Search
Close this search box.

Ηλίας Χρίστου: «Δεν είμαστε του Suits του Netflix, η πραγματικότητα μας είναι άλλη, ούτε είμαστε στη Νέα Υόρκη»

 

Ο Ηλίας Χρίστου ανήκει στην νέα γενιά δικηγόρων, είναι ένας άνθρωπος με έντονη κριτική σκέψη και άποψη, αλλά  και με ενδιαφέρον για την πολιτικη ζωη του τοπου.
Δεν διστάζει να δηλώσει πως η αγάπη του για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Λάρνακα, τον είχαν κάνει να σκεφτεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Το
SkalaTimes επισκέφτηκε τον γνωστό δικηγόρο της πόλης μας στο γραφείο του, για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, μέσα από την οποία μιλήσαμε για τον δικηγορικό κόσμο, για τη Λάρνακα, αλλά και για την πολιτική.  
 

Της Γιώτας Δημητρίου  

Γιατί αποφάσισες να σπουδάσεις νομική;
Πολύ καλή ερώτηση….γιατί αποφάσισα να σπουδάσω νομική! Κοίταξε, νομίζω πως στην ηλικία των 17 ετών, λίγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν συνειδητά τι θα σπουδάσουν. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ξέρουν από μικροί τι θέλουν να ακολουθήσουν κτλ. Εγώ όμως δεν ήμουν από αυτούς.
Είχα μια ευφράδεια λόγου από μικρός, ήμουν ετοιμόλογος, ήμουν καλός με τα επιχειρήματα, μου έλεγαν όλοι ότι θα γινόμουν καλός δικηγόρος, τελικά σπούδασα νομική.
 

Πού σπούδασες;
Στην Θεσσαλονίκη.
 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου ένιωθες πως ήθελες να ασχοληθείς με ένα συγκεκριμένο κλάδο της νομικής;
Πάντα μου άρεσαν διαφοροι τομείς του δικαίου. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο συγκεκριμενο.

Μετά τις σπουδές σου, επέστρεψες στην Κύπρο, έκανες την πρακτική σου, εργάστηκες και το 2010 άνοιξες το δικό σου Δικηγορικό Γραφείο. Από το 2010 μέχρι σήμερα υπήρξαν κάποιες αλλαγές στο χώρο της νομικής;
Σήμερα βρισκόμαστε στο μεταίχμιο όπου θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στον δικηγορικό κόσμο. Υπήρξαν ήδη κάποιες αλλαγές. Αλλά τώρα, μετά την μεγάλη έρευνα που έχει γίνει από Ιρλανδούς εμπειρογνώμονες, για τον τρόπο που λειτουργεί το δικαστικό μας σύστημα, θα γίνουν αρκετές αλλαγές.
 

Όπως;
Οι μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη δημοσιευτεί και μπορεί κανείς να τις βρει στο διαδίκτυο. Μεταξύ των πολλών εισηγήσεων περιλαμβάνονται:
 

(α) Η  εξάλιψη των καθυστερημενων υποθέσεων είτε με την πρόσληψη περισσοτέρων δικαστών  είτε με την πρόσληψη προσορινών δικαστών ( επιλογή που δεν βρισκει υποστηρικτές)

(β) Η σύσταση τριτοβάθμιου Δικαστηρίου το οποίο θα λειτουργεί ως Συνταγματικό Δικαστήριο

(γ) Η δημιουργία Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Διοίκησης των Δικαστηρίων με στελέχη που είναι εξειδικευμένα στη διοίκηση δημόσιων οργανισμών.

(δ) Η εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας στα Δικαστήρια και η παροχή των απαιτούμενων ηλεκτρονικών μέσων στους δικαστές.

(ε) Η εισαγωγή ηλεκτρονικού συστήματος μηχανογράφησης, ώστε όλες οι διαδικασίες στα Δικαστήρια να διεξάγονται ηλεκτρονικά.

(στ) Η εισαγωγή συστήματος ηχογράφησης των δικαστικών διαδικασιών.

(ζ) Η εισαγωγή νέων Κανονισμών και Πρακτικών που να επιτρέπουν την πιο αποτελεσματική διεξαγωγή της δικαστικής διαδικασίας.

(η) Η χρήση εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών.

(θ) Η δημιουργλι σχολής δικαστών κατά τα Ευρωπαικά προτυπα.

(ι) Η βελτίωση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων.

(κ) Η άμεση βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καθώς και η ασφάλεια στους χώρους όλων των Δικαστηρίων. 

