Search
Close this search box.

Κώστας Βουτσάς: «…Δεν τον φοβάμαι το θάνατο. Τι είναι ο θάνατος, αγόρι μου;»


Πέθανε σήμερα τα ξημερώμετα ο αγαπητός σε όλους Έλληνας ηθοποιός Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών, ένας σπουδαίος ηθοποιός της χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, ο οποίος ήταν ενεργός ηθοποιός μέχρι την τελευταία του πνοή.
Στις 7 Φεβρουαρίου εισήχθη στο Αττικό νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Η λοίμωξη ήταν σοβαρή και είχε επηρεάσει και την καρδιακή λειτουργία με αποτέλεσμα να είναι για μέρες διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.
Σήμερα τα ξημερώματα, στις 02:24, κατέληξε σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια, στους φίλους και στο κόσμο που τόσο πολύ τον αγάπησε.
Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς έζησε μια ζωή γεμάτη και άφησε πίσω του σημαντικό έργο.

Την τελευταία του συνέντευξη την έδωσε 1-2 μέρες πριν προκύψει το περιστατικό υγείας και μπει στο νοσοκομείο, στον Κύπριο δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου. Ανάμεσα σε άλλα του είχε πει: «Το μυστικό που είμαι τόσο χαρούμενος και θετικός άνθρωπος, όπως μου λένε όλοι, είναι ότι είμαι διαθέσιμος απέναντι στη ζωή. Βγαίνει από μέσα μου, δεν μένω στα άσχημα γεγονότα, τα ξεπερνάω, λέω “εντάξει, και τι έγινε;”. Θα στενοχωρηθώ για μια στιγμή, όχι για παραπάνω. Εξάλλου, γύρω μου θέλω να έχω νέους ανθρώπους, αυτοί με ανανεώνουν, αλλάζω κύτταρο. Δεν μπορώ να είμαι με συνομήλικους μου. Τι θα λέμε; Θα τους ρωτάω “τι κάνει ο Γιάννης;”, “ο Γιάννης πέθανε!”, “ο Θόδωρος;”, “αυτός κάνει αιμοκάθαρση, κυκλοφορεί με Π”. Δεν τα μπορώ αυτά!».
«…Δεν τον φοβάμαι το θάνατο. Τι είναι ο θάνατος, αγόρι μου; Είναι απών για μένα. Μπορείς να τον αποφύγεις; Δεν μπορείς. Φτάνει να φύγω ακαριαία, να μην ταλαιπωρηθώ. Ακόμη κι εκεί όμως, εγώ ευτυχισμένος θα ‘μαι…».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥ:

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου το 1931. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Την δεκαετία του ’80 έπαιξε σε βιντεοταινίες, αλλά πέρασε και στην αντίπερα όχθη του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως και ο Θανάσης Βέγγος, ερμηνεύοντας πιο απαιτητικούς ρόλους σε ταινίες του σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα. Ξεχώρισε ο ρόλος του μικροαστού λογιστή στην κοινωνική ταινία του Βαφέα «Ο Έρωτας του Οδυσσέα», για την οποίον τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1984. Η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο «Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1985 και ένα χρόνο αργότερα μεταδόθηκε ως μίνι σειρά από την ΕΡΤ.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1973 με την σειρά του Κώστα Πρετεντέρη «Ονειροπαρμένος» (ΕΡΤ), που ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνων των χρόνων.Συνέχισε με δημοφιλείς σειρές, όπως «Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού» (ΥΕΝΕΔ, 1979), και «Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του» (ΕΡΤ, 1985).

Παράλληλα, ξεδίπλωσε το κωμικό του ταλέντο σε όλα τα είδη του θεάτρου – πρόζα, επιθεώρηση, μιούζικαλ. Ενδεικτικά, έπαιξε σε κωμωδίες του Νίκου Τσιφόρου («Αγάπη μου Παλιόγρια», που γυρίστηκε και επιτυχημένη ταινία με τον ίδιο και την Ξένια Καλογεροπούλου, «Οι Απάνω και οι Κάτω»), του Κώστα Πρετεντέρη (« Ο νονός μου ο διάβολος», «Ο καπετάν Κώστας στο Πόρτο-Λιμπερτά») του Ασημάκη Γιαλαμά (Μπαμπά, ποιός είναι ο μπαμπάς μου;»), αλλά σε έργα των Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης» και Ντάριο Φο («Όποιος κλέβει ένα πόδι κερδίζει στην αγάπη»). Ο Κώστας Βουτσάς έπαιξε, επίσης, σε κωμωδίες του Αριστοφάνη («Θεσμοφοριάζουσες», «Σφήκες», «Όρνιθες») με μεγάλη επιτυχία και με κοσμοσυρροή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Παντρεύτηκε τέσσερεις φορές:

Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Ερρίκα Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησαν την Σάντρα, ενώ στην τελευταία της συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» είχε εξομολογηθεί για εκείνον: «Τον λατρεύω τον Κώστα, τον αγαπάω, πιο πολύ τώρα από τότε. Δεν θέλω να ακούσω κάτι για τον Κώστα, προτιμώ να πουν για μένα. Είχα στεναχωρηθεί όταν χωρίσαμε… Περάσαμε και εκείνος και εγώ δύσκολα, αλλά το βρήκαμε».

Μετά ακολούθησε ο γάμος του με τη Θεανώ Παπασπύρου και μαζί απέκτησαν την Θεοδώρα και τη Νικολέτα.

Οι γάμος του όμως κι αυτός έληξε και εκείνος γνώρισε και παντρεύτηκε την Εύη Καραγιάννη, ενώ μάλιστα μεγάλωσε το παιδί της, τον ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη, με στοργή όπως εκείνη έχει πει και θα του είναι ευγνώμων γι’ αυτό: «Του είμαι ευγνώμων που τον έχει μεγαλώσει» είχε πει η ίδια.

Στη συνέχεια έκλεισε και αυτός και κύκλος και άνοιξε ο επόμενος, καθώς ερωτεύτηκε την κατά 39 χρόνια νεότερή του Αλίκη Κατσαβού. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2015 και παντρεύτηκαν το 2016, ενώ το ίδιο έτος ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Φοίβος. «Ήθελα να παντρευτώ την Αλίκη από την πρώτη μέρα που τη γνώρισα. Όταν κάναμε σχέση και είδα τι άνθρωπος είναι, πόσο με φροντίζει και με αγαπά, βεβαιώθηκα ότι αυτή τη γυναίκα θέλω να την παντρευτώ».

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Κώστα Βουτσά, χιλιάδες κόσμου, 2 και 3 γενιές σε ευχαριστούν για το γέλιο που τους χάρισες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!