Search
Close this search box.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τον Νεανικό Διαγωνισμό Δοκιμίου 2019

 

Της Πόλας Τσώνη

Ανακοινώθηκε χθες το φετινό θέμα του πανευρωπαϊκού Νεανικού Διαγωνισμού Δοκιμίου (Youth Essay Competition) που διοργανώνει για 4η χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και δίνει την ευκαιρία σε νέους να παραβρεθούν στις εργασίες της ετήσιας Συνέλευσης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σε ένα εξειδικευμένο κοινό από νομοθέτες και επιχειρηματίες.

Νέοι ηλικίας από 18 έως 25 ετών καλούνται να υποβάλλουν τις εκθέσεις τους ως τις 16 Αυγούστου, με θέμα “Γράψτε την ομιλία που θα εκφωνούσατε ενώπιον των επιχειρηματιών της Ευρώπης ως νέος Επίτροπος για την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

Δέκα φιναλίστ θα επιλεγούν τον Οκτώβριο για να περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε τρεις υποτιθέμενες ερωτήσεις δημοσιογράφων επάνω στο περιεχόμενο του κειμένου με το οποίο διακρίθηκαν.

Οι τρεις επικρατέστερες συμμετοχές θα ταξιδέψουν στο Ελσίνκι με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να παρουσιάσουν την ομιλία τους σε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες στην ετήσια Συνέλευση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Ο τελικός νικητής αναδεικνύεται με ψηφοφορία των ακροατών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι κάτοικοι που πληρούν τα προαναφερθέντα ηλικιακά κριτήρια και είναι κάτοικοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των υπό ένταξη χωρών, ή των υπόλοιπων κρατών του δικτύου COSME. Το κείμενο θα πρέπει είναι γραμμένο στα αγγλικά και να μην υπερβαίνει σε έκταση τις 2500 λέξεις.

Ελληνικές συμμετοχές κατάφεραν να διακριθούν στο διαγωνισμό και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις. To 2016, η Άντρη Παντουρά από την Κύπρο ήταν η πρώτη νικήτρια που εγκαινίασε το θεσμό με το δοκίμιό της για το “τι μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενθαρρύνει περισσότερους νέους να γίνουν επιχειρηματίες” (https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/files/2016/12/Essay_Andri_Pandoura.pdf), ενώ το 2017 η Ευλαμπία Καραβαγγέλη από την Ελλάδα είχε φθάσει στην τελική τριάδα των φιναλίστ με την απάντησή της στην ερώτηση “ποιες δεξιότητες χρειάζονται οι επιχειρηματίες του αύριο” (https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/files/2017/12/Youth_essay_competition_2017_EvlampiaKaravangeli.pdf). Εύφημος μνεία αποδόθηκε πέρυσι στον Αντώνη Βασιλάκη Κίναλη, επίσης από την Ελλάδα, για την εργασία του στο θέμα “ποια βήματα πρέπει να κάνουν επιχειρηματίες και κυβερνήσεις για να γίνουν πιο καινοτόμοι”.

Αν πιστεύετε ότι μπορεί να είστε ο επόμενος φιναλίστ του Νεανικού Διαγωνισμού Δοκιμίου, βάλτε τα δυνατά σας, ξεκινήστε να γράφετε, και στείλτε τη συμμετοχή σας εδώ (https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/YEC_2019)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Χρύσης Παντελίδης (ΔΗΚΟ): Αν και πλήρης η σχετική Νομοθεσία, στην πράξη κυκλοφορούν χιλιάδες οχήματα που ίσως έχουν ελαττωματικούς αερόσακους

Δήλωση Χρύση Παντελίδη Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου συζητήσαμε το θέμα τηςανάκλησης ελαττωματικών προϊόντων, όταν αυτά διαπιστώνεται να κυκλοφορούν στην αγορά και ειδικότερα

error: Content is protected !!