Skala Times
«Ογδόη Οκτωβρίου Δευτέρα το πρωί
ελληνικά βαπόρια ήρθανε στη Λήμνο το νησί
Μπροστά πάγει ο «Αβέρωφ», ξοπίσω το «Ψαρά»
πάνε να βομβαρδίσουν τον Τούρκο στα Στενά
Ο Παύλος Κουντουριώτης βάζει ολοταχώς
πάει στα Δαρδανέλια που είναι ο εχθρός
Τα ελληνικά βαπόρια στο Μούδρο αράξανε
τα είδαν οι Τουρκάλες κι αναστενάξανε»
Το νησί της Λήμνου επισκέφτηκε ο Κοινοτάρχης Περβολιών Λάρνακας κύριος Κώστας Τίγγης μαζί με τον Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου κύριο Χριστόφορο Μιχαήλ.
Η Λήμνος έχει αδελφοποιηθεί με τα Περβόλια και τις δύο κοινότητες δένει μια καλή συνεργασία και φιλική σχέση.
«Η επίσκεψη μας έγινε με αφορμή την απελευθέρωση της Λήμνου, η οποία γιόρτασε φέτος τα εκατό πέντε χρόνια από την απελευθέρωση της. Ένας αιώνας έχει περάσει από όταν το νησί της Λήμνου απελευθερώθηκε από τον αρχηγό του ελληνικού στόλου, υποναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη στις 8 Οκτωβρίου του 1912.
Τα περβόλια είναι αδελφοποιημένα με τη Λήμνο από το 1992. Από τότε οι σχέσεις κάθε χρόνο δυναμώνουν. Στη Λήμνο υπάρχει και το μνημείο Κυπρίων ηρώων, ενώ η Κυπριακή σημαία κυματίζει επί μονίμου βάσεως στο Επαρχείο Λήμνου, αλλά και Δημαρχείο Λήμνου, από το 1992. Περπατάς στα δρομάκια της Μυρινας και συναντάς Κυπριακά ονόματα οδών, όπως οδός Περβολιών, οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Οδός Λεοντίου Γερασιμου (ήρωα 1974), Οδός Αποστολου Κουρή (ήρωα 1974), κ.α.
Η αδελφοποίηση μας δεν είναι τυπική, αλλά με ουσία και περιεχόμενο, χτισμένη σε θεμέλια αλληλεγγύης, φιλίας και στενής συνεργασίας», δήλωσε στο Skala Times ο κοινοτάρχης Περβολιών κ. Τίγγης λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στην Κύπρο.
Να αναφέρουμε ότι η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών (260 χιλιόμετρα). Βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος, ανάμεσα στο Άγιον Όρος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και τη Λέσβο. Μαζί με τον Άγιο Ευστράτιο αποτελούν την επαρχία Λήμνου του νομού Λέσβου. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της Λήμνου είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του πρώτου βασιλιά του νησιού, του Θόαντα. Ως το 1955 η Μύρινα ονομαζόταν Κάστρο, ονομασία που επικράτησε κατά την ύστερη βυζαντινή περίοδο και άτυπα ακόμα έτσι αποκαλείται από τους παλιότερους Λημνιούς.
Η Λήμνος είναι ηφαιστειογενές νησί. Αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά και αμπέλια. Επίσης, έχει υπέροχες και καθαρές παραλίες και είναι ένα νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές. Οι βασικές ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία, και η αλιεία. Επίσης, ο τουρισμός, το εμπόριο, και τα ναυτικά επαγγέλματα. Ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 17.000 κατοίκους περίπου βάσει της απογραφής του 2011 (το 2001 ο πληθυσμός είχε βρεθεί περίπου 18.000).