Search
Close this search box.

Ιδιοκτήτης εστιατορίων στην Αγία Νάπα: «Εγώ δέχομαι να πληρώνω τη φορολογία στο Κράτος για να υπάρχουν όλες οι υποδομές όταν τους χρειαστώ να είναι εκεί»

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση στην σημερινή εκπομπή του OMEGA «Αιχμές», έκανε ιδιοκτήτης τριών εστιατορίων της Αγίας Νάπας, ο κύριος Σολωμός, ο οποίος εξέφρασε τις δικές του ανησυχίες, ανησυχίες που διακατέχουν αρκετούς επιχειρηματίες από το χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.

SkalaTimes

Σολωμός: Από Παραλίμνι είμαι, αλλά οι επιχειρήσεις μου βρίσκονται στην Αγία Νάπα, έχω τρία εστιατόρια. Για μένα το πιο παράξενο είναι το εξής: Δόθηκε η ημερομηνία κατά την οποία μπορούμε να ανοίξουμε, εμείς είμαστε εντελώς τουριστικά εστιατόρια, με κλειστά αεροδρόμια. Άρα, εμείς δεν ανοίγουμε. Αυτό είναι το πρώτο.
Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι το εξής: Όταν κινδύνευε η Λαϊκή Τράπεζα έδωσαν 1.7 δις για να την σώσουν, έδωσαν 2.5 δις για τον συνεργατισμό ο οποίος χάθηκε, και δώσαμε 11 εκατομμύρια για τον τουρισμό του τόπου. Εάν είναι δυνατόν! Πραγματικά! Αν είναι δυνατόν!
Με παίρνουν τηλέφωνο τα παιδιά που δουλεύουν μαζί μου, κάποιοι εργάζονται κοντά μου οκτώ χρόνια, άλλοι δέκα χρόνια, άλλοι δώδεκα χρόνια. Τι θα τους πω; «Δεν σας χρειάζομαι πλέον;»

Δημοσιογράφος Εκπομπής: Κύριε Σολομέ ας θέσουμε την ερώτηση από την αντίπερα όχθη. Οι επιχειρηματίες στην τουριστική βιομηχανία και των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και εστιατορίων, τις προηγούμενες χρονιές τις οποίες ορίζαμε ως «χρονιές ρεκόρ σε επισκέπτες»,  ενδεχομένως να είχαν κέρδος. Συνεπώς αυτή η χρονιά δεν είναι καλή, χάνεται.

Σολωμός: Πολύ σωστή η τοποθέτηση σας. Να σας απαντήσω. Μετά το 2013 χρειάστηκε μια πενταετία, εξαετία, για να καταφέρουμε να έρθουμε σε ένα επίπεδο. Ξεκινήσαμε να είμαστε βιώσιμοι τα πέρσι και πρόπερσι και τώρα ήρθε ένα δεύτερο χαστούκι. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πράγματι οι προηγούμενες χρονιές ήταν ρεκόρ τουρισμού και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Όμως τα κέντρα αναψυχής, τα εστιατόρια, τα supermarkets, κ.α,  έχουν βοηθήσει με τα κέρδη τους την Κυβέρνηση να βγει απ΄τα Μνημόνια. Να σας φέρω ένα προσωπικό μου παράδειγμα, για κοινωνικές ασφαλίσεις και φορολογίες πέρσι πλήρωσα 480 χιλιάδες ευρώ.
Να πω και κάτι για τα ενοίκια, υπάρχουν απειλές προς άτομα του κλάδου μας και όχι μόνο εστιάτορες (αλλά και supermarkets, καταστήματα με ρούχα, κ.α) «αν δεν πληρώσετε το ενοίκιο να φύγετε». Για ένα εστιατόριο το να κλείσει και να πάει αλλού δεν είναι εύκολο. Εγώ έχω επενδύσει σε κάθε εστιατόριο περίπου 400 χιλιάδες ευρώ για να είναι όπως είναι και να μπορεί να είναι βιώσιμο. Να τα πάρω να φύγω, να πάω που; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Αυτό που θέλουμε είναι να μην επωμιστούμε μόνοι μας το βάρος.


Δημοσιογράφος εκπομπής: Αυτά τα έχει αναφέρει στην Ομοσπονδία σας;

Σολωμός: Βεβαίως. Απ΄ότι φαίνεται τα παιδιά απ΄την κυβέρνηση έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν, όμως είτε υπάρχουν νομικά κολλήματα, είτε δε υπάρχει το χρήμα σήμερα. Αυτό όμως δεν μπορώ να το λύσω εγώ. Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Η πραγματική τιμή της βενζίνης είναι σήμερα 40σεντς και την πληρώνουμε ένα ευρώ. Όλη αυτή είναι φορολογία του Κράτους. Εγώ δέχομαι να πληρώνω τη φορολογία στο Κράτος για να υπάρχουν όλες οι υποδομές όταν τους χρειαστώ να είναι εκεί. Αυτό είναι το θέμα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!