Search
Close this search box.

Λάρνακα καθαρή, ευκολότερη διακίνηση

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια της προσπάθειας του για βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης, αλλά και ευκολότερης διακίνησης μέσα στην πόλη, ενημερώνει ότι συνεχίζεται η εκστρατεία καθαριότητας από τα αγριόχορτα σε πεζοδρόμια, δρόμους και παγκέτα από το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας ο Δήμος Λάρνακας, απασχολεί 8 άτομα από τους καταλόγους ανέργων, ώστε να ενισχυθεί το υφιστάμενο συνεργείο καθαριότητας. Η ενέργεια αυτή συνεχίζει να αποτελεί μια καινοτομία, αφού ένα συνεργείο απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καθαριότητα των πεζοδρομίων, δρόμων και παγκέτων από τα αγριόχορτα.

Σημειώνεται ότι  μέχρι σήμερα, έχουν καθαριστεί όλες οι περιοχές και Συνοικισμοί και άρχισε ο επαναληπτικός καθαρισμός, από 16/09/2019.

Μέχρι την Παρασκευή 4/10/2019, έχουν καθαριστεί οι Προσφυγικοί Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Α και Β’, Κόκκινων, Τσακιλερού καθώς και οι περιοχές  που περικλείονται από την Λεωφ. Αγίων Αναργύρων, Σπύρου Κυπριανού και Τάσου Παπαδόπουλου μέχρι την περιοχή των πρώην Διυλιστηρίων και πίσω από το συσκευαστήριο πατατών. Επίσης, καθαρίστηκε η περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφ. Αγίων Αναργύρων, Ραφαήλ Σάντη και Σπύρου Κυπριανού μέχρι τον Κυκλοφορικό Κόμβο Σταδίου «Αμμόχωστος Επιστροφή». 

Για τις ανάγκες οδοκαθαρισμού, στις 15/10/2019 θα απασχοληθούν εκτατά ακόμα 4 άτομα, από τους καταλόγους ανέργους, για καθαρισμό ενοριών στις όποιες δεν ήταν δυνατή η παροχή υπηρεσιών οδοκαθαρισμού. Σημειώνεται ότι, από τις αρχές Φεβρουαρίου έχουν προσληφθεί 6 άτομα για τον ίδιο σκοπό.

Στα πλαίσια της γενικής καθαριότητας της πόλης, ο Δήμο Λάρνακας έχει αυξήσει την καθαριότητα των πάρκων από τρεις φορές τον χρόνο σε δώδεκα δηλαδή μια φορά τον μήνα, μέσω αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτη.

Επίσης, ο καθαρισμός οικοπέδων και ανοικτών χώρων από αγριόχορτα και ακαθαρσίες γίνεται μια φορά τον χρόνο (αρχές Μάιου μέχρι τέλος Ιουλίου)  αλλά στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι υπάρχει σχετική οχληρία από ακαθαρσίες που ρίχνονται παράνομα από το κοινό, τότε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προβαίνει σε έκτακτο καθαρισμό για απομάκρυνση τους.

Ο καθαρισμός των παραλιών πραγματοποιείται καθημερινά  από τα Συνεργεία του Δήμου Λάρνακας και κατά τις απογευματινές ώρες από έκτακτο προσωπικό (από τους καταλόγους ανέργων) από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, τόσο στο Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων όσο και στην περιοχή Μακένζι. Ο καθαρισμός των παραλιών από τα φύκια πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Απριλίου και από τον Νοέμβριο μέχρι τα μέσα Απριλίου από συνεργεία του Δήμου.

Μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος Μείωσης Δημοτικών Στερεών Απόβλητων Παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων, το οποίο υλοποιείται  από το Τμήμα Περιβάλλοντος (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) και το Δήμο Λάρνακας, έχουν αρχίσει την εγκατάσταση υπόγειων κάδων ανακύκλωσης.

Οι εν λόγω κάδοι θα τοποθετηθούν σε 16 σημεία (σύνολο 64 κάδοι) της παραλιακής περιοχής Λάρνακας, δηλαδή στις περιοχές Μακένζι, Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και Παραλία Φοινικούδων. Στην παρούσα φάση  τοποθετηθήκαν στην ακτή Μακένζι. Η εγκατάσταση των κάδων θα επιλύσει ριζικά το πρόβλημα της οπτικής ρύπανσης των υφισταμένων πράσινων κάδων καθώς επίσης και το πρόβλημα της δυσοσμίας, ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, θα αυξηθεί η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται από παραλιακά κέντρα αναψυχής και ξενοδοχεία μέσω της διαλογής των στερεών απορριμμάτων στην πηγή.