Ήταν αναγκαίες αυτές οι μεταρρυθμίσεις;
Βεβαίως! Είμαστε μια χώρα μέλος της ΕΕ που έχει την πρωτιά σε καθυστερήσεις μέσα στην Ευρώπη, δεν υπάρχει ηλεκτρονική καταχώρηση, δεν υπάρχει μηχανογραφικό σύστημα στα δικαστήρια, κτλ. Έπρεπε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.
Ξέρεις, έχω την πεποίθηση ότι η νοοτροπία ενός λαού επηρεάζει τα πάντα. Συχνά ακούω να λένε “μα στην Σουηδία, στην Φινλανδία, στην τάδε χώρα…”. Πολλές φορές κάποια συστήματα που εφαρμόζονται με επιτυχία σε αυτές τις  χώρες είναι ανεφάρμοστα στη χώρα μας λόγω της νοοτροπίας και της κουλτούρας μας.

Ο κόσμος της Κύπρου γνωρίζει νομοθεσίες σχετικά με τα δικαιώματα του;
Μέσα από τη δική μου εμπειρία βλέπω πολλές φορές κόσμο να έχει άγνοια σχετικά με τα δικαιώματα του. Όμως από την άλλη, μερικές φορές είναι τόσο εξειδικευμένα κάποια πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση από ένα πολίτη, που δεν έχει σχέση με τη νομική, να γνωρίζει νομοθεσίες κτλ.
Τώρα κατά πόσο είναι νομομαθής ο Κύπριος πολίτης δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωμένος ένα πολίτης να γνωρίζει νομοθεσίες, αυτή είναι δουλειά του δικηγόρου.
Από την άλλη, ίσως να μπορούσε να γίνεται μια μόρφωση στο Λύκειο, έτσι ώστε να μαθαίνουν τουλάχιστον κάποια βασικά δικαιώματα τους οι πολίτες. Θα μπορούσε στην τρίτη Λυκείου να προστεθεί ένα μάθημα με τις βασικές αρχές του Δικαίου,να μαθαίνουν βασικούς νόμους, να επεξηγούν στους μαθητές ορισμένα βασικά δικαιώματα που έχει ένας πολίτης.
 

Εμείς ως Λάρνακα “ανακαλύψαμε” την Σύμβαση του Άαρχους και την Οδηγία Σεβέζο μόνο όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την βιομηχανοποίηση του λιμανιού της πόλης!
Ναι, αυτό είναι αλήθεια, οι περισσότεροι πολίτες δεν είχαν ιδέα πριν από τις κινητοποιήσεις.

Στο δικό σας δικηγορικό γραφείο με ποια ζητήματα ασχολείστε περισσότερο;
Ασχολούμαστε με ένα ευρύ φάσμα του δικαίου. Είμαστε μια ομάδα δικηγόρων, ασχολούμαστε με ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, εταιρικό, κτηματικά, τραπεζικο δικαιο κτλ.

Φαντάζομαι ανάλογα με τις υποθέσεις που έχεις μπορείς να αποκτήσεις και μια εικόνα του πλαισίου της κοινωνίας μας….
Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Το δικό μας γραφείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 όταν η οικονομική κρίση άρχισε να επηρεάζει αρκετά νοικοκυριά, ως εκ τούτου είχαμε αρκετές υποθέσεις που είχαν να κάνουν με τράπεζες, κτλ.

Ο κόσμος που είχε ή έχει προβλήματα με τις τράπεζες άρχισε να μαθαίνει τα δικαιώματα του;
Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος άρχισε να ενημερώνετε γι αυτό το ζήτημα, αλλά πρέπει να σου πω και να τονίσω ότι υπάρχει και αρκετή παραπληροφόρηση.

Δηλαδή;
Δυστυχώς υπάρχουν συναδέλφοι οι οποίοι εκφράζουν απόψεις με απόλυτο τρόπο, χωρίς να υπάρχει κάποιο νομικό προηγούμενο, με αποτέλεσμα να παραπληροφορούν τον κόσμο και να τον κάνουν να πιστεύει πως η υπόθεση του είναι 100% σωστή, ενώ δεν υπάρχει πέρα από τη κρίση τη δική τους κάποια νομική βάση για να στηρίξουν την άποψη τους.
Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί.
Ξέρεις, σύμφωνα και με τον κώδικα δεοντολογίας, ένας δικηγόρος δεν μπορεί να πει την έκβαση της υπόθεσης εκ των προτέρων. Μπορείς να πεις αν έχεις καλή βάση αγωγής, αλλά όχι να πεις εκ των προτέρων ποια θα είναι η έκβαση.

