Search
Close this search box.

Εκδήλωση στην Κυπριακή Παροικία από τους Φίλους της Κύπρου του Εργατικού Κόμματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Κυπριακό κοινοτικό κέντρο, Wood Green  στο Λονδίνο η προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η οργάνωση Φίλοι της Κύπρου του Εργατικού Κόμματος και του προέδρου της Δρ Βασίλη Μαύρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι κομμάτων και συνδέσμων της παροικίας και τίμησαν με την παρουσία τους και 6 υποψήφιοι του εργατικού Κόμματος.
1.Οι υποψήφιοι ήταν ο Κύπριος Πάμπος Χαραλάμπους του Enfield, Southgate
2.Catherine West, της περιοχής Haringey
3.Emma Whysall του Chipping Barnet
4.H Rosie Newbigging του Welwyn Hatfield
5. H υποψήφια του Chingford and Woodford Green, Faiza Shaheen
6.  H Feryal Clark για το Enfield North
Μετά την μονόλεπτη σιγή στην μνήμη του αποθανόντα Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριου. Ο οργανωτής και Πρόεδρος της ομάδας Δόκτωρ Βασίλης Μαύρου αναφέρθηκε στην κατάφορη αδικία που υπάρχει στην Κύπρο με την συνεχιζόμενη κατοχή ενός μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αναφέρθηκε δε στις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της ΜΒ που πηγάζουν από τις Συνθήκες ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960. Επίσης είπε ότι ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος Jeremy Corbyn είχε δεσμευτεί ότι αν γινότανε Πρωθυπουργός τότε θα σεβότανε και θα τιμούσε αυτές τις συμφωνίες, έστω και τώρα.

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι το Εργατικό κόμμα έχει σταθερή γραμμή υποστήριξης των θέσεων μας για μια ενωμένη Κύπρο χωρίς την παρουσία Τουρκικών η άλλων στρατευμάτων, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Για μια Ανεξάρτητη, Κυρίαρχη, και Ενιαία Δημοκρατία της Κύπρου χωρίς πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες από την Τουρκία. Μετανάστες που δεν έχουν τίποτε το κοινό, εκτός από την γλώσσα και με αυτούς τους Τουρκοκύπριους οι περισσότεροι που έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους μίλησε για την συνεχιζόμενη αδικία στην Κύπρο και ότι το εργατικό κόμμα είναι αυτό που θα βοηθήσει την Κύπρο να βρει μια ειρηνική λύση. Επίσης τόνισε ότι από τότε που έγινε βουλευτής δουλεύει ασταμάτητα για την Κύπρο και τον δίκαιο αγώνα της.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές πέρα από το πρόγραμμα δράσης, του Εργατικού κόμματος, αναφέρθηκαν στην Τουρκική εισβολή και την ανάγκη αποχώρησης των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και την επανένωση της Κύπρου όπως ακριβώς λέγουν τα ψηφίσματα των ΗΕ, των αποφάσεων της ΕΕ και των συμφωνιών κορυφής. Επίσης ότι το Εργατικό κόμμα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και ότι συμφωνεί απόλυτα με τις ενέργειες της ΕΕ για embargo κατά της Τουρκίας με οικονομικό αποκλεισμό όσο και αποκλεισμό πωλήσεων όπλων στην Τουρκία.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!