Search
Close this search box.

Χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας στη Γερμανία από τον Κορωνοϊο;

Με ρεπορτάζ της η Washington Post αναλύει το φαινόμενο γιατί στην Γερμανία οι θάνατοι από Κορωνοίο βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κατά κύριο λόγο, όπως εξηγεί το ρεπορτάζ 1. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν έγκαιρα. 2. Κατά πλειοψηφία αυτοί που αρρώστησαν με Κορωνοϊο στην Γερμανία δεν ήταν σε μεγάλη ή ευάλωτη ηλικία. 3. Τα πολλά τεστ που έκαναν οι Γερμανοί (ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν αποδείξεις ότι έχουν το ιο) και ο περιορισμός των διάφορων περιοχών που παρουσίασαν κρούσματα, η κοινωνική αποστασιοποίηση που επιβλήθηκε.

Σήμερα το ΑΜΠΕ και Reuters δημοσίευσαν ότι : “Σε 36.508 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Γερμανία,  ενώ 198 ασθενείς έχουν υποκύψει, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στη μελέτη των μολυσματικών ασθενειών.
Με βάση τα δεδομένα του ινστιτούτου, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955 και διαπιστώθηκαν 50 επιπλέον θάνατοι χθες Τετάρτη”.

Το  SkalaTimes μετάφρασε για τους αναγνώστες του μέρος από το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Washington Post:

Για εβδομάδες, οι ιολόγοι στο Βερολίνο έχουν υποβληθεί σε μια επίμονη ερώτηση: Γιατί, σε σύγκριση με άλλες χώρες, υπάρχουν τόσο λίγοι θανάτοι στην Γερμανία από Κορωνοϊο, παρόλα τα κρούσματα;

Στην Ιταλία, 9,5 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον ιό έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Στη Γαλλία, το ποσοστό είναι 4,3%.
Αλλά, στη Γερμανία, είναι 0,4%.

Ο μεγαλύτερος λόγος για τη διαφορά αυτή, λένε οι εμπειρογνώμονες των μολυσματικών νόσων, είναι η δουλειά της Γερμανίας τις πρώτες ημέρες της επιδημίας για να εντοπίσει, να ελέγξει και να συγκρατήσει τα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει μια πιο αληθινή εικόνα του μεγέθους της εστίας του ιού από ό, τι τα μέρη που δοκιμάζουν μόνο τους προφανώς συμπτωματικούς, σοβαρότατους ή υψηλότερου κινδύνου ασθενείς.
«Στην αρχή, όταν είχαμε σχετικά λίγες περιπτώσεις, δουλέψαμε αρκετά για να τις βρούμε και να τις απομονώσουμε», δήλωσε ο Reinhard Busse, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της υγειονομικής περίθαλψης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. «Αυτός είναι ο κύριος λόγος» είπε.

Άλλοι παράγοντες, όπως η ηλικία των ατόμων με τον ιο και η χρονική στιγμή της εμφάνισης, παίζουν επίσης ρόλο στα διαφορετικά ποσοστά θνησιμότητας. Αλλά η δοκιμή ευρέως (τα πολλά τεστ) ήταν καθοριστική. Η Γερμανία, με 31.150 περιπτώσεις την Τρίτη το μεσημέρι, εμφανίστηκε να έχει μεγαλύτερη έκρηξη από τη Γαλλία, με 20.149 άτομα. Όμως, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στη Γαλλία υποδηλώνει ότι υπήρχαν περισσότερες μη διαγνωσμένες περιπτώσεις εκεί. Η επιδημία της Γαλλίας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τη Γερμανία.

Αρχικά, τουλάχιστον οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανίχνευαν σχολαστικά τις συσπειρώσεις λοίμωξης. Όταν ένα άτομο ήταν θετικό, χρησιμοποιήθηκε εντοπισμός επαφών για να βρεθεί με ποιους άλλους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν με το τεστ και τοποθετήθηκαν σε καραντίνα.
Αυτό έσπασε την αλυσίδα εξάπλωσης της μόλυνσης.

