Search
Close this search box.

Brexit εδώ, Brexit εκεί και στη μέση Πανδημία….

Της Γιώτας Δημητρίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Brussels Times” ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Michel Barnier, χάνει την υπομονή του με το Λονδίνο, όσον αφορά στις διαδικασίες του Brexit.

Χθες, ο Barnier εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που η Βρετανία φαίνεται να “σέρνει τα πόδια της” για τις συνομιλίες, τις οποίες η ίδια η συντηρητική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επιμένει ότι δεν μπορεί να παραταθούν πέρα από το τέλος της μεταβατικής περιόδου, που είναι στις 31 Δεκεμβρίου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να απαιτεί ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Brexit και ταυτόχρονα να φρενάρει κατά τη διάρκεια των συνομιλιών», δήλωσε ο Barnier.

Ορισμένοι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να αναγκάσει την ίδια την ΕΕ να απαιτήσει παράταση της προθεσμίας, έτσι ώστε το Λονδίνο να είναι σε θέση να ζητήσει παραχωρήσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως η πανδημία του κορωνοϊου έχει στοιχίσει ακριβά στην Βρετανία η οποία βιώνει τραγικές για την οικονομία στιγμές, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν και την πορεία του Brexit.
«Βιώνουμε μια οικονομική συρρίκνωση που είναι ταχύτερη και βαθύτερη από οτιδήποτε έχουμε δε τον τελευταίο αιώνα, ή πιθανόν αρκετούς αιώνες», δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Brexit δεν φαίνεται να κυλά ομαλά για την Βρετανία, από την πρώτη στιγμής ψήφισης του, ενώ την ίδια ώρα, σήμερα, ο δημόσιος οργανισμός OBR στη Βρετανία, προειδοποιεί ότι η Αγγλία απειλείται από ιστορικών διαστάσεων οικονομική ύφεση, της τάξης του 13% του ΑΕΠ της για το 2020.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!