Από τη δική σου εμπειρία έχεις διαπιστώσει αδικίες στο νομικό σύστημα, δηλαδή ένας δικαστής να παίρνει λάθος απόφαση; Να είναι τυφλή η δικαιοσύνη;
Ναι σιγουρα λάθος αποφάσεις πάντοτε θα υπάρχουν, είναι μέσα στα πλαίσια και αυτές της εξέλιξης του δικαίου. Σίγουρα δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη και αντίληψη. Πολλές φορές είναι και θέμα ερμηνείας μια υπόθεση.

Κάτι επίκαιρο είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους όσον αφορά τις νομοθεσίες που αφορούν τα ηλεκτρονικά μέσα, τον λίβελο γενικότερα, την δυσφήμιση…
Ναι, έχω αρκετή εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα και έχουμε εκδώσει και διατάγματα μονομερώς αναφορικά με την προστασία του ατόμου.
Έχει τύχει να ζητήσουμε διατάγματα περιοριστικών μέτρων από το δικαστήριο, δυστυχώς είχαμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις και ναι, πολλές φορές ο πολίτης δεν γνωρίζει τα δικαιώματα του όσον αφορά στα όσα γίνονται στο διαδίκτυο.
 

Μπορεί ο ενάγοντας να κερδίσει ένα μεγάλο ποσό αποζημίωσης όταν έχει δεχθεί διαδικτυακό λίβελο;
Ναι, αλλά αυτό εξαρτάται από την βλάβη την οποία έχει υποστεί. Στο facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται πόσοι έχουν δει ή εμπλακεί (
likes-σχόλια) στο λίβελλο, είναι σχετικά πιο εύκολο να προβούμε σε συμπεράσματα.

Κάποτε οι δικηγόροι ήταν πολύ λιγότεροι, σήμερα είστε πολλοί. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας καλός δικηγόρος;
Τυχαίνει να είμαι ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και παρακολουθώ τις εξελίξεις στο δικηγορικό σύλλογο και στον δικηγορικό κόσμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεράστια συζήτηση για την αύξηση των δικηγόρων. Εγγράφονται περίπου 600-700 νέοι δικηγόροι κάθε χρόνο!
 

Θέλουν όλοι να γίνουν δικηγόροι τελικά; (Γέλια)
Ναι, τον καιρό που ήμουν εγώ μαθητή ήθελαν όλοι να γίνουν δάσκαλοι γιατί ήταν «καλή δουλειά» και διορίζονταν αμέσως. Σήμερα θέλουν όλοι να γίνουν λογιστές και δικηγόροι. Πέρα από την πλάκα όμως, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα.
Το επάγγελμα του δικηγόρου είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα διότι απαιτεί ικανότητες σε πολλούς τομείς και δεν εξαρτάται από εσένα το όποιο αποτέλεσμα. Υπάρχει ένας αντίδικος δικηγόρος, που θα σε βομβαρδίζει, και ένας δικαστής ο οποίος πολλές φορές έχει διαφορετική οπτική από τη δική σου. Επομένως κρίνεσαι κάθε δευτερόλεπτο και κάθε σου λέξη είναι σημαντική. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Σήμερα λοιπόν υπάρχουν από τη μια οι πολλοί δικηγόροι και από την άλλη υπάρχει η απαξίωση του κόσμου που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο τρόπο που λειτουργεί σήμερα το δικαιικό μας σύστημα.
Η απονομή της δικαιοσύνης αργεί, άρα υπάρχει μείωση των υποθέσεων. Οι νέοι που τελειώνουν την νομική δεν μπορούν να απορροφηθούν, είναι πολλοί και είναι άδικο να τελειώνουν και να μην έχουν δουλειά. Ή να έρχονται και να συνειδητοποιούν πως δεν είναι αυτό που βλέπουν στις ταινίες…
 

Δεν είναι το suits του Netflix.
Ε, όχι, δεν είναι! Δεν είμαστε το
Suits του Netflix, η πραγματικότητα μας είναι άλλη, ούτε είμαστε στη Νέα Υόρκη, όπως αντιλαμβάνεσαι.
Είναι μια άλλη πραγματικότητα στην Κύπρο και δυστυχώς πολλοί νέοι μετά τις σπουδές τους απογοητεύονται, είτε επειδή δεν βρίσκουν δουλειά, είτε επειδή αμείβονται πολύ πολύ χαμηλά. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ασκούμενοι δικηγόροι αμείβονται με εξαιρετικά χαμηλό μισθό, και μετά πολλοί συνεχίζουν με χαμηλό μισθό.
Επίσης ένας δικηγόρος για να καταφέρει να γίνει δικηγόρος δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη, επιβάλλεται χρόνος και εμπειρία, χρόνια θα έλεγα.
Επίσης με ρώτησες πριν τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας καλός δικηγόρος. Καταρχάς δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει, να είναι νομομαθής και να διαβάζει. Για τον δικηγόρο ισχύει το δια βίου μάθηση. Είναι εκ των ων ουκ άνευ.
 

