Search
Close this search box.

Roxette: Πέθανε η τραγουδίστρια Μαρί Φρέντρικσον

Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Μαρί Φρέντρισκον, πασίγνωστη τραγουδίστρια των Roxette που μεσουράνησαν στα 80s και στα 90s. 

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η Μαρί Φρέντρικσον, η διάσημη τραγουδίστρια των Roxette έφυγε από τη ζωή χθες Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 61 ετών.

Η Σουηδέζα ερμηνεύτρια μαζί με τον Περ Γκέσλε συνέθεσαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών και έγιναν γνωστοί σε όλο τον πλανήτη με τραγούδια που έφηβοι και ενήλικες τραγουδούσαν ακατάπαυστα τις δεκαετίες του 80 και του 90. It must have been love, Spending my time, Listen to your heart, The Look και πολλά άλλα που έγραψαν ιστορία στη παγκόσμια μουσική σκηνή.

To 2002 η Φρέντρικσον κατέρρευσε στο μπάνιο του σπιτιού της και μετά από ιατρικές εξετάσεις διαγνώστηκε με όγκο στο πίσω μέρος του κρανίου της.

Εκανε επέμβαση και σειρά χημειοθεραπειών και επέστρεψε στο μουσικό στερέωμα το 2004, ακμαία και δυνατή και αφού είχε τιμηθεί ακόμα και από το βασιλιά της Σουηδίας.

Το θάνατό της, που προήλθε από μετάσταση του καρκίνου ανακοίνωσε την Τρίτη το πρωί ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά. Όπως ανακοινώθηκε η κηδεία της θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Η Φρέντρισκον έπαιζε πιάνο και πλήκτρα, διέθετε εξαιρετική φωνή και μπήκε από μικρή στη μουσική βιομηχανία κάνοντας πολλές συνεργασίες.

Η καριέρα της εκτοξεύτηκε με τους Roxette και ιδιαίτερα μετά το The Look που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1989 και καρφώθηκε στο Νο1 25 χωρών. Με το κομμάτι αυτό η σουηδική μπάντα κατέκτησε την αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά.

Λίγο αργότερα, το άλμπουμ Joyride, (ήταν το τρίτο τους) έφτασε στα 11 εκατομμύρια πωλήσεις!

Αντίο λοιπόν στην τραγουδίστρια Marie Fredriksson, στην γυναίκα που μας έκανε να τραγουδήσουμε εκατοντάδες φορές το Listen to your heart και να αγαπήσουμε τη φωνή και τα τραγούδια της.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Χρήστος Μάστορας και η Έλενα Παπαρίζου έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης στη Μαρινέλλα μέσα από τη συναυλία τους στη Λάρνακα: «Είναι είδωλο στη δύναμη της ως τραγουδίστρια, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος, ως μάνα, ως γιαγιά. Τα πάντα. Μαρινέλλα σ’αγαπάμε και σε περιμένουμε»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Στο κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 27Σεπτεμβρίου, η μία εκ των δύο συναυλιών που θα δώσουν οι ΜΕΛΙSSES στην

error: Content is protected !!