Φτωχότερος ο δημοσιογραφικός κόσμος της Κύπρου, “έφυγε” ο Κώστας Γεννάρης
Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Γεννάρης, καταλείποντας σύζυγο και δύο παιδιά. Ο Κώστας Γενάρης έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή γύρω στα μεσάνυχτα έπειτα από καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με τη σύζυγό του. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, η ώρα 1400, θα τελεστεί, στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, η κηδεία.
Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια μεταξύ 13.00-14.00.
Ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης στο συλλυπητήριο μήνυμα του ανέφερε: «Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα τον θάνατο του εκλεκτού φίλου και έγκριτου δημοσιογράφου Κώστα Γενάρη. Ο Κώστας Γενάρης υπήρξε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην κυπριακή δημοσιογραφική οικογένεια. Με το κύρος, την εμβρίθεια και την αγάπη του για τη δημοσιογραφία και τον τόπο συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιπέδου του δημόσιου λόγου στην πατρίδα μας. Ο Κώστας Γενάρης υπήρξε ένας υπέροχος πατέρας, ένας αξιαγάπητος οικογενειάρχης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του για τη μεγάλη τους απώλεια».
Σε συνέντευξη του στο SkalaTimes τον Απρίλιο του 2017 ανάμεσα σε άλλα ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε πει: «Θεωρώ τον εαυτό μου «παιδί του Κυπριακού». Από μαθητής ως σήμερα ζω στη σκιά των εξελίξεων, προσδοκιών, κρίσεων και οραμάτων του Κυπριακού. Είμαι, θα μπορούσε να πει κανείς εθισμένος στο Κυπριακό. Αλλά σήμερα με διακατέχει μια αγωνία για την Κύπρο και το Κυπριακό που αφήνουμε στα παιδιά μας. Εκεί πρέπει ΟΛΟΙ μας να έχουμε ενοχές. Γι’ αυτό και ετοιμάζω τρία ακόμα βιβλία για το Κυπριακό. Το πρώτο είναι μια παρουσίαση της πορείας μου μέσα από το Κυπριακό και τους εντός και εκτός Κύπρου πρωταγωνιστές του, τι μου είπαν και που δεν είναι γνωστό και που καθόρισε και εξελίξεις και τοποθετήσεις. Το δεύτερο είναι μια κριτική ανασκόπηση της διαχρονική διαχείρισης του Κυπριακού. Και το τρίτο, αφορά τον ΟΗΕ και το Κυπριακό»
Ο Κώστας Γεννάρης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 13 Σεπτεμβρίου 1946. Σπούδασε στο Λονδίνο νομικά και στη συνέχεια εργασιακές σχέσεις. Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας της χούντας στην Ελλάδα, άρχισε και τη δημοσιογραφική του πορεία. Είχε τότε εμπλακεί ενεργά τόσο στο φοιτητικό κίνημα, όσο και στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Στην Κύπρο επέστρεψε στο τέλος του 1976 και εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης σε Κυπριακά έντυπα.
Από το 1982 ως το 1989 διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. Εκεί του απονεμήθηκε το παράσημο του Φοίνικα.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο εργοδοτήθηκε στο ΡΙΚ ως πολιτικός συντάκτης αρχικά, και αρχισυντάκτης αργότερα, από όπου και κάλυψε όλη την πορεία του Κυπριακού. Παράλληλα ήταν ανταποκριτής στη Λευκωσία της ΕΡΤ και της Καθημερινής Αθηνών.
Σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Αλαμπρίτης ενημέρωσε πως πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.
Σε δηλώσεις του στον Φιλελεύθερο ο Δήμαρχος Λάρνακας τόνισε και ξεκαθάρισε πως το Μετσόβιο θα έρθει στη Λάρνακα. «Η μόνη περίπτωση να μην έρθουν σχολές
Δήλωση Αντρέα Πασιουρτίδη, Βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως Θεωρώ ότι είναι προφανές πως η Επιτροπή Προστασίας του
Ο Δήμαρχος Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη με τίτλο “Λάρνακα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα