Search
Close this search box.

Αναβολή Εκλογών ΕΤΕΚ λόγω κορωνοϊού

Δελτίο Τύπου   

ΕΤΕΚ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που διάγει η Κύπρος, καθώς και ολόκληρη η ανθρωπότητα ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID – 19), τα μέτρα και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, την καθοδήγηση που δίνεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις συστάσεις των ειδικών για την  αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, το ΕΤΕΚ ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Η σημερινή κατάσταση συνιστά λόγο ανωτέρας βίας ή/ και έκτακτης ανάγκης που καθιστά αδύνατη ή/και επικίνδυνη τη διεξαγωγή ή/και έστω την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών τη μέρα που καθορίστηκε δηλαδή το Σάββατο 16 Μαΐου 2020.

Προς το σκοπό αυτό, και  λαμβάνοντας υπόψη σχετική γνωμάτευση των νομικών του συμβούλων, το  Επιμελητήριο αποφάσισε την αναβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών και τη μετάθεσή της σε μεταγενέστερο χρόνο. Σχετική απόφαση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνο και σε κάθε περίπτωση όταν θα το επιτρέπουν οι συνθήκες αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας.

Πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι όπως οι εκλογές πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, νοουμένου πως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σε κάθε περίπτωση το ΕΤΕΚ θα ενημερώσει τα μέλη του έγκαιρα και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στην περί ΕΤΕΚ νομοθεσία και Κανονισμούς.

Ενόψει όλων των πιο πάνω,  παρατείνεται αντιστοίχως και η θητεία των μελών του υφιστάμενου Γενικού Συμβουλίου, της Διοικούσας Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

error: Content is protected !!