αναλύσουν καλύτερα αυτά.
Ποιος θα επενδύσει για ξενοδοχείο ή οποιοδήποτε άλλο έργο ανάπτυξης δίπλα από ένα τέτοιο λιμάνι που θα εγκυμονεί κινδύνους για ατυχήματα (άρα δεν θα υπάρχει ασφάλεια), θα υπάρχει ρύπανση κτλ.
Όταν το ίδιο το κράτος θα κάνει τέτοιου είδους χρήσεις στο λιμάνι, αυτοί που έχουν τους χώρους των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενων και υγραερίου γιατί να τις μετακινήσουν; Γιατί να μην παραχωρήσουν κι αυτοί τους χώρους τους σε εταιρείες κολοσσούς για να είναι αποθηκευτικές ή και υποβοηθητικές στις υποδομές που θέλουν να δημιουργούν για τις γεωτρύσεις και να ακριβοπληρώνονται οι ιδιοκτήτες αυτών των εγκαταστάσεων; Και να κερδίζουν αυτοί, αλλά να χάσει ολόκληρη η πόλη!
Ενώ αν γινόταν η ενιαία ανάπτυξη θα κέρδιζε ολόκληρη η πόλη με εισόδημα.
Για να κερδίζουν λοιπόν τεράστια εισοδήματα οι λίγοι, οι 2-3 οικογένειες που έχουν τις εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενων και υγραερίου από το λιμάνι μέχρι την Δεκέλεια, θα χάσει ολόκληρη η πόλη; Σας ρωτώ. Δεν λέω τίποτα, το θέτω ως ερώτημα. Πείτε μου!

Τι θα μπορούσε να γίνει;10012034_649058331809332_5452036517184301675_o
Να γίνουν αλλαγές που θα μπορούσαν να υποχρεώσουν με κίνητρα τους επιχειρηματίες να κάνουν αλλα έργα. Όταν δεν μπορούν να έχουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις εκεί τότε θα τρέξουν να κάνουν κάτι άλλο για να βγάλουν κέρδος και το «κάτι άλλο» θα το καθορίσει το κράτος με τις χρήσεις. Αυτό θα είναι τουριστικές αναπτύξεις όπως ήταν και το όραμα της πόλης τόσα χρόνια. Και ασφαλώς θα τρέξουν να φέρουν επενδυτές. Κι εκεί θα δουλέψουν πραγματικά εκατοντάδες Λαρνακείς και θα φέρουν τουρισμό στη πόλη. Σε αντίθεση με τις εταιρείες που θα έρθουν για το βιομηχανικό λιμάνι οι οποίες θα δώσουν δουλειά σε ελάχιστους! Όλες αυτές οι εταιρείες των βιομηχανικών λιμανιών φέρνουν οι ίδιες τους υπαλλήλους τους μαζί τους και πρόκειται για εξιδικευμένο προσωπικό. Αν θα χρησιμοποιήσουν προσωπικό από την Κύπρο θα είναι ελάχιστο ανειδίκευτο εργατικό προσωπικό. Εργάτες δηλαδή. Διότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα μηχανήματα που δουλεύουν. Μιλάμε για σύγχρονες αυτόματοποιημένες εγκαταστάσεις.Άρα, καλό θα ήταν να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις για πολλές θέσεις εργασίας επειδή θα έρθουν οι εταιρείες κολοσσοί. Και επαναλαμβάνω ότι με το βιομηχανικό λιμάνι σταματά οποιαδήποτε προοπτική όχι μόνο για το επιβατικό λιμάνι, όχι μόνο για την μεγαλεπίβολη Μαρίνα, όχι μόνο για εκείνα τα εντυπωσιακά έργα που θα γίνονταν στον χερσαίο χώρο του λιμανιού,  αλλά σκοτώνει την οποιαδηποτε ανάπτυξη και αριστερά του λιμανιού (προς την Δεκέλεια) και δεξια του λιμανιού (προς Μακενζι, Μενεού, Δρομολαξιά). 

