Search
Close this search box.

Ξανά στην σκηνή η συγκλονιστική παράσταση “Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου” με την σπουδαία Αννίτα Σαντοριναίου

Της Γιώτας Δημητρίου

Την παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» την είχα δει πέρσι, με μια πολύ καλή μου φίλη και θυμάμαι είχαμε συγκινηθεί και οι δύο. Κλάψαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε και συμφωνήσαμε πως ήταν μια από τις καλύτερες παραστάσεις που είχαμε δει στη ζωή μας.

Η μουσική, τα λόγια, οι ατάκες, τα σκηνικά, οι μοναδικές χορογραφίες της Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίτα, της σχολής της πόλης μας Mambo, οι χορευτές της σχολής Mambo, αλλά προπάντων η Αννίτα Σαντοριναίου που σε διαπερνά με την ερμηνεία της, κάνουν την παράσταση συγκλονιστική και σίγουρα θα ήθελα να την ξαναδώ.

Τα καλά νέα λοιπόν είναι πως η παράσταση μετά από απαίτηση του κόσμου ξαναανεβαίνει στη σκηνή για να ολοκληρώσει τον κύκλο της στις 15 Οκτωβρίου 2019.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Πρεμιέρα είχε γίνει τον Απρίλιο του 2018 και έγιναν 15 (sold out) παραστάσεις σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Κύπρου σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Παραλίμνι (στην Πάφο δεν έγινε η παράσταση γιατί ήταν μικρή η σκηνή και δεν χωρούσε τα σκηνικά).

«Στη παράσταση αυτή έχουμε τη τιμή να συνεργαζόμαστε με ερασιτέχνες μεν αλλά πολύ δοσμένους σε αυτό που κάνουν ανθρώπους.
Επιπλέον έχουμε τους ηλικιωμένους μας, κόσμος ο οποίος ήρθε να βοηθήσει στην παράσταση έτσι ώστε να έχουμε τις εικόνες που θέλαμε. Η παράσταση δεν είναι μόνο λόγια, μουσική, χορό, είναι και εικόνες που μας ταξιδεύουν μέσα σε διαφορετικές δεκαετίες.
Η παράσταση ξεκινά από τη γέννηση της Παπαγιαννοπούλου -στον προπερασμένο αιώνα (1893) και η δράση της ξεκινά από το 1911 που κάνει τον πρώτο γάμο της και φτάνει μέχρι το 1970 που της παίρνουν αυτή τη συνέντευξη. Δύο χρόνια αργότερα,  το 1972,  “φεύγει”.
Στην παράσταση λαμβάνει μέρος αρκετός κόσμος, πέρα από τους συντελεστές που έχω αναφέρει πιο πάνω, υπάρχει μια πλειάδα 50-55 ανθρώπων» είχε πει σε συνέντευξη της στο SkalaTimes η σπουδαία κυρία Σαντοριναίου.

Η παράσταση που μας έκανε να δακρύσουμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να τραγουδήσουμε, αλλά και να μάθουμε πληροφορίες γι αυτή την σπουδαία γυναίκα, την γυναίκα Σύμβολο, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, η παράσταση λοιπόν που μπορεί χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστεί μια από τις καλύτερες που έχουν ανέβει ποτέ στο κυπριακό σανίδι, ξαναέρχεται για τρεις μόνο παραστάσεις:

🔻 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ
🔻14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΔΕΥΤΕΡΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
🔻15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΤΡΙΤΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Οι πωλήσει των εισιτηρίων γίνονται μέσω διαδικτύου και οι τιμές είναι  €20 & €15
Εισιτήρια στην ιστοσελίδα της tickethour.
https://shop.tickethour.com/en/homePage.html
Τηλέφωνο 7777 7040.

Μία περσινή συνέντευξη της κυρία Αννίτας Σαντοριναίου για την Παράσταση αυτή, στο SkalaTimes:
https://www.skalatimes.com/2018/05/01/%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

error: Content is protected !!