Search
Close this search box.

Book for Thought “Η σκουφοκοκκινίτσα”

12828313_10153480543932291_7249800033775310555_o

Kαι αν τελικά ο λύκος δεν ήταν κακός, αλλά έπεσε θύμα συκοφαντίας και παρεξήγησης; Και αν τελικά η κοκκινοσκουφίτσα γνωρίζει την αλήθεια αλλά δεν την είπε ποτέ αφήνοντας την κοινή γνώμη να έχει λάθος εντύπωση για τον λύκο και την όλη ιστορία;
Ο ρεπόρτερ (Φάνης Μπούφος) έρχεται να ρίξει φως στην αλήθεια……

Η σκουφοκοκκινίτσα”, ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό παραμύθι της Μαρίνας Γιώτη κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ και είναι κατάλληλο για παιδιά 6 ετών και άνω.

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.12957357_10156880777235571_850936937_n
Η διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία.
Οι δυο ιστορίες μαζί σε ένα καταπληκτικά εικονογραφημένο παραμύθι.

Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού.
Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές
και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

EIΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
«Στην εποχή της αμφισβήτησης “γεννήθηκε” η Σκουφοκοκκινίτσα, ένα παραμύθι που προσπαθεί να μας μάθει να “διαβάζουμε” τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις λέξεις». (Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου, εκπαιδευτικός)

«Η Μαρίνα Γιώτη έρχεται για άλλη μια φορά να βάλει βάλσαμο στις παιδικές πληγές μου και να φωνάξει με τη Σκουφοκοκκινίτσα: Πίστευε και μη, ερεύνα! Δηλαδή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις, σε κάθε περίπτωση ερεύνησέ το, ψάξε το, είναι φυσικό σου δικαίωμα!» (Θανάσης Ευθυμιάδης, ηθοποιός)

«Η Σκουφοκοκκινίτσα είναι ένα εργαλείο για τους γονείς ώστε να “συστήσουν” στα παιδιά τους την έννοια της κριτικής σκέψης και με τη σειρά τους εκείνα σιγά σιγά να μάθουν να τη δομούν από μόνα τους» (Σοφία Αντύπα, ψυχολόγος)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!