Search
Close this search box.

To Λονδίνο εκατομμυρίων ανθρώπων δεν έχει σχέση με αυτό της κυρίας Μέι…

Κείμενο/Φώτο: Γιώτα Δημητρίου
( Φώτογραφίες:
https://www.facebook.com/yiotalondon/ )

O Γιάννης μπορεί να σου πει που θα πιεις το καλύτερο after work wine κοντά στο London Bridge τα απογεύματα από Δευτέρα ως Παρασκευή.
Η Γεωργία μπορεί να σου εξηγήσει σε ποιο σοκάκι κοντά στο σταθμό του
Covent Garden θα βρεις εκείνο το μικρό κατάστημα που πουλάει εξαιρετικά υλικά για handmade κοσμήματα.
Ο
Mattia είναι ειδικός για να σου περιγράψει τα καλύτερα μπαράκια στο κεντρικό Λονδίνο με ποικιλία μπυρών και αυλή για να απολαύσεις τον ήλιο.
Η
Franscesca ξέρει όλα τα καταστήματα με αντίκες και όλες τις παραστάσεις και νέες εκθέσεις που γίνονται στη πόλη.
Ο Χρίστος μπορεί να σε βγάλει βόλτα από το Βρετανικό μουσείο μέχρι το Trafalgar Square (περίπου 35 λεπτά περπάτημα) και στη διαδρομή να σου εξηγεί τι γίνεται με τα καταστήματα, ποιο άνοιξε πρόσφατα, ποιο είναι παλιό, κτλ (το “Its all Greek” απέναντι από το μουσείο, 25a Museum Street- έκλεισε πριν μήνες ναι;)

Η λίστα με τους Έλληνες, τους Κύπριους, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και διάφορους άλλους “ξένους” που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο και το γνωρίζουν (ενίοτε το αγαπούν) περισσότερο από την ίδια τους τη χώρα, είναι μεγάλη.
Μια λίστα στην οποία το
Brexit δεν χωράει, ποτέ δεν χωρούσε.
Γιατί το Λονδίνο, (η Αγγλία κατ’ επέκταση), είναι οι άνθρωποι του, είτε είναι “ξένοι”, είτε ντόπιοι.
Διώχνοντας τους ανθρώπους του και την πολυπολιτισμικότητα του, το Λονδίνο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Και ενώ όλα παραμένουν θολά για το αύριο της Βρετανίας, οι Κύπριοι και οι Έλληνες (όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στην Βρετανία) ανησυχούν.
Όπως διαβάζουμε στα διάφορα για το θέμα ρεπορτάζ οι “ξένοι” ανησυχούν για τυχόν αυξήσεις στο κόστος ζωής, για τυχόν διακρίσεις και ρατσισμό, καθώς και για το ενδεχόμενο να διωχθούν (αν δεν ζουν εκεί για περισσότερα από πέντε χρόνια).

Εν κατά κλείδι, το δικό μου Λονδίνο, το Λονδίνο εκατομμυρίων ανθρώπων, που το έζησαν και το αγάπησαν, που το ζουν και το αγαπούν, δεν έχει σχέση με αυτό της κυρίας Μέι και όσων τάχθηκαν υπερ του Brexit.
Και όλα αυτά που γράφει η ιστορία σήμερα, είναι θλιβερά, τόσο θλιβερά που δεν χωρούν σε ένα πολύχρωμο Λονδίνο…

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προχωρεί στην πιλοτική εφαρμογή προγράμματος Προαιρετικού Ολοήμερου

error: Content is protected !!