Ο κ. Christian Drosten, ιολόγος στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, δήλωσε ότι είναι “σταθερά πεπεισμένος” ότι η υψηλή διαγνωστική ικανότητα της Γερμανίας μας είχε εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό προβάδισμα στην ανίχνευση της επιδημίας”.

Ωστόσο, προειδοποίησε για μη εφησυχασμό και είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί: «Δεν είμαστε εξαίρεση».

Με τις περιπτώσεις που αναπτύσσεται ο ιος και εξαπλώνεται οι υγειονομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης και στην απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων. Τα ομοσπονδιακά κράτη έχουν περιορίσει τις συγκεντρώσεις εκτός του σπιτιού με μέγιστο αριθμό δύο ατόμων.

Το εάν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης της Γερμανίας θα “ισοπεδώσουν την καμπύλη” δεν είναι ακόμη σαφές. Ο Lothar Wieler, πρόεδρος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των ασθενειών, αισθάνθηκε αισιόδοξος τη Δευτέρα ότι μπορεί να επιβραδυνθεί μια περίοδο εκθετικής ανάπτυξης, αλλά προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε, δεδομένων των διακυμάνσεων των δεδομένων. Είπε ότι η εικόνα θα πρέπει να είναι σαφέστερη εντός ημερών.

Τα αρχικά τεστ της Γερμανίας δεν ήταν περισσότερα από αυτά της Ιταλίας. Οι άνθρωποι έκαναν το τεστ εάν είχαν συμπτώματα και βρίσκονταν σε ζώνη κινδύνου ή εάν είχαν επαφή με μια επιβεβαιωμένη περίπτωση. Αλλά, πολλές αρχικές περιπτώσεις είχαν σχέση με ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν επεκταθεί από τότε και τα τεστ έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός των εξεταζόμενων αυξήθηκε από 35.000 την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου σε 100.000 στη δεύτερη, σύμφωνα με την ιατρική ένωση της Γερμανίας. Οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν τεστ που διεξάγονται εντός νοσοκομείων. Ο επιδημιολόγος Karl Lauterbach, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, σημείωσε ότι η ασθένεια του κορωνοϊου στην Γερμανία ξεκίνησε με πολλούς νέους ανθρώπους – «ανθρώπους που επέστρεψαν από διακοπές».

Οι νέοι έχουν καλύτερα αποτελέσματα με τον κορωναϊό από τους ηλικιωμένους. Η αρχική κατάσταση της Ιταλίας έπληξε την καρδιά του ηλικιωμένου πληθυσμού.
Ωστόσο ο Lauterbach, δήλωσε ότι αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό θνησιμότητας της Γερμανίας καθώς μολύνονται πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας.

Επειδή οι δοκιμές δεν είναι καθολικές και πολλοί άνθρωποι με κορωναϊό δεν μπορούν ποτέ να διαγνωστούν, είναι αδύνατο να εξακριβωθεί το αληθινό ποσοστό θνησιμότητας. Αλλά οι ειδικοί λένε ότι το ποσοστό είναι πιθανόν να είναι σημαντικά υψηλότερο σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, όπου η φροντίδα και το ιατρικό σύστημα καταρρέει.

Με περισσότερες εντατικές κλίνες από τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά έθνη και έγκαιρα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, ο Lauterbach είπε ότι δεν είδε τη Γερμανία να μετατρέπεται σε Ιταλία ή Ισπανία.

“Νομίζω ότι με όλα τα πράγματα που εξετάστηκαν, η Γερμανία θα πάει αρκετά καλά σε αυτόν τον πρώτο γύρο μιας μακράς μάχης», είπε.

Ολόκληρο το αυθεντικό ρεπορτάζ : https://www.washingtonpost.com/world/europe/germany-coronavirus-death-rate/2020/03/24/76ce18e4-6d05-11ea-a156-0048b62cdb51_story.html?fbclid=IwAR2FVPdO1FQF3w5UnIyYxZlfz6wB9MEus_6nHw0nOgltBc0l4Vw6Diw5EIs&utm_campaign=wp_main&utm_medium=social&utm_source=facebook

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!