Search
Close this search box.

Ποτέ δεν είναι αργά να καταγγείλεις ένα παιδεραστή!

Μπορεί να πέρασαν 35 χρόνια από τότε που ένα παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να κατηγορηθεί το τέρας που έπραξε το έγκλημα. Το τέρας που ενδέχεται να κυκλοφορεί ελεύθερο στην κοινωνία, πολύ συχνά με το προφίλ του “καλού οικογενειάρχη”. Το μήνυμα πως ποτέ δεν είναι αργά να καταγγείλεις ένα παιδεραστή έστειλε η υπόθεση της Ράνιας Ευρυπίδου. Τριανταπέντε χρόνια μετά η Ράνια Ευρυπίδου έστειλε στο δικαστήριο τον άντρα που την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί και έστειλε το μήνυμα πως “ποτέ δεν είναι αργά ένα θύμα να μιλήσει και να αποταθεί στη Δικαιοσύνη έστω και αν πέρασαν δεκαετίες”.

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική της ηλικία η Ράνια κατάφερε 30 χρόνια μετά να βρει τη δύναμη να μιλήσει!

Ο 72χρονος σήμερα άντρας, κρίθηκε ένοχος σε επτά συνολικά αδικήματα με το δικαστήριο να του επιβάλει σήμερα ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή.
Μπορεί η ποινή να είναι «ποινή χάδι» αλλά η Ράνια με την καταγγελία της κατάφερε να στείλει το μήνυμα πως ποτέ δεν είναι αργά να σπάσει κανείς την σιωπή του, ειδικά σε ένα τέτοιο έγκλημα που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού.
Άλλωστε, όσο καιρό σωπαίνει το θύμα (ή το αναγκάζει ο περίγυρος του να σιωπήσει αφού συχνά ο θύτης είναι γείτονας, θείος, κτλ) το τέρας/θύτης είναι ελεύθερος να διαπράξει ξανά το ίδιο έγκλημα με νέα θύματα.

Η δικαίωση της Ράνιας ο φόβος των παιδεραστών που κυκλοφορούν ελεύθεροι!
“Πρέπει να σας ανακοινώσω την απόφαση της ποινής του θύτη που βγήκε σήμερα 08.01.20 και για να σας παρακαλέσω ζητώντας την κατανόηση σας να καταλάβετε πως το 1985 το να ασελγείς σε ένα παιδί ήταν πλημμέλημα και δεν τιμωρητό με φυλάκιση. Και όμως ο έντιμος με ενσυναίσθηση Δικαστής το αγνόησε έδωσε το πιο κατάλληλο μήνυμα σε αυτούς τους θύτες πως ποτέ δεν είναι αργά ένα θύμα σας να σας πάρει στην Δικαιοσύνη έστω κ αν πέρασαν δεκαετίες. Η δικαίωση μου Ο ΦΟΒΟΣ ΣΑΣ”. Έγραψε η Ράνια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Όσον αφορά στην ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο η Ράνια Ευρυπίδου έγραψε:

“Οδηγήθηκε ήδη στις κεντρικές φυλακές για έναν χρόνο. Πάμε να αλλάξουμε νομοθεσίες. Ο σκοπός μου δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η λύτρωση μου. Σημασία έχει ότι αυτό τα λέει όλα σπάσαμε το κατεστημένο της Κύπρου δεν ξανά γίνε κάτι τέτοιο και είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη κ αυτό είναι αρκετό. Προχωρώ δικαιωμένη πλέον την ζωή μου και σας ευχαριστώ πολύ για την τόση αγάπη που μου δείχνετε και ανταποδίδω μέσα απ την ψυχή μου. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα και ας την πάλεψα μόνη μου, πίστεψα εγώ σε μένα. Αυτό να κάνετε, να πιστεύετε σε σας μόνο”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!