Search
Close this search box.

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Αραδίππου αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Aραδίππου στα Μ.Μ.Ε.

Εμβρόντητοι ακούμε τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις του Δημάρχου στα Μ.Μ.Ε αναφορικά με την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών των νομοσχεδίων για τον χάρτη της νέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ως δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αραδίππου ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσής για τις επαφές και ενέργειες του Δημάρχου που έκανε και προτίθεται να κάνει. Δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και ούτε ως Δημοτικό Συμβούλιο επεξεργαστήκαμε τα όποια σενάρια ακούστηκαν και αφορούν το Δήμο μας. Θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου μελετώντας τα θετικά και αρνητικά που προκύπτουν από την όποια εξέλιξη, να τοποθετηθούμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Συμφέρον που κρίνεται στη βάση της αποτελεσματικότητας, βιωσιμότητας και του ανθρώπινου χαρακτήρα που θέλουμε να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας προκύπτει ότι ο Δήμαρχός είχε  συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, με το Δήμαρχο Λειβαδιών και τους Κοινοτάρχες Κελιών και Τρούλλων και ‘’συναποφάσισαν’’ πως προκρίνουν το σενάριο συνένωσης τους σε νέο Δήμο. Ο Δήμαρχος δεν ένιωσε την ανάγκη να διαβουλευτεί με το Δημοτικό του Συμβούλιο πριν προβεί σε αυτές τις ενέργειες, ούτε καν να ενημερώσει, τόσο πριν όσο και μετά για το αποτέλεσμά τους. Από τη στιγμή που λειτουργεί αυτόβουλα έχει και προσωπικά την ευθύνη για την όποια εξέλιξη.

Διπλά εκτεθειμένος είναι ο κ. Ευαγγελίδης αφού στην συνέλευση της Ένωσης Δήμων ψήφισε να γίνουν υποχρεωτικές συνενώσεις αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα κρίσης από τους δημότες. Θέση του ΑΚΕΛ είναι να αποφασίσουν οι δημότες σε δημοψήφισμα για την εξέλιξη της τοπική τους αρχής.

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Αριστεράς – Νέες Δυνάμεις Αραδίππου

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!