Search
Close this search box.

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η Ετήσια Έκθεση του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου η ετήσια έκθεση του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην καινούρια Γκαλερί της πόλης μας «Εναλία».
Καλλιτέχνες, φίλοι της τέχνης, πολιτικοί, επιστήμονες, μεγάλοι και μικροί, ήταν όλοι εκεί σε μια έκθεση όπου η τέχνη είχε το πρώτο λόγο.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. Tην εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές Λάρνακας Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης, ενώ παρόν ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών του Δήμου Λάρνακας Άθως Καζαντζής.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στην ομιλία του είπε: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως  κάθε φορά οι εκθέσεις Κεραμικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών, συγκεντρώνουν τα βλέμματα και το θαυμασμό, όχι μόνο των κεραμιστών και των αγγειοπλαστών, αλλά και των φίλων της τέχνης.
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών, αποτελούμενος από δημιουργικά Μέλη, δίνει αξία στις προσπάθειες, και συμβάλλει στη διάδοση της κεραμικής παράδοσης και φέρνει τους νέους σε επαφή με τις τεχνικές, τις μεθόδους και τα εικαστικά ρεύματα.
Είναι γνωστό πως η πόλη μας, έχει συνδέσει άρρηκτα την πολιτιστική της εξέλιξη με την τέχνη της κεραμικής. Η παράδοση της χώρας μας στην αγγειοπλαστική τέχνη, είναι μακρά και γνωστή. Το σημαντικότερο είναι, ότι συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία και σήμερα. Πεποίθηση μας είναι ότι, τόσο οι νέοι κεραμίστες, όσο και οι νεότερες γενιές της Λάρνακας, πρέπει να γνωρίζουν το παρελθόν και να αντλούν συνεχώς από αυτό. Με γνώμονα την πεποίθηση αυτή, αλλά και την υποχρέωση μας για διατήρηση της αγγειοπλαστικής τέχνης.
Ο Δήμος Λάρνακας, ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης, στηρίζει πάντα κάθε είδους ενέργειες, οι οποίες σκοπό έχουν να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση, αλλά και συντελούν στο να θυμηθούμε και να νοσταλγήσουμε, να διδαχτούμε τον τρόπο που θα σταθούμε απέναντι στις αλλαγές με γνώση, προάγοντας και όχι επαναλαμβάνοντας την παράδοση, σχεδιάζοντας για το μέλλον πάνω στη σταθερή βάση που έφτιαξαν με τα χέρια τους οι δικοί μας άνθρωποι.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο αξιέπαινο έργο σας».

Μέσα στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου διαλέξεις με καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Γκαλερί εκδήλωση με ομιλίες από δύο κεραμίστες του εξωτερικού, τον Petr Lada από την Τσεχία και την Μάρω Κερασιώτη από Ελλάδα. Στις διαλέξεις αυτές έγινε αναφορά και ανάλυση σε νέες τεχνικές και τάσεις, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το τι γίνεται στο εξωτερικό, υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι του φωτογράφου Nicholas Mann.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άγριος καβγάς στις Φοινικούδες στη Λάρνακα με ανήλικους / “Πώς νομίζετε ότι νιώθουμε εμείς ως ιδιοκτήτες μαγαζιών στις φοινικούες; Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια”

SkalaTimes Άγριος καβγάς μεταξύ νεαρών αλλοδαπών σε καφεστιατόριο της Λάρνακας ξέσπασε ψες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου και ενός 17χρονου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο

Οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν το EP τους, μαζί με το νέο τους κομμάτι, την ατμοσφαιρική country μπαλάντα ‘Last Farewell’

Μετά την κυκλοφορία της καλοκαιρινής σερενάτας ‘Αύριο Μεσημέρι’ και του δυναμικού, αγγλόφωνου ντεμπούτου τους σε άρωμα skiffle, το ‘Long Way to Nirvana’, οι Kontovourkis & Co. κυκλοφορούν

error: Content is protected !!