Search
Close this search box.

Σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή του Julian Assange

SkalaTimes

Το δράμα και η τεράστια αδικία που αφορά τον ιδρυτή των WikiLeaks συνεχίζεται.
Η πιο πρόσφατη είδηση είναι η έντονη ανησυχία που έχει εκφράσει ο πατέρας του Julian Assange για την υγεία, αλλά και ζωή, του γιου του.

Όπως τόνισε ο πατέρας του Julian Assange, o John Shipton,  η κατάσταση υγείας του Julian βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει να επιτραπεί να επισκεφθούν τον γιο του γιατροί της επιλογής του.

«Δεν είναι πολύ καλά. Μετά από πολλά χρόνια διώξεων, η υγεία του αρχίζει να επιδεινώνεται άσχημα … Πιστεύουμε ότι μπορεί να ανακάμψει αν οι συνθήκες αλλάξουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Julian λαμβάνει ιατρική βοήθεια στη βρετανική φυλακή αλλά οι δικηγόροι του επιμένουν ότι οι γιατροί πρέπει να είναι της επιλογής του.

Ο John Shipton δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να έρθει σε επαφή με τις ρωσικές αρχές προκειμένου να λάβει πρόσθετη βοήθεια για την απελευθέρωση του γιου του.

Πρόσθεσε δε ότι οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με την οικογένεια του για να συζητήσουν πιθανές αποζημιώσεις για τα έτη που πέρασε υπό κράτηση.

Δεν είναι μόνο ο πατέρας του Julian Assange που έχει δηλώσει δημόσια τις ανησυχίες του για την υγεία και ζωή του ιδρυτή των WikiLeaks. Διάφοροι διάσημοι που τον έχουν επισκεφτεί (Pamela Anderson και άλλοι) έχουν κι αυτοί εκφράσει τις ανησυχίες τους, επίσης λίγους μήνες πριν την σύλληψη διάφοροι ειδικοί δήλωσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την υγεία του.

Τον Μάιο,  ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τα δικαιώματα του ΟΗΕ καταδίκασε την «σκόπιμη και συντονισμένη κακοποίηση» που επέβαλαν για χρόνια στον Assange οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι ο Assange είχε συστηματικά διωχθεί και η υγεία του επιδεινώθηκε ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσής του σε καταστάσεις που δημιουργούν άγχος και ψυχολογικό τραύμα.

Η υπόθεση του Julian Assange είναι η μεγαλύτερη τρομοκρατία του αιώνα απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία που θα έπρεπε να μπορεί να έχει η δημοσιογραφία. Πρόκειται για μια κραυγαλέα αδικία και προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης όσων επιχειρούν να τα βάλουν με τις μεγάλες χώρες (βλέπε Αμερική).
Η υπόθεση Julian Assange αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και θα έπρεπε ο Διεθνής Τύπος να είχε ασχοληθεί περισσότερο με αυτό, αλλά φαίνεται πως η τρομοκρατία και το παράδειγμα του Julian Assange κατάφερε να τρομοκρατήσει, να κλείσει στόματα και να σταματήσει πένες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!