Search
Close this search box.

Οι πραγματικότητες γύρω απ’ το Radar!

Το πιο κάτω κείμενο μας το έστειλαν φίλοι απ’ την ομάδα “Πολίτες κάτοικοι πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά”με την παράκληση όπως δημοσιευτεί. 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑ!

http://offsite.com.cy/ti-doulia-kani-to-rantar-dipla-apo-t…/

via Vasilis Demetriou

Από το πιο πάνω άρθρο (link) απουσιάζουν «χαρακτηριστικά» μερικά βασικά στοιχεία …. Όπως

epta-mines-choris-kantina-to-nosokomeio-larnakasΤο RADAR είναι ισχύος 200.000 Watt με κέρδος κεραίας 45 bΒ Και για να γίνει κατανοητό στον απλό κόσμο έχει ισχύ ίση με 200000 κινητά τηλέφωνα τα οποία δεν εκπέμπουν στο χώρο αλλά σε μία πολύ στενή δέσμη 0.9 της μοίρας! (μπορεί κάποιoς να επιβεβαιώσει τα στοιχεία από το manualτου RADARhttp://mtechnologywave.com/wp-content/uploads/2013/09/RADTEC_RDR200GX_DPOL_4.3m_antenna_2013.pdf)

Hπεριβαλλοντική μελέτη που αναφέρεστε απουσιάζει από το τη δημόσια παρουσία της στην ιστοσελίδα του κράτους παρά του ότι η νομοθεσία προβλέπει όπως «κανένα δημόσιο έργο δεν θα υλοποιείται χωρίς τη διενέργεια περιβαλλοντικής μελέτης» http://www.moa.gov.cy/…/A…/B2843B306B8DA04AC2257C6A004A2268… Όπως αναφέρεται στο άρθρο σας έχουν γίνει οι μελέτες που είναι αυτή!!!!!

Επιπλέον η ΕΕ με την οδηγία της 35/2013 http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/… καθορίζει τα κατώτερα όρια για τέτοιες ακτινοβολίες αλλά επιπλέον καλεί τα κράτη να εφαρμόζουν μετρά κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού για μείωση της έκθεσης του πληθυσμού από την μη- ιοντίζουσες ακτινοβολία. Αλλά για μας είναι ψηλά γράμματα. Όσο αφορά το νοσοκομείο Λάρνακας η ακτίνα θα περνά μόλις 24 μ πάνω από το θάλαμο εντατικής θεραπείας στον 7 όροφο με ισχύ 26,9 Watt/m² αν απαγορεύονται τα κινητά στο θάλαμο για να μην αποσυντονίζουν τα μηχανήματα όταν θα μπουν 30 κινητά ανά τεραγονικό μετρό τι θα γίνει; Και αν αυτό είναι αδύνατο για κάποιους μπορεί να γίνει πολύ εύκολα στην περίπτωση που η μεταλλική βάση της κεραίας μετακινηθεί μόλις κατά 1,7cm ! (παραδείγματος χάριν όταν θα φυσάει πολύ) ποιος θα πει συγνώμη λάθος ! χάσαμε ένα άνθρωπο. Αυτό θα έπρεπε να το εξετάσει η μελέτη επιβλαβών παραγόντων, αλλά και αυτή προφανώς δεν έγινε.

Ο μόνος λόγος που το RADAR τοποθετήθηκε τόσο κοντά στη πόλη είναι η εύκολη πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και internet και αν επηρεάσει την υγεία των πολιτών της Λάρνακας και της Αραδίππου μετά από 5,10 , 20 χρόνια και πως, αυτό θα το ανακαλύψει το DISCOVERY.

Όσο για το που και πόσο επηρεάζει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυτό είναι εύκολο για τον κάθε ένα να το ψάξει.

Περαστικά μας !!!!

http://offsite.com.cy/ti-doulia-kani-to-rantar-dipla-apo-t…/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κλάπηκαν 12 δέντρα από τη πρόσφατη δεντροφύτευση του Δήμου Αραδίππου / Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Χριστόδουλος Πάρτου, συμμετείχε πρόσφατα στην δενδροφύτευση που έγινε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος μαζί με την εθελοντική ομάδα από το προσωπικό της

error: Content is protected !!