Search
Close this search box.

Larnaca 2040: Πως μετατρέπεται μια πόλη με επίκεντρο το αυτοκίνητο σε μια πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο

Mε αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το Oxygono, το Larnaca Café Scientifique και το Europe Direct Larnaca, με την στήριξη του Συμβουλίου  Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση για όλους τους δημότες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας με τίτλο : “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Πως μετατρέπεται μια πόλη με επίκεντρο το αυτοκίνητο σε μια πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη, στις 19:00,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, στη Λάρνακα.

Η εκδήλωση είναι μια Πρωτοβουλία του Larnaca 2040.

Συντονιστής της εκδήλωσης: Μυρτώ Κατσούρη (EuropeDirect).

Στο πάνελ θα βρίσκονται:

  1. Μιχάλης Χατζηϊωάννου, Τεχνικός Σύμβουλος Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

  2. Καλλιόπη Παπαδάκη, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Ειδίκευση στην Χωροταξία, Πολεοδομία & Οικονομικό Προγραμματισμό και Συνεργάτης Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

  3. Μαρίνα Κυριακού, Bike Mayor Nicosia.

  4. Marco Bianconi, SUMP Larnaca.

  5. Μιχάλης Λαμπρινός, Ανώτερος Εκτελεστικός Μηχανικός, Μονάδα Οδικής Ασφάλειας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Θεματικές της εκδήλωσης:

1.Ποιες πρωτοβουλίες και δράσεις θα συμβάλουν τελικά στη προώθηση της χρήσης από τους πολίτες των εναλλακτικών μέσων μαζικής μεταφοράς. Χρειαζόμαστε διαφορετική προσέγγιση ενημέρωσης των δημοτών από τους Δήμους;

2.Πως μετατρέπεται μια πόλη με επίκεντρο το αυτοκίνητο σε μια πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο, αναζωογονημένη, σύγχρονη, περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη, έξυπνη, ασφαλής, φιλική.

3. Τι είναι εφικτό για την πόλη της Λάρνακας; Μπορεί να γίνει η Λάρνακα ποδηλατούπολη; Ποιες τακτικές υιοθέτησαν άλλες πόλεις προς αυτή την κατεύθυνση για να διευκολύνουν και να ενθαρρύνουν τους πολίτες.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους αφού ένα από τα βασικά πιστεύω του Larnaca 2040 είναι πως : “Ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την πόλη δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να ακουστεί η άποψη των πολιτών, διότι χρειάζεται την υποστήριξή τους για να εφαρμοστεί. Για ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα, το Όραμα πρέπει να είναι κοινό.”

Email: contact@larnaca2040.org
Web: www.larnaca2040.org

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!