Search
Close this search box.

Ευχάριστες ειδησούλες και χαμόγελα απο Δημόσια Σχολεία του τόπου

Δύο ειδησούλες με ευχάριστο χρώμα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου χθες για να μας υπενθυμίσουν πως το δημόσιο σχολείο πρέπει να προκαλεί χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών και να τα κάνει να αισθάνονται όμορφα. Μόνο έτσι η εκπαίδευση θα έχει αξία, μέσα σε χαρούμενα σχολεία.
Πιο κάτω οι ειδησούλες. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Δράσε Ζ’ Πάφου Αγίου Κενδέα και Ε Δημοτικού Λεμεσού Αγίου Ιωάννη.

Μια αλλιώτικη καλημέρα για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δράσε Ζ΄ Πάφου Αγίου Κενδέα
Μια αλλιώτικη υποδοχή ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Δράσε Ζ΄ Πάφου Αγίου Κενδέα για τα παιδιά την πρώτη μέρα επιστροφής τους στο σχολείο. Το Δημοτικό Σχολείο Ζ΄ Πάφου Αγίου Κενδέα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Πάφου, ένα σχολείο με τον αριθμό των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία να αγγίζει το 91%.
Μπαλόνια με γραμμένο το «καλημέρα» σε όλες τις γλώσσες των παιδιών στόλισαν την είσοδο και την αυλή του σχολείου ενώ οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν γονείς και μαθητές, προσφέροντας τους μπισκότα για ένα «γλυκό» ξεκίνημα στο ταξίδι της γνώσης και της χαράς.

Με έναν αλλιώτικο, πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο επέλεξαν και οι δάσκαλοι του Ε Δημοτικού Λεμεσού Αγίου Ιωάννη να υποδεχτούν στο σχολείο τους μαθητές τους την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς!
Τραγουδώντας και χορεύοντας σε ρυθμούς… Μαμάς, Φουρέιρα και… Κάλμα, τραγούδια που είχαν διασκευάσει και ηχογραφήσει με στίχους που μιλούσαν για γνώση, χαρά και δημιουργία στους σχολικούς χώρους, κατάφεραν να εκπλήξουν ευχάριστα τα παιδιά του σχολείου τους, να διώξουν την όποια αγωνία και άγχος που πιθανόν να υπάρχουν τη πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς και να κάνουν τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο να νιώσουν όμορφα και να καταλάβουν ότι το σχολείο εκτός από χώρος μάθησης, είναι και χώρος χαράς!
Ο ενθουσιασμός με τον οποίο δέχτηκαν την έκπληξη που ετοίμασαν οι δάσκαλοι στις διακοπές του καλοκαιριού, παιδιά και γονείς σήμερα στο Ε Δημοτικό Λεμεσού δικαίωσε στον μέγιστο βαθμό αυτό που είπε κι ο Ευγένιος Τριβιζάς σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως δηλαδή τα σχολεία για να γίνουν ευχάριστα για τα παιδιά, χρειάζονται φαντασία και χιούμορ!

Πηγή: Paideia-news.com  &  lemesosblog.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!