Search
Close this search box.

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»  στη Ρωσία με το έργο «Ένα Καπέλο γεμάτο βροχή» του Μ. Γκάτσο


Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» είχε την τιμή να ταξιδέψει στην Ρωσία στο πλαίσιο του Δεύτερου Διεθνούς Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων στην πόλη Riazan στο οποίο συμμετείχε και η Λάρνακα. Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε από τις 14-18 Αυγούστου 2019 και στο πλούσιο πρόγραμμα του περιλαμβάνονταν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Θεατρικές παραστάσεις σε όλα τα Θέατρα της πόλης, Θέατρο Δρόμου, όπερα, συναυλίες και παραδοσιακοί χοροί από τις πόλεις που συμμετείχαν στο Φόρουμ.

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά από πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεάτρου Νεολαίας του Riazan, κας Μαρίνας Εσένινα, φιλοξενήθηκε από το Θέατρο αυτό και παρουσίασε στον εκπληκτικό και κατάμεστο χώρο του στις 16 Αυγούστου την παράσταση του με το έργο του Μάικλ Γκάτσο «Ένα Καπέλο γεμάτο βροχή» σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη. Ένα έργο για το καυτό πρόβλημα των ναρκωτικών, άμεσο, επίκαιρο και οικουμενικό. Η παράσταση του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» έτυχε θερμής αποδοχής από το κοινό το οποίο στο τέλος χειροκροτούσε όρθιο για αρκετή ώρα τους συντελεστές της παράστασης.

«Η Θεατρική Τέχνη τεκμηρίωσε την δύναμη και την οικουμενικότητα της χωρίς η γλώσσα να δημιουργεί εμπόδιο στην επικοινωνία της παράστασης με τους θεατές. Οι Κύπριοι ηθοποιοί με το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο και τις ειλικρινείς ερμηνείες τους έσπασαν το φράγμα της γλωσσικής δυσκολίας και καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό και με πολλά, πολλά “Μπράβο” από το κοινό…» έγραψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι οικοδεσπότες με την τέλεια οργάνωση τους και την άψογη έως συγκινητική φιλοξενία τους απλά επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία είναι ένας Μεγάλος Λαός με μια Μεγάλη Κουλτούρα και ότι η Τέχνη και ο Πολιτισμός είναι συνώνυμα της Φιλίας, της Επικοινωνίας και της Ειρήνης μεταξύ των λαών.

Την αποστολή του Θέατρου «ΣΚΑΛΑ» συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» κος Ξένιος Σωτηρίου και η Σκηνοθέτης της παράστασης και Δημοτική Σύμβουλος Λάρνακας Μόνικα Μελέκη.
Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Αλέξανδρος Αχτάρ, Άντρεα Δημητρίου, Ανδρέας Μελέκης, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Μαρία Μεσαρίτη και Χρίστος Κυριάκου.

Η παράσταση «Ένα Καπέλο γεμάτο βροχή» θα συνεχίσει από τον Σεπτέμβριο με οργανωμένες παραστάσεις σε συνεργασία με τα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και με Οργανωμένους Φορείς και Σύνολα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800/1 – 99490102

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης «Εκείνη»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στη Πλατεία Ζουχούρι στις 7:30 μ.μ φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης με τίτλο «Εκείνη» από τη ΠΟΓΟ.-Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΡΜΗΣ

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα γραφεία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας

Σε πνεύμα πλήρους συναντίληψης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη και του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας κ.

error: Content is protected !!