Search
Close this search box.

My View “To πιο μεγάλο όνειρο….”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com 

imagesΤο πιο μεγάλο όνειρο. Ξαφνικά ο κόσμος όλος φωτίστηκε και άρχισε να σκέφτεται, να μελετά και να μαθαίνει. Να μορφώνεται και να βλέπει τι είναι για το καλό του και τι τον βλάπτει. Άρχισε να αμφισβητεί αυτά τα ψέματα που για χρόνια του πουλούσαν. Και τότε ο κόσμος κατάλαβε ότι όλα αυτά τα προιόντα που αγοράζει είναι επί το πλείστον καρκινογόνα. Ότι του καταστρέφουν την υγεία και τον πλανήτη μας. Ότι τα χημικά του θολώνουν το μυαλό και ξεκινά ένας φαύλος κύκλος.

Όλα ξεκίνησαν με την βιομηχανική επανάσταση και τις εταιρίες πετρελαίων. Οι εταιρίες στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα προιόν και να έχουν κέρδη, δημιουργούν πολλές επιπτώσεις…. Αυτές οι επιπτώσεις πρέπει να εξαφανιστούν. Αλλά είναι ακριβά να εξαφανίσουν τις επιπτώσεις οι οποίες βλάπτουν το περιβάλλον και τον άνθρωπο, και γιαυτό (που θα σας φανεί παράλογο αλλά την ίδια ώρα είναι ένα  ιδιοφυές κόλπο) μας τα πουλούν εμάς σαν…. καινούργια προιόντα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις εταιρίες πετρελαίου: το υπόλειμμα που μένει από την διύλιση του ορυκτού πουλιέται σε εταιρίες που κάνουν δρόμους, με την σειρά τους και με συνεργασία με τις κυβερνήσεις, το κόστος αυτό το πληρώνει αυτός που έχει αυτοκίνητο και πληρώνει…. άδεια κυκλοφορίας!
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα υλικά για να κατασκευάσουν τους δρόμους. Κάτι που να μην βλάπτει την γη και κάτι που να μην χαλά κάθε… λίγα χρόνια.
Αλλά αν όλα γίνονταν όπως πρέπει τότε που θα έβαζαν όλα αυτά τα υπολείμματα;

Πολλά είναι τα παραδείγματα.
Άλλο θα ήταν το φθόριο που είναι μέσα στο πόσιμο νερό πολλών χωρών και μέσα σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες. Μας πούλησαν το παραμύθι ότι αυτό το τοξικό συστατικό (φθόριο) είναι καλό για την υγεία μας και ιδιαίτερα για τα δόντια μας. Μπορεί να μην είμαι ειδικός αλλά πιστεύω ότι τίποτε που δεν είναι φυσικό δεν πρόκειται να είναι καλό για την υγεία μας. Κάτι που όταν το ρίξεις στο μαρούλι θα το σκοτώνει (ξερανθεί), το ίδιο θα κάνει και στα κύτταρα μας.

Αλλά ποιον κοροϊδεύω;  Το όνειρο αυτό φαντάζει… όνειρο. Από την στιγμή που οι περισσότεροι ανθρώποι επιλέγουν να πάιρνουν φάρμακα, πως μπορείς  με ένα άρθρο να τους αλλάξεις την αντίληψη. Πως μπορείς να κάνεις τον άνθρωπο να αγαπήσει τον εαυτό του και την γη μας, από την στιγμή που για δεκαετίες προπαγανδίζεται από εταιρίες ότι το καλό του είναι…το χημικό! Από την στιγμή που οι περισσότεροι πηγαίνουν κομμωτήριο και βάζουν στο κεφάλι, λίγα εκατοστά από το μυαλό τους , τα χειρότερα χημικά (που δεν τα θέλουν ούτε οι χειρότερες εταιρίες). Από την στιγμή που από μόνος του ο άνθρωπος δίνει λεφτά για να πάρει δηλητήρια μέσα στο ίδιο του το σπίτι για να καθαρίσει. Ναι αυτά τα δηλητήρια σκοτώνουν τα κακά βακτήρια, αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν και καλά βακτήρια; Ξέρετε ότι χωρίς τα καλά βακτήρια δεν μπορούμε να έχουμε καλή υγεία; Ξέρετε ότι το χώμα είναι γεμάτο βακτήρια καλά (και κακά) που όταν χαθούν δεν πρόκειται ποτέ να βλαστίσει τίποτε; Ξέρετε ότι όλα αυτά τα δηλητήρια τα εισπνέουμε; Ξέρετε ότι τα τρώμε απευθείας απο τα πιάτα και απο τα πηρούνια μας; Ξέρετε ότι το πιο μεγάλο όργανο στο σώμα μας, το δέρμα, απορροφά από τους πόρους του το 20% της καθημερινής μας κατανάλωσης; Ξέρετε ότι τα ρούχα που φοράμε και τα σεντόνια που κοιμόμαστε είναι λουσμένα με χημικά;
Βεβαίως και το ξέρετε. Μορφωμένοι ανθρώποι είμαστε και εμείς τα αγοράσαμε και τα χρησιμοποιούμε. Γιαυτό αν εμείς οι μορφωμένοι τα βάζουμε κατευθείαν πάνω μας τότε δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον αγρότη που ψεκάζει αυτά που θα φάμε στη συνέχεια!

Η φύση από μόνη της θα τα κατάφερνε μια χαρά χωρίς εμάς.
Αλλά εμείς φαίνεται ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την φύση.
Και αν η φύση μπορεί να τα καταφέρει για πάντα χωρίς χημικά τότε μπορούμε και εμείς!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ευχαριστίες από Δήμο Λάρνακας σε όσους προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ο Δήμαρχος Λάρνακας, η Επιτροπή Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων και ο Υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας εκφράζουν τις θερμές

error: Content is protected !!