Search
Close this search box.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αύριο και η υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο νοσεί!

SkalaTimes

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αύριο, 7 Απριλίου και φαίνεται ότι η υγεία φέτος, 2020, νοσεί περισσότερο από κάθε τι άλλο στον πλανήτη.

Η πανδημία του Covid 19 μας βρήκε απροετοίμαστους, ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, πανικός, η  υπερδύναμη χώρα (ΗΠΑ) καταρρέει, η Ευρώπη των λαών κάθε άλλο παρά των λαών αποδεικνύεται, ενώ η αλληλεγγύη που υποσχέθηκε η Ε.Ε έχει χαθεί στον πανικό και στις ιατρικές ελλείψεις και αναγκάζονται οι χώρες μέλη να ζητούν ιατρική βοήθεια από Κίνα, Κούβα και γενικά από χώρες εκτός Ευρώπης.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αύριο 7 Απριλίου και η ανθρωπότητα εμπεδώνει με τον πιο σκληρό τρόπο πως το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία, πως για αυτό το αγαθό αξίζει να δαπανηθούν εκατομμύρια και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Φέτος ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) αφιερώνει την παγκόσμια ημέρα υγείας στους νοσηλευτές, τις μαίες και τους επισκέπτες Υγείας.

Η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσει η ανθρωπότητα στους ηγέτες του κόσμου τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν για να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής.
Τη σημασία που οφείλουν να δείξουν τα κράτη στην έρευνα και καινοτομία, στην επένδυση ιατρικού εξοπλισμού, στην παροχή ιατρικής φροντίδας σε όλα τα επίπεδα, για όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται 7 Απριλίου που είναι η ημερομηνία «γέννησης» (ιδρύθηκε επίσημα το 1948) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας που εδρεύει στη Γενεύη.
Ο ισχύων ορισμός της Υγείας περιλαμβάνεται στον πρόλογο του καταστατικού του ΠΟΥ. Υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία (Νέα Υόρκη, 19-22 Ιουνίου 1946), τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος: «Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας.» (“Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.”)
Σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!