Search
Close this search box.

Κατερίνα Garcia: Το Las Vegas, η πόλη που δεν κοιμάται, έγινε πόλη φάντασμα»

H Κύπρια  Κατερινά Σπύρου Garcia, από τη Λάρνακα, σύζυγος του Αμερικανού Μπασκετμπολίστα Jojo Garcia ζει μαζί με το σύζυγο και τα δύο τους παιδιά στο Las Vegas. H Κατερίνα μίλησε στο SkalaTimes για την κατάσταση που επικρατεί στο Las Vegas αυτές τις τελευταίες μέρες λόγω κορωνοϊου.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κατερίνα πως είναι εκεί στο Las Vegas η κατάσταση τώρα με τον κορωνοίο;
Kαταρχάς να αναφέρω ότι έχουν κλείσει όλες οι αθλητικές ασχολίες και γήπεδα, μετά από δύο μέρες έκλεισαν και τα σχολεία. Ο Κυβερνήτης Steve Sisolak βγαίνει συνεχώς στην τηλεόραση και εκλιπαρεί τον κόσμο να μείνει στο σπίτι. Επίσης έχουν κλείσει μετά από ανακοίνωση και όλα τα ξενοδοχεία και όλα τα εστιατόρια. Όλες οι υπεραγορές έχουν αδειάσει και πραγματικά δεν έχει τίποτα να αγοράσεις. Μας είπαν να πάμε αύριο το πρωί και να περιμένουμε απ΄έξω, πριν ανοίξει η υπεραγορά για να μπούμε αμέσως μέσα μόλις ανοίξει, για να προλάβουμε να πάρουμε κρέας και άλλα είδη φαγητών. Για να καταλάβετε πριν λίγες μέρες θέλαμε μακαρόνια και δεν είχε, ήταν άδεια τα ράφια! Μας άκουσε μια κυρία ηλικιωμένη που μιλούσαμε και μας είπε «έχω πάρει δύο κουτιά μακαρόνια πάρτε το ένα εσείς».
Όπως ξέρεις εδώ στο Las Vegas οι υπεραγορές κανονικά είναι ανοικτές 24/7 (όλο το 24ωρο), τώρα όμως ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 9 το βράδυ.
Θα σου πω μία κουβέντα, που πραγματικά έτσι την νιώθω: Las Vegas, the city that never sleeps became a ghost city! (To Las Vegas, η πόλη που δεν κοιμάται έγινε πόλη φάντασμα).

Κάθε πόσο σας ενημερώνει ο Τραμπ και πως το χειρίζεται κατά τη γνώμη σου;
Ο Πρόεδρος Donald Trump και οι ειδικοί ενημερώνουν τον κόσμο συνεχώς και κάποιες φορές μέχρι και 2 φορές την ημέρα έχουμε ενημέρωση από τον Trump. Το πρόβλημα είναι οι νέοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν είναι διακοπές αυτό που ζούμε και ότι πρέπει να μείνουν σπίτι για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Εδώ στο Las Vegas όλα έχουν κλείσει για 30 μέρες προς το παρόν.
Να σου πω ότι τα παιδιά που είναι κάτω των 18 ετών δικαιούνται δωρεάν πρόγευμα και γεύμα.
Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι ο κόσμος εδώ σκέφτεται τον συνάνθρωπο του. Το βλέπουμε καθημερινά μέσα από διάφορες πράξει. Όλοι σχεδόν δίνουν λεφτά σε χαμηλόμισθους ή σε άλλους που έχουν χάσει τις δουλειές τους για να μπορέσουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους κτλ. Βλέπω τι γίνεται γύρω μου εδώ στο Las Vegas και νιώθω «there are still good people on this world» (Υπάρχουν ακόμη καλοί άνθρωποι στο κόσμο).

Εσύ που βρίσκεσαι μακριά από την ιδιαίτερη σου πατρίδα πως νιώθεις; Παρακολουθείς τι γίνεται στη Κύπρο;
Παρακολουθώ και αγωνιώ γιατί όλη η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι μου είναι στην Κύπρο. Αλλά, δεν μπορώ να έρθω, πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που δίνονται για να τελειώσει όλο αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πως είναι η επικοινωνία σου με Κύπρο;
Μιλώ καθημερινώς με τους δικούς μου και με τις φίλες μου και με ενημερώνουν με τα νέα της Κύπρου, ιδιαίτερα της Λάρνακας μας. Διαβάζω και το SkalaTimes για να ξέρω τι γίνεται στη πόλη μας και πως το αντιμετωπίζει η Λάρνακα μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!