Search
Close this search box.

Ρουμανία: Διάταγμα για ισόβια σε βιαστές και παιδεραστές

Η Ρουμανία θα εγκρίνει έκτακτο διάταγμα, που θα προβλέπει την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης ως τιμωρία για τον βιασμό και την παιδεραστία, δήλωσε πριν λίγες βδομάδες η πρωθυπουργός της χώρας Βιορίτσα Νταντσίλα, λίγες ημέρες μετά την απαγωγή και δολοφονία μιας 15χρονης, μια υπόθεση που σόκαρε τη χώρα.

Το SkalaTimes το οποίο εδώ και 4 χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο εκδήλωση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, συμφωνεί ότι οι ποινές στα αρρωστημένα μυαλά, που εγκληματούν με το χειρότερο τρόπο κατά των παιδιών, θα έπρεπε να ήταν η επιβολή μια ισόβιας ποινής και βεβαίως η θεραπεία τους όπως πρέπει, από ειδικούς.
Αντί αυτού, σήμερα οι περισσότεροι παιδεραστές στην Κύπρο κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας, πολλές φορές «κύριοι» με «πολύ καλό στάτους» στην κοινωνία.
Απ’ την άλλη, η μικρή κοινωνία της Κύπρου δυσκολεύει τα θύματα να μιλήσουν («μην διαλύσουν την οικογένεια της θείας, του θείου, κοκ») με αποτέλεσμα να μην καταγγέλλουν ποτέ τα τέρατα που τα έχουν βλάψει με τον χειρότερο τρόπο. Αντιθέτως, κρατούν το στόμα τους κλειστό και σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκασμένα τα θύματα να έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με τον παιδεραστή τους. (Πολλές οι ιστορίες που γνωρίζει το SkalaTimes, στη Λάρνακα).

Aυτό που πρέπει να γνωρίζει κάθε ενήλικας είναι πως ο παιδεραστής που δεν έχει καταγγελθεί ποτέ, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, ενδέχεται να ξαναπράξει το ίδιο αποτρόπαιο έγκλημα και τότε όσοι κράτησαν το στόμα τους κλειστό θα έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ψήφισμα πολιτών, μπορεί να το υπογράψει όποιος συμφωνεί πως επιβάλλεται η έσχατη των ποινών στους παιδεραστές:

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/KYPRIAKO_KOINOVOYLIO_ISOVIA_STOYS_PAIDERASTES_1/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!