Search
Close this search box.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας στην Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, επίσκεψη του Προέδρου της Ιρλανδίας κ. Michael D. Higgins στην Λάρνακα. Η επίσκεψη αυτή εντασσόταν στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, κατά την οποία είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλους.

Η υποδοχή του Προέδρου της Ιρλανδίας έγινε από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας όπου και έτυχε ξενάγησης.

Η επίσκεψη αυτή, στην Λάρνακα, ήταν μέρος του επίσημου προγράμματος που ετοίμασε η Ιρλανδική Πρεσβεία και αποτέλεσε ιδιαίτερο σταθμό για τον Πρόεδρο κ. Higgins αφού ο ίδιος, ο Πρόεδρος, εξέφρασε κατ’ ιδίαν το ενδιαφέρον του για συνεργασία και συμμετοχή της χώρας του στο CMMI. Καθότι ενήμερος από την Πρεσβεία αλλά και από τους δυο Ιρλανδούς Εταίρους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αυτό, σημείωσε την σημαντικότητα αυτού του Κέντρου. Αυτό επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την σημασία που έχει η δημιουργία του Κέντρου αυτού στη Λάρνακα τόσο για την Κύπρο όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος έτυχε ενημέρωσης από το Δήμαρχό Λάρνακας για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το CMMI.

Το CMMI θα αποτελέσει ένα περιφερειακό, θεσμικό, επιστημονικό πυρήνα και θα προωθήσει την επιστημονική και επιχειρηματική αριστεία στους τομείς της μπλε οικονομίας. Το Κέντρο θα χρησιμεύσει ως μέσο για την ενεργοποίηση των υφιστάμενων και νέων δυνατοτήτων για την ανάπτυξη ανθρώπινων και υλικών πόρων στον θαλάσσιο τομέα της Κύπρου και θα αποτελέσει μέρος της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας του νησιού μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δημοτική βιβλιοθήκη Λάρνακας καταφύγιο για τα ασυνόδευτα παιδιά, χαρά για ηλικιωμένους…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δεύτερη δράση μας, δίνοντας ζωή στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μέσα από τις βιβλιοθήκες-καταφύγια μας. Ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενήθηκαν

error: Content is protected !!