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι το προσωρινό Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας που βρίσκεται στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη παρά την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, λειτουργεί κανονικά για δωρεάν παραλαβή στερεών αποβλήτων, όπως κλαδέματα, ηλεκτρικές συσκευές, ξύλα, έπιπλα, σιδερικά και ανακυκλώσιμα υλικά (γυάλινα μπουκάλια, PMD και χαρτί κ.α.).

Δωρεάν παραλαβή γίνεται για στερεά απόβλητα και άλλα, όταν αυτά προέρχονται μόνον από νοικοκυριά. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται παραλαβή υλικών – στερεών αποβλήτων από εμπορικές δραστηριότητες, εργολήπτες, βιομηχανίες ή άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Το ωράριο λειτουργίας είναι:

Χειμερινό: 7.00 π.μ. με 5.00 μ.μ. από Τρίτη μέχρι Κυριακή για τους μήνες Οκτώβριο μέχρι τέλος Μαρτίου

Θερινό: από 6.00 π.μ. με 7.30 μ.μ. Τρίτη μέχρι Κυριακή για τους μήνες Απρίλιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Δευτέρα κλειστό.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε μεταφορά υλικών από την οικία σας προς το Προσωρινό Πράσινο Σημείο από συνεργείο του Δήμου οι χρεώσεις είναι οι ακόλουθες και θα πρέπει να προπληρώνονται στα Γραφεία του Τμήματος Κήπων και Πάρκων (Λεωφ. Γρίβα Διγενή έναντι παγομηχανής τηλ. 24658722)

Χρεώσεις:

Ένα ή δυο ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, ψυγείο, κρεβάτι κτλ)

€5

Κλαδέματα ή γρασίδι σε σακούλες (μέχρι 5 σακούλες)

€5

Κλαδέματα με όγκο μεγέθους της κάσιας ενός διπλοκάμπινου μέχρι την κάσια ενός ημιφορτηγού

€10

Κλαδέματα με όγκο πιο μεγάλο από την κάσια ενός διπλοκάμπινου μέχρι την κάσια ενός ημιφορτηγού

€25

Κλαδέματα με όγκο μισού φορτηγού

€45

Κλαδέματα με όγκο ενός φορτηγού

€90

Στις πιο πάνω τιμές περιλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816541, 24658722 και 80006500.

Ο Δήμος Λάρνακας, παρακαλεί το κοινό όπως χρησιμοποιεί το προσωρινό Πράσινο Σημείο, αντί να εναποθέτει τα στερεά απόβλητα του σε ανοικτούς χώρους στην πόλη, πάρκα, κενά οικόπεδα και πεζοδρόμια. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι έχει δημιουργηθεί οχληρία σοβαρής μορφής, τότε παρακαλείται το κοινό όπως επικοινωνεί με το Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακα στον δωρεάν αριθμό 80006500 ή μέσω της εφαρμογής “Improve my Larnaka”.

Η πόλη στην οποία ζούμε πρέπει να είναι βιώσιμη και φιλική προς όλους εμάς. Ως ενεργοί πολίτες, όλοι μας συμμετέχουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Η καθαριότητα είναι δείκτης πολιτισμού και μία πόλη καθαρή, πέρα από αναβαθμισμένη ποιοτικά και αισθητικά, δείχνει ότι σέβεται και προστατεύει τη δημόσια υγεία. Η καθαριότητα δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου. Έτσι λοιπόν και οι δημότες πρέπει να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια για να είναι και να διατηρείται η πόλη καθαρή. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον δημόσιο και τον κοινόχρηστο χώρο δηλαδή τα σπίτια μας.

Αλλάζουμε νοοτροπία! 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης «Εκείνη»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στη Πλατεία Ζουχούρι στις 7:30 μ.μ φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης με τίτλο «Εκείνη» από τη ΠΟΓΟ.-Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΡΜΗΣ

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα γραφεία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας

Σε πνεύμα πλήρους συναντίληψης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη και του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας κ.

error: Content is protected !!