Tο να στολίζουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους!
Αν ανήκετε στη κατηγορία των ανθρώπων που στολίζουν από πολύ νωρίς το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σας έχουμε καλά νέα:
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να στολίζουμε νωρίτερα για τα Χριστούγεννα μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους!
Για την ακρίβεια, μήπως ήρθε η ώρα να στολίσουμε όλοι;
«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι αρέσκονται να έρχονται σε επαφή με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους, και οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί οπωσδήποτε ξυπνούν αυτά τα ισχυρά αισθήματα των παιδικών μας χρόνων», είπε χαρακτηριστικά ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.
«Οι στολισμοί αποτελούν απλά μία άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς όλα αυτά τα μαγικά συναισθήματα ενθουσιασμού των παιδικών μας χρόνων. Έτσι, στολίζοντας το σπίτι μας με όλα αυτά τα όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, απλά φέρνουμε στη ζωή μας αυτόν τον ενθουσιασμό μια ώρα αρχύτερα!» -δεν ακούγεται παράλογο.
Η ψυχοθεραπεύτρια Amy Molin συμφώνησε, εξηγώντας, ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί μπορούν, έστω νοητά, να μας μεταφέρουν πίσω σε μία εποχή που τα πάντα ήταν πιο απλά.
«Η νοσταλγία βοηθά στο να συνδέονται οι άνθρωποι με το προσωπικό παρελθόν τους, και αυτό τους βοηθά να κατανοούν καλύτερα την ταυτότητά τους. Για πολλούς, το να βάζουν στο σπίτι χριστουγεννιάτικα στολίδια νωρίς, είναι ένας τρόπος να επανασυνδεθούν με τα παιδικά τους χρόνια».
Η ίδια λέει, επίσης, ότι η διαδικασία αυτή μπορεί ακόμα και να βοηθά αυτούς που έχουν χάσει κάποιον, να νιώσουν ότι έρχονται πιο κοντά του και προσθέτει «στολίζοντας νωρίτερα, μπορεί κανείς να νιώσει ότι συνδέεται με το αγαπημένο αυτό πρόσωπο».
SkalaTimes Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα, τα πρόσωπα σκύβουν με σεβασμό και οι ναοί γεμίζουν
Οι στίχοι του Γκάτσου, η φωνή του Αλκίνοου, για την Μεγάλη Πέμπτη…… Στίχοι: Νίκος ΓκάτσοςΜουσική: Χρήστος ΤσιαμούληςΕρμηνεία: Αλκίνοος Ιωαννίδης Αυτός που κρέμασε τον ήλιοστο μεσοδόκι
SkalaTimes Σε έναν κόσμο που διαρκώς επιταχύνεται, που οι λέξεις συρρικνώνονται σε emojis και τα νοήματα αποστειρώνονται από συναίσθημα, η ποίηση και η λογοτεχνία στέκουν