Search
Close this search box.

H Μάντσεστερ Σίτι γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για όλους

H Μάντσεστερ Σίτι γίνεται παράδειγμα για όλους μετά την αντιρατσιστική της στάση να θέσει για μια πενταετία εκτός γηπέδου έναν οπαδό της λόγω της ρατσιστικής του συμπεριφοράς εις βάρος του επιθετικού της ομάδας, Ραχίμ Στέρλινγκ.

Αυτό μακάρι να λειτουργήσει ως παράδειγμα για μίμηση σε ποδοσφαιρικές ομάδες που αφήνουν τους οπαδούς τους να κατεβαίνουν στο γήπεδο με την Σβάστικα ή άλλους ναζιστικούς και ρατσιστικούς συμβολισμούς.

Συγκεκριμένα στη Βρετανίας ο 58χρονος Ίαν Μπάλντρι, προέβη ρατσιστικές χειρονομίες από την κερκίδα προς τον διεθνή Άγγλο εξτρέμ, όταν πανηγύρισε έναν γκολ εναντίον της Μπορνμάουθ στο «Etihad Stadium», τον Δεκέμβριο του 2018. Οι χειρονομίες του αναφέρθηκαν στην αστυνομία από άλλους θεατές, οι οποίοι ζήτησαν να απομακρυνθεί από τη θέση του.
Ο οπαδός, με καταγωγή από το Μπράντφορντ, ομολόγησε τον Σεπτέμβριο του 2019, πως προέβη στην παραπάνω ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του Στέρλινγκ και την Παρασκευή (10/1), διατάχθηκε από το δικαστήριο να εκτίσει -εκτός των άλλων- ποινή διακόσων ωρών σε κοινωνική εργασία, μαζί με πρόστιμο 200 ευρώ για την πληρωμή των δικαστικών εξόδων.

Η τιμωρία του Μπάλντρι ελπίζουμε να ωθήσει και άλλα αθλητικά σωματεία (και όχι μόνο) να μην ανέχονται ρατσιστικές συμπεριφορές.
Διανύομε μια περίοδο στην ιστορία που ο ρατσισμός ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας στην Ευρώπη. Μάλιστα, τα φαινόμενα ρατσιστικών συμπεριφορών εναντίον ποδοσφαιριστών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται σε όλη την Ευρώπη.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!