Search
Close this search box.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΠΡΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ

ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας – Asociación de Amistad Chipre Cuba

Την ώρα που η Κούβα στέλνει αποστολές γιατρών και νοσηλευτών σε δεκάδες χώρες του κόσμου, οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αποφασίσει να εντείνουν την πολεμική τους σε βάρος της Κούβας.

Αυτοί που διέλυσαν τα συστήματα υγείας των χωρών τους, που άφησαν τους πολίτες τους απροστάτευτους από τον ιό, επιλέγουν να επιτεθούν ξανά σε ένα λαό που δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Αυτές τις στιγμές, οι ΗΠΑ παίρνουν μέτρα για σκλήρυνση του πολυετούς αμερικάνικου αποκλεισμού της Κούβας επιβάλλοντας πρόστιμα σε ξένες εταιρίες ώστε να εμποδίζουν φορτία με ιατρικό υλικό να φτάνουν στην Κούβα. Ταυτόχρονα εντείνουν την προπαγάνδα τους –μέσα από το διεθνή Τύπο που αναπαράγεται και στην Κύπρο- με συκοφαντίες ενάντια στο Νησί της Επανάστασης και στις κουβανικές αποστολές.

Σας ζητούμε και σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας με το παγκόσμια κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα. Να γεμίσουμε το διαδίκτυο με φωτογραφίες και μηνύματα αλληλεγγύης προς την Κούβα και τους γιατρούς της, με την απαίτηση μας να δοθεί τέλος στον απάνθρωπο αποκλεισμό σε βάρος της Κούβας, ο οποίος έχει καταδικαστεί 28 φορές από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Facebook Page: https://www.facebook.com/cypruscuba/

Στείλτε μας φωτογραφίες σας κρατώντας μηνύματα και συνθήματα αλληλεγγύης! Τυπώστε, ζωγραφίστε, σχεδιάστε, χρωματίστε μηνύματα-συνθήματα όπως:

I STAND WITH CUBA – Cuba shows the way of solidarity and cooperation against pandemic
I STAND WITH CUBA- End now the US blockade against Cuba
#SOLIDARIDAD SI – BLOQUEO NO
# ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑΙ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΧΙ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!