Δεν μιλήσαμε για την περιβαλλοντική σημασία του θέματος.
Ασφαλώς από τις λίγες περιβαλλοντικές γνώσεις που έχουμε, ανησυχούμε ότι αυτά τα έργα θα έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία κι ασφάλεια των κατοίκων γι αυτό και απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις περιβαλλοντικές μελέτες από εμπειρογνώμονες. Ακούμε ότι για τις εργασίες αυτές στο βιομηχανικό λιμάνι απαιτούνται τοξικά, τα οποία κάπου θα φυλάγονται, αποθηκευμένα μέσα στη πόλη. Αν προκληθεί ατύχημα; Τα απόβλητα των γεωτρύσεων θα μπαίνουν σε βυτιοφόρα να διασχίζουν την πόλη, ακούμε για τα τρυπάνια που θα πλένονται, θα επισκευάζονται, κάποιοι μιλούν για επικίνδυνα εργαλεία, δεν κάνω τον εμπειρογνώμονα, αλλά ως Λαρνακέας ρωτώ : Αυτά μελετήθηκαν; Ξέρουμε τις επιπτώσεις στην υγεία, ασφάλεια και περιβάλλον της πόλης; Πρέπει αυτά όλα να είναι αντικείμενο μελέτης για να διασφαλιστεί η πόλη.

1Κύριε Ζαουρα σε πρόσφατη συνέντευξη μας με τον κύριο Κασίνη τόνισε ότι είχαν γίνει μελέτες και είχε κριθεί ως κατάλληλη η περιοχή στη Λεμεσό για να γίνει εκεί το βιομηχανικό λιμάνι, αφού δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.  Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΡΙΚ1, στις 14 Απριλίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Χρίστου τόνισε ότι η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη κι αποφάσισε να κάνει το βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα χωρίς να ενημερώσει τον Δήμαρχο Λεμεσού.  Απ’ ότι φάνηκε ούτε τις αρχές της Λάρνακας ενημέρωσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Είναι Δημοκρατία αυτό;
Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για ένα μείζων θέμα που αφορά μια ολόκληρη πόλη. Δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις που αφορούν ολόκληρες πόλεις χωρίς να ενημερώνονται οι κατοικοι και χωρίς διαβουλεύσεις με τον κόσμο. Οφείλουν να εξηγήσουν οι κυβερνώντες γιατί αλλάξαν την απόφαση τους και μετέφεραν το βιομηχανικό λιμάνι από μια μη κατοικημένη περιοχή σε μια κατοικημένη.

Επίσης προκύπτει το θέμα της μείωσης τουρισμού στη Λάρνακα. Ποιος τουρίστας θα επιλέγει μια βιομηχανική πόλη για τις διακοπές του; Ποια η άποψη σας;
Μα αυτό είναι αυτονόητο! Όταν αποφασίζουμε να επισκεφτούμε μια πόλη για διακοπές μπαίνουμε στο διαδικτυο και μελετάμε τι τόπος είναι αυτός που σκεφτόμαστε να πάμε για διακοπές. Όταν θα γίνονται αυτές οι εργασίες στην Λάρνακα ποιος θα επιλέγει τη πόλη του Ζήνωνα για διακοπές; Όταν θα δει κάποιος τι θα υπάρχει δίπλα από τις Φοινικούδες γιατί να έρθει εδώ; Για να κολυμπά δίπλα από ένα βιομηχανικό λιμάνι; Για ποιο λόγο; Ο τουρίστας μελετά τον τόπο που θα πάει. Άρα, κατά την άποψη μου αυτό το βιομηχανικό λιμάνι θα μειώσει ίσως και να εξαφανίσει τον τουρισμό στην πόλη μας.
Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι αντιλαμβάνομαι, όπως και ο καθένας μας, την σημασία της γρήγορης αξιοποίησης των υδρογονανθράκων για την οικονομία του τόπου μας. Αλλά, δεν μπορεί κανείς να καταστρέφει μια πόλη την στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως ήταν το λιμάνι Λεμεσού στο οποίο είχε αποφασιστεί να γίνει εκεί το βιομηχανικό λιμάνι. Εφόσον υπάρχει λύση, τότε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει βιομηχανικό λιμάνι σε κατοικημένη περιοχή;

