Search
Close this search box.

Τα μαθήματα από τον κύριο Κορωνοϊο

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

O κορωνοίος μας φέρνει αντιμέτωπους με την νοημοσύνη μας, (αυτή του εγκεφάλου και την άλλη την συναισθηματική), αυτό είναι το πρώτο που κάνει.
Το πώς θα κινηθούμε, το πώς θα δράσουμε, το πώς θα σκεφτούμε, όλα αυτά θα έρθουν αντιμέτωπα με την νοημοσύνη μας και με το ποιοι είμαστε στ’ αλήθεια.

Το δεύτερο που κάνει ο κύριος αυτός, ο νέος ιός, ο κορωνοίος, μας υπενθυμίζει πως είμαστε εφήμεροι «εις γην εναλίαν». Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό, για να μικραίνει λίγο το εγώ και η έπαρση μας (το «εγώ» και η έπαρση ευδοκιμούν στη Κύπρο μας, μια βόλτα από τα social media θα σας πείσει).

Το τρίτο που κάνει ο κορωνοϊος είναι να μας ενώσει ξανά με όσους αγαπάμε αληθινά (και μας αγαπούν). Δεν θυμάμαι να έχω μιλήσει τόσο συχνά, σε διάστημα λίγων ημερών, με τις φίλες μου που ζουν στην Αμερική, όσο αυτές τις μέρες.

«Η αντιξοότητα δημιουργεί ανθρώπους και η ευημερία δημιουργεί τέρατα» (τάδε έφη Βίκτωρ Ουγκώ).
Στην μεγάλη κρίση του κορωνοϊου, στα χρόνια της αντιξοότητας, ας δημιουργηθεί ανθρωπότητα, ίσως να είναι η ευκαιρία που μας δίνει ο Θεός, το Σύμπαν, η ανώτερη δύναμη (you name it), για να ξαναγίνουμε άνθρωποι με τη σωστή έννοια της λέξης.

Ας θυμηθούμε να είμαστε άνθρωποι, να σεβόμαστε τους δίπλα μας (ναι, αν μείνεις σπίτι και σταματήσεις τις άσκοπες βόλτες είναι μια ένδειξη σεβασμού και υπευθυνότητας προς την κοινωνία που ζεις).

Αν σε ενδιαφέρει μόνο η ζωή σου και δεν σε ενδιαφέρει ο δίπλα σου, εκτός από κακός, είσαι και ηλίθιος διότι τα απανωτά κρούσματα και θανάτοι (των άλλων κι όχι εσένα του «τυχερού» που δεν ανήκεις στις ευάλωτες ομάδες) θα καθυστερήσουν την επιστροφή μας σε κανονικούς ρυθμούς, θα θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την οικονομία του τόπου.
Άρα, ακόμη κι αν δεν σε νοιάζουν οι άλλοι, (γιατί εσύ δεν ανήκεις στις ευάλωτες ομάδες -και έχεις χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη), τουλάχιστον μην είσαι ηλίθιος, κάνε το σωστό για να επιστρέψουμε πίσω στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Mια μέρα (sooner or later) θα περάσει η κρίση του κορονωϊου, το πώς συμπεριφερθήκαμε αυτές τις μέρες, θα μείνει. Θα μείνει και θα καθορίζει το τι άνθρωποι είμαστε, τελικά!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!