Search
Close this search box.

Απάνθρωπες συνθήκες για εννιάχρονο παιδάκι στη Λάρνακα

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Tα σημερινά πρωινά τηλεφωνήματα που δέχθηκε το SkalaTimes για ένα συγκεκριμένο τραγικό γεγονός που συμβαίνει στη πόλη μας αποδεικνύουν πως από την πραγματικότητα μέχρι τις «μέρες πραγματικής ανάπτυξης» μας χωρίζει μεγάλη απόσταση.

Σε σχολείο της Λάρνακας παιδάκι 9 ετών το οποίο ζει μαζί με την μητέρα του, βιώνει τόσο αυτό όσο και η μητέρα του απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης!
«Για να καταλάβετε στο σχολείο για φαγητό παίρνει ένα κρεμμύδι και αλάτι, δεν έχει να φάει, όταν μου το ανέφερε ο γιος μου ήθελα να βάλω τα κλάματα….»
«Η μητέρα δεν έχει δικαίωμα ΕΕΕ γιατί κατάγεται από μη Ευρωπαϊκή χώρα και αντιμετωπίζει και κάποιες δυσκολίες με τα χαρτιά της για την διαμονή της στην Κύπρο, τόσο αυτή όσο και το παιδάκι της ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, όλα αυτά τα ιδρύματα και φορείς για παιδιά που παίρνουν εκατομμύρια χορηγίες που είναι;».
«Η μητέρα δεν ζητά ελεημοσύνη, ζητά δουλειά, για να μπορέσει να ζήσει το παιδάκι της φυσιολογικά και ένα σπίτι να μπορέσουν να μείνουν, γιατί ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες»,  ήταν μερικά από τα όσα μας δήλωσαν οι γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes η εκκλησία της συγκεκριμένης ενορίας έχει προσφερθεί να βοηθήσει όσο μπορεί το παιδάκι και τη μητέρα του, ενώ γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο έστειλαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Ωστόσο η μητέρα και το παιδί της χρειάζονται άμεση στήριξη που θα τους εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή και όχι εφήμερες λύσεις.

Το SkalaTimes καλεί κόμματα, οργανωμένα σύνολα, ιδρύματα κ.α, της πόλης μας,  όπως στηρίξουν όσο και όπως πρέπει τη συγκεκριμένη μητέρα και το εννιάχρονο παιδάκι της.
Η χώρα καταγωγής της μητέρας δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, όταν ένα παιδάκι που φοιτά σε Κυπριακό σχολείο βιώνει απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και καταπατούνται τα βασικά του ανθρώπινα δικαιώματα για φαγητό, στέγη και πολλά άλλα!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!