Search
Close this search box.

Οσκαρ 2020: Μεγάλη ανατροπή, «Τα Παράσιτα» καλύτερη ταινία! Νικητές Α Ρόλου σε Χόακιν Φίνιξ και Ζελβέργκερ

Η 92η Τελετή των Όσκαρ ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες και τα μικρά πολύτιμα αγαλματίδια απονεμήθηκαν. Μεγάλος νικητής η ταινία «Τα Παράσιτα», η οποία έκανε ΤΗΝ ανατροπή, όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και στην ιστορία των Όσκαρς. Είναι η πρώτη φορά στα 92 χρόνια ζωής των Όσκαρ που μία ξενόγλωσση ταινία παίρνει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Οσκαρ 2020 Καλύτερης Ταινίας: Παράσιτα

Οσκαρ 2020 Α΄Γυναικείου Ρόλου: Ρενέ Ζελβέργκερ
Η Ρενέ Ζελβέγκερ έλαβε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της θρυλικής ερμηνεύτριας Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Τζούντι» (Judy).

Οσκαρ 2020 Α’ Ανδρικού Ρόλου: Χόακιν Φίνιξ
Ο Χοάκιν Φίνιξ πήρε το Οσκαρ για μια πραγματικά σπουδαία ερμηνεία, για τον Joker.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χοάκιν Φίνιξ άδραξε την ευκαιρία του δημόσιου βήματος (και τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών) και έκανε μια ομιλία κοινωνικού περιεχομένου. Μίλησε για το ρατσισμό, για τα δικαιώματα των ζώων, για την ανισότητα. Μίλησε φυσικά για το περιβάλλον, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να σπαταλάμε τις πρώτες ύλες, και τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε την κατανόηση και την αγάπη για να γίνονται οι αλλαγές ευκολότερες για όλους. Δήλωσε ευγνώμων που του δόθηκαν δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή και τόνισε ότι ο δρόμος προς την εξηλέωση πρέπει να είναι κοινός. Δακρυσμένος, αναφέρθηκε στον αδελφό του, επίσης ηθοποιό, Ρίβερ Φίνιξ, που έφυγε από τη ζωή σε μικρή ηλικία από ναρκωτικά.

Οσκαρ 2020 Β’ Ανδρικού Ρόλου: Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ»
Ο Μπραντ Πιτ αφιέρωσε το βραβείο στα παιδιά του λέγοντας «σας λατρεύω, κάνω τα πάντα για εσάς».

Οσκαρ 2020 σκηνοθεσίας: Bong Joon Ho (Τα Παράσιτα)

Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού: Ελτον Τζον για το I’ m gonna love me again από το το Rocketman.

Οσκαρ 2020 Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Learning to skateboard in a warzone (if you are a girl)

Οσκαρ 2020 Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Στην Carol Dysinger και Elena Andreicheva για το Learning to skateboard in a warzone (if you are a girl)

Οσκαρ 2020 Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: American Factory.

Οσκαρ 2020 Κοστουμιών: Μικρές Κυρίες

Οσκαρ 2020 Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Κάποτε στο Χόλιγουντ

Οσκαρ 2020 Ταινία Μικρού Μήκους: NeighborsWindow

Οσκαρ 2020 Διασκευασμένου Σεναρίου: Taika Waititi (Jojo Rabbit)

Οσκαρ 2020 Πρωτότυπου Σεναρίου: Bong Joon Ho (Parasite)

Οσκαρ 2020 Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Hair Love

Οσκαρ 2020 Κινουμένων Σχεδίων: Toy Story 4!

Οσκαρ Μουσικής: Joker

Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας: Parasite!

Οσκαρ καλύτερου μακιγιάζ-μαλλιών: Bombshell

Τρίτο Οσκαρ για το 1917, μέχρι στιγμής!

Οσκαρ Οπτικών Εφέ: 1917

Οσκαρ 2020 Καλύτερου Μοντάζ: Ford v Ferrari

Οσκαρ Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας: Ρότζερ Ντίκενς για το 1917!

Πρώτο βραβείο για το 1917 απόψε, το οποίο θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί στις μεγάλες κατηγορίες.

Οσκαρ Μίξης Ηχου: Mark Taylor & Stuart Wilson για το 1917.

Οσκαρ Μοντάζ Ηχου: Ford v Ferrari

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα Οσκαρ τιμήθηκαν όλα τα πρόσωπα της βιομηχανίας του θεάματος που έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά, με το αφιέρωμα να κλείνει με τον Κερκ Ντάγκλας που πέθανε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

«Σεισμός» στο Dolby Theater έγινε με την ερμηνεία του Έμινεμ
«Συγγνώμη που χρειάστηκαν 18 χρόνια για να βρεθώ εδώ» έγραψε στο Twitter
Η εμφάνιση του Έμινεμ στην 92η τελετή απονομής των Όσκαρ είχε κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό και η ερμηνεία του έκανε το Dolby Theater να σείεται!
Ο 47χρονος ράπερ ερμήνευσε το τραγούδι «Lose Yourself», που είχε κερδίσει Όσκαρ το 2003 ως το τραγούδι της ταινίας «8ο Μίλι», με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν, ανάμεσα σε αυτούς ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στο τέλος της ερμηνείας το κοινό σηκώθηκε και δεν σταμάτησε να χειροκροτά τον Έμινεμ.
Το 2003 ο Έμινεμ δεν είχε παραβρεθεί στην τελετή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο και σήμερα έγραψε στο Twitter: «Κοιτάξτε, εάν έχεις άλλη μία ευκαιρία… Σε ευχαριστώ που με φιλοξένησες @TheAcademy. Συγγνώμη που χρειάστηκαν 18 χρόνια για να βρεθώ εδώ».
Κάποιοι δεν χάρηκαν και πολύ με την εμφάνιση του Έμινεμ, ένας από αυτούς που είτε τον κοίταζαν αδιάφορα, είτε αμήχανα, ήταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!