Search
Close this search box.

Αντρέας Πασιουρτίδης: «Oφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αυτές τις ώρες για να περάσει γρήγορα η κρίση αυτή»

SkalaTimes

Ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, Ανδρέας Πασιουρτίδης, επικοινώνησε με το SkalaTimes για να μας ενημερώσει σχετικά με την πληροφορία που έφτασε στο SkalaTimes και την οποία δημοσιεύσαμε στο Facebook του διαδικτυακού μας περιοδικού.
Η πληροφορία αφορούσε πτήσεις οι οποίες θα έφταναν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά τις 6 το απόγευμα (ώρα που ξεκινούν τα νέα μέτρα που αφορούν τις αφίξεις στην Κύπρο από το εξωτερικό) ωστόσο σύμφωνα με την πληροφορία του SkalaTimes οι πτήσεις αυτές θα έφταναν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, για να αποφύγουν οι επιβάτες να ακολουθήσουν τα νέα μέτρα (πιστοποιητικό υγείας, περιορισμό για 14 μέρες κτλ).

Ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης μας είπε: «Mετά την ενημέρωση που είχαμε από το περιοδικό σας, τόσο εγώ όσο και η συνάδελφος Ευανθία Σάββα προβήκαμε σε κάποια έρευνα για να δούμε κατά πόσο αυτό ευσταθεί. Με την πληροφόρηση που είχαμε, από στελέχη του αεροδρομίου Λάρνακας, φαίνεται πως η καταγγελία που ήρθε εις γνώση σας δε ισχύει. Η μία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο (British Airways) θα έρθει μεν πριν τις 6 αλλά αυτή ήταν η προγραμματισμένη της ώρα. Η άλλη πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο (Easy Jet) θα φτάσει μετά τις 6, άρα οι επιβάτες θα ακολουθήσουν όλα τα νέα μέτρα.

Όπως όλοι ξέρουμε από σήμερα, από τις 6 μ.μ. και έπειτα η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους πολίτες προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας. Το ιατρικό πιστοποιητικό δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερο των τεσσάρων ημερών.

Όσον αφορά γενικότερα τα μέτρα αφίξεων στα αεροδρόμια μας (Πάφου και της πόλης μας) κανένας δεν θα μπορεί να φτάσει στη Κύπρο χωρίς το εν λόγω πιστοποιητικό. Ακόμη και όσοι θα φτάνουν με το πιστοποιητικό θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες και να πηγαίνουν για 14 μέρες στα ελεγχόμενα κέντρα που έχει καθορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ίσως τα μέτρα που αφορούν τα αεροδρόμια, δεδομένου την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό, να ήταν καλά να μπουν σε ισχύ από το πρώτο λεπτό και όχι να δίνονταν 24 ώρες περιθώριο να έρθει τόσος κόσμος χωρίς το σχετικό πιστοποιητικό.

Αυτό που οφείλω να σας πω και που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το θέμα που προκύπτει με τις χώρες (και είναι αρκετές) που δεν έχουν αναγνωρισμένο κέντρο (αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας) για να εκδόσουν το σχετικό πιστοποιητικό υγείας. Τίθεται σοβαρό θέμα. Τι θα κάνουν οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες; Θα μείνουν εκεί; Ποιος θα καλύψει τα επιπλέον έξοδα τους για το διάστημα που θα είναι αναγκασμένοι να μείνουν εκεί;

Πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για όσους συμπατριώτες μας ήταν και είναι στο εξωτερικό, για λόγους επαγγελματικούς ή προσωπικούς και δεν είναι φοιτητές.

Τέλος, να μου επιτρέψετε με την ευκαιρία που επικοινωνούμε να ευχαριστήσω όλους τους επαγγελματίες υγείας και ως βουλευτής Λάρνακας να μου επιτραπεί να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους επαγγελματίες υγείας στη πόλη μας, και να παρακαλέσω όλους τους συνδημότες μας να περιορίσουν τις εξόδους και κοινωνικές συναναστροφές τους, αφού όπως όλα δείχνουν η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι ένας καλός τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, που είναι και το βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Συγχαρητήρια και στο περιοδικό σας, το SkalaTimes, για το σχετικό βιντεάκι που έχετε ετοιμάσει. Oφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αυτές τις ώρες, για να περάσει γρήγορα η κρίση αυτή.
Είναι δύσκολες οι ώρες που περνάμε κι εμείς ως Κύπρος, αλλά και ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης. Όμως, με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και προσωπική ευθύνη ο καθένας, θέλω να πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε και αυτή την τόσο σοβαρή και πρωτόγνωρη κρίση».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!