H είδηση του θανάτου της Ρίκας Βαγιάννη προκάλεσε μια ανείπωτη θλίψη σε Ελλάδα και Κύπρο και ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τα κείμενα που ξεκίνησαν να γράφονται, λίγο μετά την είδηση του θανάτου της, είναι με πάσα βεβαιότητα υποδεέστερα της αξίας αυτής της σπουδαίας και μοναδικής προσωπικότητας, αυτής της εξαίρετης δημοσιογράφου.
Το Skala Times είχε τη τύχη, την τιμή, τη χαρά, να συνεργαστεί με τη Ρίκα Βαγιάννη το Μάιο του 2015 όταν παρουσιάσαμε το παιδικό της βιβλίο, στο βιβλιοπωλείο Bibliocosmos στη Λάρνακα.
Η Ρίκα είχε έρθει στη Λάρνακα για την εκδήλωση και είχε ενθουσιαστεί με τη παρουσίαση, ιδιαίτερα με το θεατρικό που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά από το εργαστήρι της Catherine Beger. Απλή, ενθουσιώδης και με έξυπνο χιούμορ, είχε κερδίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά και την αύρα της.
Η απουσία της Ρίκας Βαγιάννη επιβεβαιώνει πως μερικοί άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι.
Η Ρίκα ανήκε σε μια πάστα ανθρώπων, αλλά και δημοσιογράφων, που είναι είδος προς εξαφάνιση, μια σπουδαία πάστα ανθρώπων/δημοσιογράφων!
Ο πόνος και η θλίψη από το χαμό της δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια. Ό,τι και να γραφεί θα είναι πολύ λιγότερο από την αξία και την ιστορία της.
Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στο σύζυγο και γιο της.
Πιο κάτω η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατο της Ρίκας: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της Ρίκας Βαγιάννη (Μαρίκας Ζούλα) η οποία «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Η Ρίκα Βαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αφού αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Ιωσήφ, σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στη μετάφραση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, σπουδάζοντας στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της στο χώρο της υποκριτικής αλλά τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία, βαδίζοντας στα χνάρια του αείμνηστου πατέρα της Οδυσσέα Ζούλα αλλά και του πολυαγαπημένου θετού πατέρα της, βετεράνου αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη.
Η Ρίκα Βαγιάννη εργάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Άφησε το στίγμα της στον περιοδικό Τύπο ξεκινώντας αμέσως μετά το πέρας των λυκειακών της σπουδών το 1979 στο περιοδικό «COSMOPOLITAN». Ακολούθησαν πολλά περιοδικά («ΕΝΑ», «ΚΛΙΚ», «NITRO», «DOWNTOWN»), ραδιοφωνικοί σταθμοί («TOP FM», «LADY FM», «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ANTENNA FM») αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί («MEGA CHANNEL», «STAR CHANNEL», «ΚΑΝΑΛΙ 5», «SEVEN X», «ΕΡΤ», «NET»). Από το 1994 και επί σειρά ετών εργάστηκε και στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ως καλλιτεχνική συντάκτρια και από το 2005 στο «ΕΘΝΟΣ».
«Το πηγαίο χιούμορ της, η αυθεντικότητά της, η άνεσή της απέναντι στον τηλεοπτικό φακό, η εξαίρετη πένα της, η ετυμολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν τη ζωή και τη σταδιοδρομία της. Όλοι όσοι τη γνώρισαν ή είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, βεβαιώνουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πρόσχαρη διάθεση με την οποία αντιμετώπιζε τα προσφιλή της πρόσωπα και τους συναδέλφους της.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της, το σύζυγο και τον ανήλικο γιο της Οδυσσέα και ιδιαίτερα τον συνάδελφο Γιάννη Διακογιάννη. Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάστηκε με συνέπεια, ευγένεια και συναδελφικότητα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει αντιπαλότητες και προστριβές.
Τα στοιχεία της κηδείας της Ρίκας Βαγιάννη θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.
Διεξάγονται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι πολυαναμενόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της υπερδύναμης. Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες και περίπου 244
SkalaTimes TeamΟι επιθέσεις κατά των μεταναστών / αλλοδαπών που εργάζονται στο νησί μας ως ντελιβεράδες (μια δουλειά που λίγοι Κύπριοι “καταδέχονται” να κάνουν) συνεχίζονται.Και ενώ
7 νέα μέτρα €50 εκατομμυρίων για τη Δημογραφική Ανάκαμψη Δεύτερη δέσμη δράσεων €50 εκατομμυρίων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης Τη δεύτερη από τρεις δέσμες μέτρων για