Search
Close this search box.

Στο Ωδείο Ανδρέα Γερολέμου στη Λάρνακα φέτος μιλάμε και για Μιούζικαλ….

Αν κοιτάξει κανείς την επεξήγηση στο τι έστι Μιούζικαλ θα βρει: “Το μιούζικαλ είναι είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδια, διαλόγους (πρόζα) και χορό. Είναι ένας τρόπος να ειπωθεί μια ιστορία και να εκφραστεί το συναισθηματικό περιεχόμενό της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και πολλά άλλα. Αυτό επιτυγχάνεται, κινητοποιώντας μέσα από το κείμενο, τη μουσική, την κίνηση καθώς και τις τεχνικές πτυχές της ψυχαγωγίας, όπως π.χ. τα οπτικά εφέ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο από το οποίο καμία από τις τέχνες που περιλαμβάνει να μην ξεχωρίζει από την άλλη με κανένα τρόπο. Παρ’ όλο που το μιούζικαλ καλύπτεται από άλλες θεατρικές μορφές όπως η όπερα, αυτή η ιδιαιτερότητα να έχει ίση αντιμετώπιση και να δίνει την ίδια σοβαρότητα σε όλες τις τέχνες που το αποτελούν, δίνει στο είδος έναν άλλο χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που αναγνωρίζεται ως το μουσικό θέατρο.Υπάρχουν πολλά μιούζικαλ που παίρνουν την ιδέα τους απο έργα ή απο κινούμενα σχέδια “. Από το Broadway της Νέας Υόρκης μέχρι το Westend του Λονδίνου τα διάφορα μιούζικαλς γράφουν ιστορία και κερδίζουν τις καρδιές εκατομμύρια θεατών κάθε χρόνο, ενώ κάποια από αυτά παίζονται για δεκάδες χρόνια (το Cats για παράδειγμα είναι ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλς).
Για το 2019 η λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή μιούζικαλς του Λονδίνου σύμφωνα με το londontheatre.co.uk είναι:

Wicked στο Apollo Victoria Theatre και ακολουθούν

The Lion King στο Lyceum Theatre

Les Miserables στο Sondheim Theatre

The Phantom of the Opera στο Her Majesty’s Theatre

The Book of Mormon στο Prince of Wales Theatre

Come From Away στο the Phoenix Theatre

Matilda the Musical στο  Cambridge Theatre

Mamma Mia στο Novello Theatre

Tina – The Tina Turner Musical στο the Aldwych Theatre

School of Rock   στο Gillian Lynne Theatre

Το Ωδείο Ανδρέα Γερολέμου γνωρίζωντας την δύναμη των μιούζικαλς στις γειτονιές του κόσμου, αλλά και τα οφέλη μέσα από τα μαθήματα Φωνητικής Μουσικού Θεάτρου (Μιούζικαλ), ξεκινάει φέτος για πρώτη χρονιά μαθήματα φωνητικής που θα έχουν το ανάλογο ρεπερτόριο για το μουσικό θέατρο με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ.

«Ήταν κάτι που το σκεφτόμασταν έντονα τον τελευταίο χρόνο και για να είμαι ειλικρινής ήταν και μια πρόταση και εισήγηση του κόσμου μας, των μαθητών μας, να εντάξουμε το μιούζικαλ στα μαθήματα του Ωδείου μας. Είναι στόχος μας από τη μέρα που ξεκίνησε το Ωδείο, εδώ και 25 χρόνια, να βελτιωνόμαστε χρόνο με τον χρόνο, να εξελισσόμαστε, να έχουμε πάντα κάτι το νέο και φρέσκο, να ακούμε τις απαιτήσεις της εποχής και όλα αυτά βέβαια με γνώμονα πάντα την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε και υπηρετούμε: την μουσική.
Mας ρωτάνε σε ποιες ηλικίες αποτείνονται τα μαθήματα μιούζικαλ, η απάντηση είναι η ίδια για όλα τα είδη μουσικής: δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια στη μουσική, όπως πιστεύω δεν υπάρχουν γενικότερα στις τέχνες. Χρειάζεται αγάπη και πάθος και ταλέντο γι αυτό που κάνεις, αν και το ταλέντο είναι κάτι που φυσικά καλλιεργείται και εξελίσσεται.
Το μιούζικαλ είναι ένα από τα πολλά «νέα» που θα έχει το Ωδείο μας φέτος, για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά και φυσικά ας μην ξεχνάμε πως τα οφέλη από την ενασχόληση με το τραγούδι αλλά και την μουσική γενικότερα, είναι πολλά», δήλωσε στο SkalaTimes o Διευθυντής του Ωδείου, κύριος Αντρέας Γερολέμου.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς τα πολλαπλά οφέλη του τραγουδιού είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένα μέσα από έρευνες.
Η ενασχόληση με το τραγούδι προκαλεί σημαντικές ενδοκρινολογικές αλλαγές, αλλά και ενεργοποίηση μηχανισμών νευροφυσιολογίας, με αποτέλεσμα όχι μόνο σημαντική επίδραση στο θυμικό της στιγμής -δηλαδή την ευχάριστη αλλαγή της διάθεσής μας-, αλλά ευεργετική επίδραση ακόμα και σε διαγνωσμένες παθολογικές καταστάσεις. Eπίσης: 

  • Μας κάνει πιο έξυπνους και πιο ικανούς για μάθηση, σε κάθε ηλικία.

  • βοηθά σημαντικά ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, όπως η αναπνευστική ανεπάρκεια.

  • Πολεμά το άγχος και την κατάθλιψη

  • Βελτιώνει τις κοινωνικές μας δεξιότητες

  • Βοηθά στην αντιμετώπιση και βελτίωση σωματικών και ψυχικών νόσων

  • Δεν μας κάνει απλά να περνάμε καλά, αλλά αναδομεί τα νευρωνικά εγκεφαλικά μας δίκτυα

  • Τα οφέλη μέσα από την ενασχόληση μας με το τραγούδι είναι πολλά και είναι σωματικά και ψυχικά και συναισθηματικά και πνευματικά, τέλος, το τραγούδι και η σπουδή του είναι για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου.  έναν πολύ έμπειρο εκπαιδευτή- με κεντρικό άξονα το “ποιος είναι και ποιοι είναι οι στόχοι του”!

Oι εγγραφές στο Ωδείο Γερολέμου άρχισαν και θα συνεχίζονται
καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!