Πάντως στη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσαν πολίτες της Λάρνακας πριν λίγες βδομάδες με θέμα το01 βιομηχανικό λιμάνι, ο Δήμαρχος κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι ήταν αποφαση της Αρχής Λιμένων….
Δεν είναι η Αρχή Λιμένων που αποφάσισε! Η Αρχή Λιμένων εκτέλεσε οδηγίες του Υπουργού Συγκοινωνιών και έργων όπως αυτές επακριβώς προσδιορίζονται στην επιστολή του ημερομηνίας 21 Αυγούστου 2013. Διότι επαναλαμβάνω η Αρχή Λιμένων είναι βραχίονας του κράτους, ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα στρατηγικής σημασίας.

Εσεις παρόλα αυτά ως Αντιπρόεδρος της Αρχής Λιμένων είχατε διαφωνήσει και είχατε σημειώσει την αντίθεση σας ως προς την απόφαση για βιομηχανικό λιμάνι, όπως βλέπω στο αντίγραφο της επιστολής που έχω μπροστά μου…..
Ναι, αλλά δεν θέλω με κανένα τρόπο να επιρρίψω ευθύνες στους πρωην συναδέλφους μους στο Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων, διότι ήταν εντεταλμένοι εκεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Αρχής Λιμένων και να ακολουθούν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Άρα, δεν θέλω να φανεί ότι έχουν οποιαδήποτε ευθύνη.

Κύριε Ζάουρα είμαστε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αγωνιζόμαστε κατά του βιομηχανικού λιμανιού στη Λάρνακα και απαιτούμε να συνεχιστεί το όραμα για τουριστική ανάπτυξη και να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου. Τι μας συμβουλεύετε;
Να συνεχίσετε με το ίδιο σθένος αυτό που κάνετε και να διαφωτίσετε τους πολίτες της Λάρνακας γι αυτό που πρόκειται να γίνει. Όσο επεκτείνεται η διαφώτιση τόσο και η δική σας κίνηση θα μεγαλώνει κι αυτό είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους (αν μπορεί να σταματήσουν με τον ετσιθελισμό που παρατηρείται από το κράτος). Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να ανατραπούν τα σχέδια και ο ετσιθελισμός τους. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η λαϊκή αντίδραση μπορεί να καταφέρει πολλά ακόμα και να τσακίσει τον ετσιθελισμό τους, φτάνει να υπάρχει καλή οργάνωση, να ενημερώσετε τον κόσμο και να μεγαλώσει η κίνηση σας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 thoughts on “Γιαννάκης Ζάουρας «Ο Δήμαρχος Λάρνακας ήξερε για την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών κι έργων για Βιομηχανικό Λιμάνι στη Λάρνακα από τον Αύγουστο 2013»”

  1. Thank you for this information. Would it be perhaps a good idea to also write something in English to promote the publicity of the issue with the main aim to expose the level of corruption within the government and ridicule them please? Not sure where it can be publish, but this has to come out.

    Thank you!

  2. Hi Anna!
    Yes I am sure it would be a good idea to publish the interview also i English…But unfortunately our online magazine is written in Greek….
    BUT I promise that soon we will publish an article about this significant matter, in English.
    Thank you for your comment, you gave us food for thought 🙂

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Κλάπηκαν 12 δέντρα από τη πρόσφατη δεντροφύτευση του Δήμου Αραδίππου / Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Χριστόδουλος Πάρτου, συμμετείχε πρόσφατα στην δενδροφύτευση που έγινε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος μαζί με την εθελοντική ομάδα από το προσωπικό της

To κράτος θα δώσει €30 εκατ. στην εταιρεία των Αεροδρομίων Hermes,για τις επιπτώσεις που είχε η εταιρεία από κορωνοίο και πόλεμο στην Ουκρανία… Η Λάρνακα εξακολουθεί να παίρνει μηδέν αντισταθμιστικά μέτρα από το αεροδρόμιο Λάρνακας

To κράτος θα δώσει €30 εκατ. στην εταιρεία των Αεροδρομίων Hermes,για τις επιπτώσεις που είχε η εταιρεία από κορωνοίο και πόλεμο στην Ουκρανία… Η Λάρνακα

error: Content is protected !!