Search
Close this search box.

Ο Έλληνας κύριος Τομ Χανκς υποψήφιος για Όσκαρ

Ενώ στην Ελλάδα γίνεται χαμός με την «Ελληνοποίηση» του διάσημου Χολυγουντιανού ηθοποιού Τομ Χανκς, την ίδια ώρα στην Καλιφόρνια κυριαρχεί η είδηση πως ο αγαπητός ηθοποιός είναι ξανά υποψήφιος για Όσκαρ μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Ο 63χρονος ηθοποιός και κινηματογραφικός αστέρας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για Οσκαρ στην κατηγορία Β’ Ανδρικός Ρόλος για την ερμηνεία του ως Φρεντ Ρότζερς στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood» (Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά).
Θα μπορούσαμε να γράψουμε, χαριτολογώντας, ο 63χρονος Έλληνας ηθοποιός του Χόλυγουντ.

Ως γνωστό ο Τομ Χανκς είναι παντρεμένος με την Ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον.
Πρόσφατα όλη η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού πήρε ελληνικό διαβατήριο για την σημαντική βοήθειά της προς τα θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι 

Σύμφωνα με το Associated Press, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την ελληνική ιθαγένεια στον Τομ Χανκς και στα άλλα μέλη της οικογένειάς του, δηλαδή τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, που έχει ελληνικές ρίζες, και τα δύο τους παιδιά, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σημαντική τους βοήθεια προς τα θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Τον περασμένο μήνα, ο διάσημος ηθοποιός πολιτογραφήθηκε Έλληνας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στον 63χρονο να πάρει την ιθαγένεια.
Η τιμητική πολιτογράφηση, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους “που έχουν παράσχει ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον”. Τόσο ο Τομ Χανκς όσο και η σύζυγος του ευχαρίστησαν την Ελλάδα για την τιμή που τους έκανε, μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο instragram.

Ο Χανκς εδώ και πολλά χρόνια έχει σπίτι στην Αντίπαρο και κάθε καλοκαίρι περνάει μέρος των διακοπών του εκεί.

Ο Χανκς ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό Σαμάνθα Λούις από το 1978 ως το 1987. Απέκτησαν δύο παιδιά, ένα γιο τον Κόλιν και μία κόρη την Ελίζαμπεθ Αν.
Το 1988 παντρεύτηκε την Ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον. Με τη Γουίλσον απέκτησαν δύο γιους, τους Τσέστερ και Τρούμαν.
Το 1988 ο Τομ Χανκς βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος πριν από το γάμο του με την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον.
Εδώ και κάποια χρόνια μάλιστα είναι ανάμεσα σε αυτούς που κρατούν τον επιτάφιο σε ελληνική εκκλησία της Καλιφόρνιας κάθε Μεγάλη Παρασκευή.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Βαλεντίνα Γεωργίου: “Η σχέση σχολείου – γονιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνες έχουν δείξει ότι η γονεϊκή συμμετοχή συμβάλλει στην σχολική επιτυχία των παιδιών”

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου “Παιδόκηπος” στο Κίτι, Βαλεντίνα Γεωργίου, μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο της εκπαίδευσης, για το ρόλο που έχουν οι γονείς, αλλά

Ευτυχία: Μία ψυχολόγος δίνει 5 πολύτιμες συμβουλές για να νιώσουμε χαρά όταν όλα γύρω μας είναι ζοφερά

Παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχει περιθώριο για ευχάριστα συναισθήματα. Μια ειδικός ψυχικής υγείας, δείχνει τον τρόπο να τα καταφέρουμε Δύσκολα θα μπορούσε να μπει θετικό

error: Content is protected !!