Search
Close this search box.

Ο Ελληνοαμερικάνος Διευθυντής του Netflix

Αυτές τις μέρες εκατομμύρια κόσμου «βρίσκουν παρέα» στις σειρές, ταινίες ή ντοκυμαντέρ του Netflix.

Aυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο διευθυντής προγράμματος του Netflix είναι Ελληνοαμερικάνος και μάλιστα μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Ο  Θεόδωρος-Αντώνιος Κυριαζάκης (γεννημένος το 1964) όπως είναι το πραγματικό όνομα του Τed Sarantos είναι Έλληνας τρίτης γενιάς με καταγωγή από τη Σάμο (το τέταρτο από τα πέντε παιδιά ενός ηλεκτρολόγου και μιας νοικοκυράς), δεν μιλάει καθόλου ελληνικά και βρίσκεται πίσω από το φαινόμενο που λέγεται Netflix, την διάσημη παγκοσμίως συνδρομητική υπηρεσία που εισβάλει στα σπίτια όλου σχεδόν του πλανήτη (συγκεκριμένα σε 190 χώρες)

Η ιστορία του  Ted Sarandos θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο για σειρά στο….Netflix!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Phoenix της Arizona. Όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί αγάπησε πραγματικά την δημοσιογραφία από πολύ μικρή ηλικία.
Το 1979 ξεκίνησε να δουλεύει σε αλυσίδα βίντεο κλαμπ. Στα 24 χρόνια του εγκατέλειψε τις σπουδές δημοσιογραφίας, που είχε ξεκινήσει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, για να γίνει  περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βιντεοκασετών στις ΗΠΑ.

Το 1999 ήταν η καρμική του χρονιά αφού γνωρίστηκε με τον ιδρυτή του Netflix Ριντ Χάστλινγκς και έναν χρόνο αργότερα εντάχθηκε στην εταιρεία ως στέλεχός της. Λέγεται ότι είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να εκτοξεύσει την εταιρεία στα ύψη.

Υποστηρικτής των Δημοκρατικών θεωρείται σήμερα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στις ΗΠΑ, ενώ γνωστή είναι και η στενή φιλική σχέση που διατηρεί με το ζεύγος Ομπάμα.

Ο Έλληνας τρίτης γενιάς που εργαζόταν σε βίντεο κλαμπ κατάφερε να εισβάλει από τα 54 του κιόλας στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Και μάλιστα στην κατηγορία “Τιτάνες” του περιοδικού TIME. Η λίστα γνωστή ως “TIME 100” ανακοινώνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, αθλητές και ανθρώπους που πρωτοπορούν.

Είναι παντρεμένος με την Nicole Avant και έχουν 4 παιδιά.
Mαζί με τη σύζυγο του βοήθησαν οικονομικά στην χορηγία για την καμπάνια του Ομπάμα το 2012 και είχαν μαζέψει περισσότερα από $700,000  για τον Δημοκρατικό Υποψήφιο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

error: Content is protected !!