Search
Close this search box.

Καθόλου ενθαρρυντικό για την Αγγλία το έγγραφο που διέρευσε στην Guardian

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Guardian «η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ατόμων σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) προς ανώτερα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας».

Σύμφωνα με την γνωστή Βρετανική εφημερίδα το έγγραφο το οποίο έφτασε κοντά της επιβεβαιώνει για  πρώτη φορά ότι οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον νέο αυτό ιό, παραδέχονται ότι αναμένουν ότι ο κορωνοϊός θα κυκλοφορεί για ακόμη ένα χρόνο και θα ασκήσει τεράστια πίεση στο ήδη επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Οι επικεφαλής της δημόσιας υγείας στη χώρα αναμένουν ότι 80% του πληθυσμού θα νοσήσει από τον κορωνοϊό μέσα σε αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, ο ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος της χώρας, καθηγητής Κρις Γουίτι, είχε δηλώσει σχετικά με τα παραπάνω ότι ο πραγματικός αριθμός των φορέων θα αποδειχθεί κατά πολύ χαμηλότερος.

Αυτή τη στιγμή το δημοσίευμα της Guardian με το απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε κάνει λόγο για 4 στα 5 άτομα στην Αγγλία που «αναμένεται» να κολλήσουν τον ιό.
Το έγγραφο αναφέρει ότι «έως και το 80% του πληθυσμού αναμένεται να προσβληθεί με τον Covid-19 τους επόμενους 12 μήνες και έως το 15% (7,9 εκ. άνθρωποι) ίσως απαιτήσει νοσηλεία».

Κληθείς να σχολιάσει την αποκάλυψη της Guardian ο καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο East Anglia Πολ Χάντερ είπε  ότι «Ένα έτος είναι εντελώς πιθανό. O ιός θα υποχωρήσει το καλοκαίρι, προς το τέλος Ιουνίου, αλλά θα επιστρέψει ξανά το Νοέμβριο, με τον τρόπο που κάνει συνήθως εποχική γρίπη. Νομίζω ότι ο ιός θα είναι παρών για πάντα, αλλά θα γίνει λιγότερο σοβαρός με τον καιρό, καθώς θα χτίζεται ανοσία».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι:
Οι υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να διαχειριστούν το μεγάλο αριθμό πολιτών με συμπτώματα που χρειάζεται να εξεταστούν για τον κορωνοϊό, γιατί τα εργαστήρια τελούν «υπό σημαντικές πιέσεις απαίτησης».
Από εδώ στο εξής μόνο οι πολύ σοβαρά ασθενείς που βρίσκονται ήδη σε νοσοκομείο και πολίτες πουν ζουν σε γηροκομεία και φυλακές όπου έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού θα εξετάζονται.
Οι υπηρεσίες για εξετάσεις θα είναι υπό τέτοια πίεση που ακόμα και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν θα εξετάζεται, παρά τον βασικό ρόλο που επιτελούν και τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε ασθενείς.

Σχετικά με τους θανάτους
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας που εμπλέκεται στην προετοιμασία για την αυξανόμενη «έξαρση» ασθενών των οποίων η ζωή τίθεται σε κίνδυνο από τον Covid-19 ανέφερε ότι ποσοστό λοιμώξεων 80% μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων. Εάν το ποσοστό θνησιμότητας αποδειχθεί ότι είναι το 1% που πολλοί εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν ως υπόθεση εργασίας, τότε αυτό θα σήμαινε 531.100 θανάτους, εξηγεί η Guardian. Ωστόσο, αν το ποσοστό αυτό κινηθεί στο 0,6%, όπως επιμένει ο Γουίτι, αυτό σημαίνει ότι 318.660 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!