Search
Close this search box.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη στη Λάρνακα, Λεμεσό και Λευκωσία για την παρουσίαση του βιβλίου της “Στην Άκρη του Βράχου”

Στη Κύπρο θα βρεθεί η γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας των Best Sellers, Αλκυόνη Παπαδάκη, για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Στην Άκρη του Βράχου».

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν:
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Καφενείο «Χουζούρι» στη Λεμεσό
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 19.00 μ.μ στο βιβλιοπωλείο «Πάργα» στη Λάρνακα
Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ στο βιβλιοπωλείο «Πάργα» στη Λευκωσία.

Και στις τρεις παρουσιάσεις του βιβλίου η συγγραφέας θα συζητήσει με την δημοσιογράφο (Αρχισυντάκτρια του

SkalaTimes) και εμψυχώτρια Δημιουργικής Γραφής, Γιώτα Δημητρίου και θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.

Το βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Στην Άκρη του Βράχου» κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις Εκδόσεις «Διόπτρα» στην Αθήνα.

“Εκεί στην άκρη του βράχου… στην κόψη του γκρεμού… οι πέτρες γυαλίζουνε τις νύχτες σαν κοφτερά μαχαίρια.
Οι πιο πολλοί έφτασαν ως εδώ δίχως καλά καλά να το καταλάβουν. Τους ξέβρασε ένα άγριο κύμα της μοίρας τους.
Είναι και κάποιοι, λιγοστοί είν’ αυτοί, που ξεκίνησαν μόνοι τους, παρασυρμένοι από μια χίμαιρα.
Έτσι… για να συναντήσουν την ψυχή τους, πέρα από τα όριά της.
Έτσι… για να προκαλέσουν το πεπρωμένο τους.
Έτσι… για να θαυμάσουν το τοπίο.
Όμως, πάντα, απ’ όλους αυτούς που περιφέρονται στην άκρη του γκρεμού, μερικοί τα καταφέρνουν να γλιτώσουν. Είν’ αυτοί που σκάλισαν με τα νύχια τους στις σχισμές του βράχου και βρήκαν το λουλούδι που είχε κρυμμένο η ζωή.
Κι ύστερα, γυμνοί, ξυπόλυτοι, ματωμένοι, ανακάλυψαν ένα μονοπάτι κι έτρεξαν να της το προσφέρουν.
Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που άγγιξαν την ψυχή μου…”
-Αλκυόνη

  • Η συγγραφέας με κατανόηση στους ανθρώπους που η μοίρα δεν χάιδεψε και δεν στάθηκε δίκαιη , αλλά τους έφερε προβλήματα και αντιξοότητες στο διάβα τους, διδάσκει την αγάπη στον συνάνθρωπο, το να νοιάζεται τον πόνο του με καλή πρόθεση, αγάπη και αλληλεγγύη, με απλωμένο χέρι βοήθειας γιατί «τα ωραιότερα τοπία είναι οι άνθρωποι».
    -Βασιλική Μολφέση,
    cretablog

«Η Αλκυόνη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό του νομού Χανίων της Κρήτης. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος με παράσημο από τον πόλεμο της Αλβανίας. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Μπήκε εσωτερική στη Γαλλική Σχολή Saint Joseph των Χανίων και ύστερα πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά δεν το τελείωσε ποτέ, επειδή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Παράλληλα έγραφε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “Κόκκινο σπίτι” και το οποίο εξέδωσε με δικά της χρήματα. Με επιστολή ζήτησε δουλειά στον Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος εκείνη την εποχή διηύθυνε το περιοδικό “Ταχυδρόμος” και εξέδιδε, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες “Το Βήμα” και “Τα Νέα”. Μαθήτευσε κοντά στον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη στα “ΝΕΑ” και έπειτα, με πρόσκληση του Τάσου Βουρνά στην εφημερίδα “Αυγή” όπου έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ. Εκείνη την εποχή, διαμόρφωσε αριστερή συνείδηση. Παράλληλα συζούσε με έναν δημοσιογράφο, τον οποίο ακολούθησε στο Παρίσι εξαιτίας της χούντας και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, της πήραν το διαβατήριο επειδή είχε φάκελο στην αστυνομία λόγω αριστερών πεποιθήσεων. Στις αρχές του ’70 συνάντησε τον σημερινό σύντροφό της με τον οποίο απέκτησε ένα γιο. Από τα 45 της, κάθε δεύτερο χρόνο εκδίδει από ένα μυθιστόρημα. Ο τρόπος γραφής της είναι λυρικός και επικεντρωμένος στην ανθρωποκεντρική λογοτεχνία»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης «Εκείνη»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 στη Πλατεία Ζουχούρι στις 7:30 μ.μ φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης με τίτλο «Εκείνη» από τη ΠΟΓΟ.-Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΕΡΜΗΣ

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα γραφεία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας

Σε πνεύμα πλήρους συναντίληψης πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη και του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας κ.

error: Content is protected !!