Βλέπουμε αρκετούς δικηγόρους να εμπλέκονται στην πολιτική. Εσένα σε ενδιαφέρει;
Με ενδιαφέρει να παρακολουθώ, να είμαι ενεργός πολίτης. Δυστυχώς όμως λόγω του επαγγέλματος μου δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι πλέον, τουλάχιστον όχι ενεργά.
Στην κλασική
 πολιτική πραγματεία του, ο Αριστοτέλης υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του πολιτικό ζώο και πραγματικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον.

Στις μέρες μας βλέπουμε πολλούς που δηλώνουν απολιτίκ…
Όχι, εμένα με ενδιαφέρει η πολιτική και την παρακολουθώ. Το δε πολιτικό μας ζήτημα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί είμαι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο. 

Σε τοπικό επίπεδο θα σε ενδιέφερε η εμπλοκή σου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης;
Ναι, δε σου κρύβω πως είχα σκέψεις να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, διότι μπορεί η καταγωγή μου να είναι από την Αμμόχωστο, αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρνακα και αγαπώ πολύ τη πόλη μας. Τελικά όμως δεν έγινε, δεν προχώρησα. Τώρα, για το μέλλον, κανείς δεν ξέρει.

Λέμε πως η Λάρνακα αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, εσείς ως δικηγορικό γραφείο έχετε πελάτες επενδυτές έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο;
Ναι, είναι γεγονός πως έχουμε και ξένους πελάτες που έρχονται να αγοράσουν και να επενδύσουν στην Λάρνακα καθώς και Κύπριους οι οποίοι έρχονται για τα συμβόλαια αγοράς σε ξένους. Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια ανάπτυξη στη πόλη μας τα τελεταία 2-3 χρόνια. Επιτέλους η Λάρνακα βρίσκεται πλέον στον χάρτη των επενδύσεων. Επίσης κάποια έργα έχουν αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και εμείς ως Σκαλιώτες νιώθουμε πιο ωραία στη πόλη μας.
Προσωπικά πολλές φορές σκέφτομαι διάφορα σχέδια που θα μπορούσαν να γίνουν μέσα στη πόλη μας και να την κάνουν να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακά όμορφη…

Όπως;
Σκέψου ένα παραλιακό μέτωπο από τη Δεκέλια μέχρι το Μακένζι…

Μα για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να φύγει το καρκίνωμα που λέγεται «εγκαταστάσεις πετρελαίου και υγραερίου».
Ναι, σίγουρα! Σκέψου να φύγουν και να γίνει και η ανάπτυξη της Μαρίνας! Πλέον η Λάρνακα θα είναι μια άλλη καλύτερη πόλη.
Θεωρώ ότι το ξενοδοχείο
Radisson Blue ήταν ένα σημαντικό έργο στη πόλη μας. Όμως, όταν πας στον έκτο όροφο σήμερα τι θέα αντικρύζεις; Όταν δεις την θλιβερή θέα του λιμανιού και των εγκαταστάσεων αντιλαμβάνεσαι πόσο υποανάπτυκτη είμαστε ως πόλη και πόσο πίσω έχουμε μείνει. Αυτό που αντικρύζεις είναι απαράδεκτο!
Γιατί μείναμε πίσω ενώ είμασταν οι πρώτοι που σχεδιάζαμε Μαρίνα; Γιατί τελικά απέκτησα άλλες πόλεις Μαρίνα και εμείς όχι;

Πιστεύεις πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από αυτό;
Ναι, το πιστεύω, εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τρίτων που δεν επιθυμούν την ανάπτυξη της πολης μας.
Παρατηρώ βέβαια πως γίνονται προσπάθειες από το νέο Δήμαρχο έτσι ώστε να τελειώσει αυτός ο εμπαιγμός κατά της πόλης μας. Επίσης βλέπω και κινήσεις από τον ιδιωτικό τομέα.
Αλλά, χρειάζεται πυγμή και δυναμική τακτική στα κέντρα λήψεων αποφάσεων, που δεν είναι στη Λάρνακα, είναι τα αρμόδια Υπουργεία στη Λευκωσία. Για να μην βρεθούμε πάλι με νέα χρονοδιαγράμματα, καθυστερήσεις και ένα γελοιεδέστατο εμπαιγμό κατά της Λάρνακας.

