Ανάμεσα στις 16 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, βρίσκεται η Λάρνακα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται πως η Λάρνακα βρίσκεται στη θέση του αρχαίου Κιτίου που αποικήθηκε από τους Αχαιούς και τους Φοίνικες, που προήλθαν από το σημερινό Λίβανο.
Η Λάρνακα ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό λιμάνι, λόγω της στρατηγικής της θέσης στη Ανατολική Μεσόγειο και λόγω του ότι είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Ζήνωνα, ιδρυτή της στωικής φιλοσοφίας. Αναφέρεται ακόμα ότι η Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου είναι χτισμένη στο σημείο όπου βρίσκεται ο δεύτερος τάφος του Λαζάρου. Σήμερα η πόλη έχει αποκτήσει φήμη ως ένας οικονομικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, ενώ διαθέτει και άλλα αξιοθέατα μεταξύ των οποίων το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ και η Αλυκή η οποία προσελκύει κάθε χρόνια κοπάδια με φλαμίνγκο.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Όπως δήλωσε η Λειτουργός της ΕΤΑΠ Νανά Ασμένη – Παύλου «η Εταιρεία εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υπό αναφορά διάκριση της Λάρνακας που μέσω του δημοσιεύματος αυτού συμβάλλει στην προβολή της ως ένας προορισμός με πλούσια ιστορία και πληθώρα αρχαίων μνημείων. Πρόσθεσε ότι «το συγκεκριμένο στοιχείο αξιοποιείται δεόντως στα πλαίσια της προώθησης της Λάρνακας στο εξωτερικό, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας ως τουριστικός προορισμός. Ταυτόχρονα η ΕΤΑΠ Λάρνακας προετοιμάζεται εντατικά για τη νέα καμπάνια που πρόκειται να υιοθετήσει λίαν συντόμως». Η κ. Ασμένη – Παύλου ανέφερε ότι «το εγκωμιαστικό άρθρο της Telegraph αναφέρει επίσης ότι η Λάρνακα είναι ένας οικονομικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην Αλυκή και στα φλαμίνγκο ως εναλλακτικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος». Σημείωσε επίσης πως «πέραν της πόλης της Λάρνακας που πλεονεκτεί ως προς το γεγονός ότι είναι βολικά συμπαγής για σκοπούς επίσκεψης σε σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και των εξαιρετικών παραλιών σε όλο το μήκος της Περιφέρειας, η ΕΤΑΠ προωθεί και τον αγροτουρισμό. Ο τομέα αυτός αποτελεί σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας εφόσον η επαρχία κατέχει ποσοστό 43% επί του παγκύπριου δυναμικού αγροτουριστικών κλινών».
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