Κύπριος ακαδημαϊκός με μιά σοκολάτα κέρδισε την βράβευση
Ο συνδημότης μας Νίκος Αντωνιάδης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο, τόσο σε πανεπιστημιακό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο στο Πολιτικό Μάρκετινγκ. Πριν λίγες μέρες, η μελέτη-παρουσίαση του στο 7o Διεθνές Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Greenwich με θέμα “Management, Education, and Innovation” ψηφίστηκε από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή ως η “Καλύτερη Παρουσίαση-Μελέτη” ανάμεσα σε εκατοντάδες παρουσιάσεις από πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
Εκπροσωπώντας το City University of New York / College of Staten Island, στο οποίο διδάσκει, πέραν της βράβευσης, η μελέτη του Νίκου Αντωνιάδη έχει εγκριθεί για δημοσίευση στο διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό JOEBM (Journal of Economics, Business and Management).
Ποια η κενοτομία στην παρουσίαση/βράβευση του Νίκου Αντωνιάδη:
Ξεκινώντας την παρουσίαση του στο Queen Mary Court του Πανεπιστημίου του Greenwich, και κρατώντας δυο σοκολάτες Cadbury (Crunchy): Έβγαλε την μια σοκολάτα από το περιτύλιγμα. Κρατώντας στο ένα χέρι την “ασυσκεύαστη” σοκολάτα και στο άλλο την “συσκευασμένη” σοκολάτα ρώτησε το ακροατήριο: Ποιαν θα αγοράζατε; Η φυσιολογική απάντηση ήταν: “την συσκευασμένη”. Με βάση αυτό το παράδειγμα, ο Νίκος Αντωνιάδης, και σε σχετική ερώτηση, εξήγηση πως τα τελευταία χρόνια στην Νέα Υόρκη αυτό κάνει. Μεταφέρει την τέχνη του Μάρκετινγκ στην Πολιτική. Δηλαδή, ερευνά τις ανάγκες του κόσμου-πολιτών με απώτερο στόχο την ανάπτυξη προτάσεων, μοντέλων, θεωριών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και ικανοποίησης του κόσμου (λαού). Κάτι που σχετίζεται άμεσα και με την βραβευμένη του μελέτη στο Greenwich με τίτλο: “Συσκευάζοντας τις Ιδέες της Κυβέρνησης με στόχο την Ικανοποίηση των Πολιτών και την Αφοσίωση τους : Δημιουργία, Ενημέρωση, Υποστήριξη”.
Μέσα από το μοντέλο αυτό (CIS Model – Create, Inform, Support), και με την μελέτη να έχει διεξαχθεί μεταξύ των Αμερικανών πολιτών-ψηφοφόρων, ο Νίκος Αντωνιάδης απέδειξε πως μια κυβέρνηση, ένας πολιτικός, ή ένας υποψήφιος πολιτικός δεν αρκεί να έχουν μια “καλή ιδέα” (προϊόν). Ως δεύτερο βήμα, ο δημιουργός της όποια “καλής” ιδέας (πολιτικός-κυβέρνηση) χρειάζεται να “καταγράψει” όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ιδέα. Στο σημείο αυτό ο Νίκος Αντωνιάδης έδειξε στο κοινό του Συνεδρίου την πίσω πλευρά της σοκολάτας Crunchy σημειώνοντας πως μετά την παραγωγή-δημιουργία της ιδέας (Creating) πρέπει να ακολουθήσει η ορθή “πληροφόρηση” (Ιnforming) του κοινού όπως είναι τα συστατικά της σοκολάτας, οι ουσίες της (π.χ. ποσότητα ζάχαρης), “συστατικά” και πληροφορίες που αποτελούν την δομή ενημέρωσης που πρέπει να έχει μια πολιτική ιδέα. Καταλήγοντας, ο Νίκος Αντωνιάδης εξήγησε πως καμιά ιδέα (σοκολάτα) δεν μπορεί να έχει ένα ολοκληρωμένο κύκλο αν δεν υποστηριχτεί κατάλληλα (π.χ. προώθηση μέσω Media, Social Media) με τον πολιτικό να υποστηρίζει (Supporting) την κενοτομία της ιδέας του (σοκολάτας), όπως, πλεονεκτήματα, όφελος προς του Πολίτη.
Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η πιο πάνω μελέτη-θεωρία-παρουσίαση αποτελεί μια κενοτόμο ιδέα της παγκόσμιας ακαδημαϊκής και πρακτικής που σχετίζεται με την ακαδημαϊκή έρευνα, την εκπαίδευση, την πολιτική επικοινωνία και την βελτίωση της ίδιας της κοινωνίας. Έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον πολιτικών και ειδικών από πανπειστήμια σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πρόκειται να στηριχτούν στα ευρήματα του Νίκου Αντωνιάδη για περαιτέρω έρευνα και πρακτική.
Βιογραφικό: O Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ στο City University of New York και εξεταστής σε μερικά από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά περιοδικά ανά τον κόσμο (Academy of Marketing (AM), the American Marketing Association (AMA), the Journal of Political Marketing, Economics Bulletin, and Common Ground. Έχει επιλεγεί από το St John’s University της Νέας Υόρκης να διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία και του έχει ανατεθεί η σχεδίαση του μαθήματος “Πολιτικό Μάρκετινγκ” για να
διδάσκεται στο St John’s University με την έναρξη του 2020, ως ένας εκ των πλέον κατακιωμένων επαγγελματιών στον κόσμο (τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο). Έχει δημοσιεύσει μελέτες ανά το παγκόσμιο. Έχουν εγκριθεί παρουσιάσεις τους καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως Harvard University, McGuil University, University of Bonn, University of Greenwich Καποδιστριακό, CUNY, University of Illinois (Chicago). Το 2016 προτάθηκε για τα βραβεία Μάρκετινγκ Αμερικής.
SkalaTimes Το SkalaTimes ζήτησε από τους Βουλευτές Λάρνακας Πρόδρομο Αλαμπρίτη (ΔΗΣΥ), Ανδρέα Πασιουρτίδη (ΑΚΕΛ), Σωτήρη Ιωάννου (ΕΛΑΜ), Χρίστο Ορφανίδη (ΔΗΚΟ) και Ανδρέα Αποστόλου (ΕΔΕΚ), να
Από τους Τρούλλους μέχρι τη Δρομολαξιά, από Δημάρχους, Αντιδημάρχους, μέχρι κοινοτάρχες, το SkalaTimes ζήτησε να μας στείλουν τις δικές τους Χριστουγεννιάτικες ευχές μέσω του SkalaTimes!
“Να πλησιάσουμε όσο μπορούμε τον Χριστό. Να γιορτάσουμε Χριστούγεννα με τον Χριστό, όχι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Πέρα από τα μελομακάρονα, τα πάρτι και τα δείπνα,
O Δεκέμβριος είναι ένας μήνας γεμάτος από γιορτινές εξόδους με κορύφωση βεβαίως την πρωτοχρονιά αλλά και τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου να μας βρίσκουν σε γιορτινό