Search
Close this search box.

Διάλεξη με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων, διάλεξη με θέμα «σχολικός εκφοβισμός: τι μπορώ να κάνω ως γονιός;».

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Λάρνακας κ. Ευανθία Σάββα, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, η Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας κ. Χρυστάλα Αντωνίου, ο Δρ Μάριος Κυριαζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μόνικα Μελέκη,  Άθως Καζαντζής και Αντρέας Τταουξής, η εκδότρια της τοπικής εφημερίδας LA VOICE Γεωργία Ιωαννίδου, γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι.

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Ανδρέας Δημήτριου Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός / Σχολικός Ψυχολόγος ο οποίος μεταξύ άλλων ανάλυσε τα χαρακτηριστικά του φαινομένου αυτού και στις επιπτώσεις που επιφέρει σε ψυχοσυναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα, παρουσίασε τις παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου, για το πως μπορούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι συνομήλικοι να διακρίνουν περιστατικά εκφοβισμού, για πρακτικές με τις οποίες μπορεί ένα παιδί να προστατευτεί, αλλά και για τους λόγους που ωθούν ένα παιδί να ασκήσει βία.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Άντρη Ανδρέου μεταξύ άλλων, ανέφερε «…Ο σχολικός εκφοβισμός, ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια απασχολεί ιδιαίτερα τη διεθνή ερευνητική κοινότητα. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει καθημερινά τρομακτικές διαστάσεις και συχνά γινόμαστε θεατές δυσάρεστων γεγονότων. Ο Δήμος Λάρνακας μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντικού και Προσφυγικών Θεμάτων, θέτει ως πρωταρχικό στόχο την επίτευξη της κοινωνικής ευημερίας όλων των στρωμάτων της  κοινωνίας μας…». 

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, Γιώτα Δημητρίου.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!