Με την είσοδο μας στην ΕΕ το 2004 αποκτήσαμε και κάποιες νέες νομοθεσίες και δικαιώματα ως πολίτες. Νομίζεις είναι ενημερωμένος ο Κύπριος γι αυτά τα δικαιώματα και νομοθεσίες;
Με την είσοδο μας στην ΕΕ υπήρξε τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να συμβαδίζει με το κοινωτικό κεκτημένο. Το Δίκαιο της ΕΕ καθορίζεται συνήθως με δύο τρόπους:
1. Από τους κανονισμούς που έχουν άμεση εφαρμογή,  όπως πχ τους κανονισμούς
GDPR για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR General Data Protection Regulation– «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» «Οδηγία 95/46/ΕΚ») που υπάρχει άμεση εφαρμογή μέσα σε όλη την ΕΕ.
2. Οι οδηγίες οι οποίες δίνουν το περιθώριο στις χώρες να ρυθμίσουν μόνες τους με ειδική νομοθεσία την οδηγία που έρχεται από την ΕΕ. Εκεί προκύπτουν κάποια θέματα, πως το χειρίζεται το κάθε κράτος.
Στη Κύπρο θεωρώ πως προσπαθούμε να αφομιώνουμε τους νόμους από την ΕΕ. Η βουλή τους ψηφίζει και γίνονται κομμάτι των νομοθεσιών της Κυπριακή Δημοκρατίας.
Για τον Κύπριο πολίτη υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην ιστοσελίδα
cylaw στην οποία αναφέρονται όλες οι νομοθεσίες αλλά και οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Άρα, για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί, υπάρχει τρόπος.

Πώς βλέπεις το μέλλον της νομικής στη Κύπρο;
Πρέπει να γίνουν τομές και πολλές μεταρρυθμίσεις. Να αλλάξουν οι δομές των δικαστηρίων, να περάσουμε στην ηλεκτρονική εποχή.
Όσον αφορά τους νέους δικηγόρους πρέπει η πολιτεία να τους βοηθήσει με κάποιο τρόπο, ίσως με νέες θέσεις εργασίας. Μετά το κούρεμα συρρικνώθηκε ο τομέας παροχής διοικητικών υπηρεσιών σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν και οι νέες οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με τις εταιρείες ξένων συμφερόντων στην Κύπρο. Επίσης με τις νέες οδηγίες όσον αφορά το ξέπλυμμα μαύρου χρήματος πολλές εταιρείες έφυγαν από την Κύπρο με αποτέλεσμα αρκετοί δικηγόροι να χάσουν την δουλειά τους.
Από την άλλη,  αφού συρρικνώνεται ο τομέας, η Πολιτεία οφείλει ως Κράτος Πρόνειας να ενημερώσει τους πολίτες που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν νομική πως η εικόνα που έχουμε σήμερα είναι αυτή η συγκεκριμένη και μετά τις σπουδές ενδέχεται οι νέοι να μην μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά με αξιοπρεπή μισθό σε αυτό το επάγγελμα.  
 

Εσύ Ηλία έχεις κάποια πρότυπα; Δηλαδή κάποιους διηγόρους που θεωρείς πως χάραξαν δρόμους στο επάγγελμα της νομικής;
Ξέρεις, δεν θαυμάζω ανθρώπους για τις γνώσεις τους, ή για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Συνήθως με γοητεύει η μεγαλοψυχία και το ήθος ενός ανθρώπου. Σίγουρα υπάρχουν δικηγόροι, ξένοι ή Κύπριοι, που χάραξαν δρόμους όπως λες, αλλά όχι δεν έχω τέτοια πρότυπα.

Τέλος, είναι λειτούργημα η νομική;
Αδιαμφισβήτητα είναι! Ου περι χρηματων των αγώνα ποιουμεθα…..

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

O Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου υπέβαλε την παραίτησή του από τον Alpha Κύπρου / Το κανάλι είχε αποφασίσει την διακοπή της εκπομπής «24 ώρες»

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μετά από εννέα χρόνια πορείας στον Alpha Κύπρου υπέβαλε την παραίτησή του. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος το απόγευμα της Τρίτης 21

Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο

Η συνδημότισσα μας Κωνσταντίνα Ελευθερίου μας παρουσιάζει γι αυτή τη βδομάδα, μέσα από τη στήλη της στο SkalaTimes, νοστιμότατα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

error: Content is protected !!