Search
Close this search box.

Αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στη Λάρνακα η συγκλονιστική παράσταση “Μακρόνησος” από το Θέατρο Αντίλογος

Το Επ. Συμβούλιο ΕΔΟΝ Λάρνακας παρουσιάζει στη Λάρνακα αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου τη θεατρική παράσταση “Μακρόνησος” του Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, από το Θέατρο ΑντίΛογος.
Στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας “Προμηθέας”.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ/7 ευρώ για μαθητές, στρατιώτες και ανέργους.

*Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων.

Προπώληση και κρατήσεις: 99264876, 24652637

Το Θέατρο ΑντίΛογος άνοιξε αυλαία στη νέα θεατρική σεζόν με το συγκλονιστικό έργο του πολυγραφέστατου Κύπριου συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλου «Μακρόνησος», στη πρώτη του συνεργασία με τον ΑντίΛογο, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, το Σάββατο 19 Οκτώβριου στη σκηνή του Flea theater στο Καϊμακλί.
Πρωταγωνίστριες επί σκηνής «η Βαλεντίνη, η Μαρία, η Σμαρώ, η Ελένη», κάποιες, από τις χιλιάδες «άγνωστες» πρωταγωνίστριες στον αγώνα των «χαμένων» της επίσημης Ιστορίας. Για τη Μακρόνησο έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά. Κυρίως για τους άντρες, πολίτες ή στρατιώτες. Λίγοι όμως φαίνεται γνωρίζουν πως στο κολαστήριο αυτό πάτησαν το πόδι τους και εξόριστες γυναίκες που με γενναιότητα ψυχής, βίωσαν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Στο ανεμοδαρμένο νησί, στον βωμό μιας δήλωσης φρονημάτων, χάθηκαν ζωές, σακατεύτηκαν σώματα, τσαλαπατήθηκαν ψυχές και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Η «Μακρόνησος» είναι ένα έργο που περιγράφει τον ανθρώπινο πόνο, ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, με ηρωίδες απλές γυναίκες που πίστεψαν στο δίκαιο, σε ένα καλύτερο κόσμο και που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν τη σκληρότητα ενός απάνθρωπου συστήματος.
Αυτό που χώρεσε στην Ιστορία, είναι η Ιστορία. Είναι;
Το κομμάτι που δεν χώρεσε στην επίσημη Ιστορία είναι μεγάλο και εξίσου ηρωικό. Αυτή η Ιστορία υπήρξε, αλλά δεν έχει καταγραφεί. Λες και δεν υπήρξαν αυτοί οι άνθρωποι, κι ας ήταν εκατοντάδες χιλιάδες.
Οκτώβριος του 1949. Η κυβέρνηση των Αθηνών βάζει μπροστά το σχέδιο «Εθνικής Αναμορφώσεως».
Απέναντι από το Λαύριο, σε μια μικρή ξέρα γης που μέχρι τότε ήταν σχεδόν άγνωστη, χιλιάδες εξόριστοι πολίτες και οπλίτες θα γνωρίσουν τη φρίκη. Αρχικά η Μακρόνησος είναι τόπος μαρτυρίου μόνο για άντρες αγωνιστές. Τον Ιανουάριο του 1950, όμως, 1.200 γυναίκες θα μεταφερθούν από το Τρίκερι που είναι ήδη εξόριστες για να κάνουν ένα ταξίδι στην… κόλαση, στο « Νταχάου της Ελλάδας».

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος
Σκηνικά και κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Επί σκηνής: Γιάννα Λευκάτη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μουσική, χορός, Μαζορέτες, δωρεάν κρασί και ξυλοπόδαροι σήμερα στο κέντρο της Λάρνακας!

Τραγούδι με τις μοναδικές φωνές της Γεωργίας Καϊμακλιώτη και του Γιώργου Μιχαηλίδη. Δωρεάν κρασί και Ζιβανία.Κάθοδος Ξυλοπόδαρων με μαγευτικό show φωτιάς.Μαζορέτες της Αιμιλίας Σαλούτα.Τυμπανιστές Λάρνακας.Σχολή

Η Ιουλία Καλλιμάνη έρχεται στη Κύπρο, ποια είναι αυτή η Ελληνίδα τραγουδίστρια φαινόμενο, με την ξεχωριστή λαϊκή χροιά;

Οι εμφανίσεις της έχουν γίνει ο βασικός λόγος που πολλοί λάτρεις της νυχτερινής ζωής αποφασίζουν ξανά και ξανά να επισκέπτονται τα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζεται.

error: Content is protected !!