Search
Close this search box.

Για όσους αγχώνονται στην ιδέα του στόχου

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ

Κάποτε ήμουν πιο αυστηρός με αυτά τα ζητήματα. Έλεγα: «Ο στόχος του στόχου είναι η επίτευξή του». Βλέπω όμως όλο και περισσότερους ανθρώπους να δυσκολεύονται όχι μόνο να πετύχουν αλλά να θέσουν στόχο.
Επίσης, μεγαλώνοντας δίνω όλο και περισσότερη σημασία στη διαδρομή κάτι που βλέπω να έχει αποτέλεσμα σε πολλαπλά επίπεδα!
Η παρακάτω σκέψη πιστεύω θα ξεκλειδώσει αρκετούς. Δεν καταλύει την έννοια της επίτευξης, την προσεγγίζει όμως από μια άλλη οπτική:

Σκεφτείτε λοιπόν το εξής:


Ο ρόλος του στόχου δεν είναι αναγκαστικά να επιτευχθεί αλλά να μας δείχνει την πορεία. Όπως μια πυξίδα.
Η πυξίδα δεν δείχνει έναν συγκεκριμένο προορισμό αλλά μια κατεύθυνση. Σε προτρέπει όχι να φτάσεις κάπου αλλά να προχωρήσεις.
Όταν ρίχνεις ένα βελάκι, ακόμα κι αν δεν πετύχεις το κέντρο, συνήθως πετυχαίνεις ένα σημείο κοντά στο κέντρο. Αν βάλεις στόχο να ανέβεις στο Έβερεστ και σταματήσεις 700 μέτρα πριν την κορυφή πάλι έχεις ανέβει ψηλότερα από την πλειοψηφία του κόσμου. Αν δεν έβαζες στόχο εξαρχής δεν θα είχες φτάσει ποτέ κοντά σε αυτόν.

Γι’ αυτό λέω συχνά: Από τη στιγμή που γράφεις έναν στόχο, μια παραλλαγή του προετοιμάζεται κάπου στο μακρινό μέλλον.

Είναι εντάξει, λοιπόν, να μην πετύχεις έναν στόχο σου. Αυτό που ουσιαστικά εννοώ είναι καλύτερα να θέσεις στόχο και να μην τον πετύχεις από τον να μην θέσεις καθόλου στόχο επειδή φοβάσαι ότι μπορεί και να μην τον πετύχεις.

Την αγάπη μου
Νικόλας Σμυρνάκης

Υ.Γ. Τα πιο πάνω αναγράφονται στο νέο μου έργο Γράψε τη δική σου Ιστορία (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ). Σκέψου την Πυξίδα σαν τον σκοπό της ζωής σου που σου δείχνει την κατεύθυνση και τους στόχους σου σαν τις στάσεις που είναι απαραίτητες για να χαρείς τη διαδρομή.
Στο μυαλό μου είσαι επομένως ένας “Εξερευνητής”. Όλοι οι μεγάλοι εξερευνητές έχουν ικανούς Συνοδοιπόρους που τους νοιάζονται και τους βοηθούν.
Αυτόν ακριβώς το ρόλο, του Συνοδοιπόρου, φιλοδοξώ να παίξω με τα νέα e-learning προγράμματα του IslandofMan Success Philosophy, όπως για παράδειγμα το: Πώς να θέσεις, να πετύχεις τους στόχους σου και να χαρείς τη διαδρομή και το Ανακάλυψε και εκπλήρωσε τον σκοπό της ζωής σου.
Να αποτελέσω το σύμμαχό σου στην προσπάθειά σου να θέσεις και να εκπληρώσεις τους στόχους σου, να έρθεις πιο κοντά στον σκοπό σου, να αντιμετωπίσεις δυσκολίες, φόβους, να επηρεάσεις θετικά άλλους, να παραδώσεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου.

Μάθε περισσότερα για το νέο πρόγραμμα:
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επιμόρφωση στο coaching με βεβαίωση παρακολούθησης

  • Επιλέγεις τις εκπαιδεύσεις που προτιμάς και σχετίζονται με τις δικές σου ανάγκες.
  • Λαμβάνεις βεβαίωση παρακολούθησης coaching (επιλέγοντας 3 εκπαιδεύσεις και πάνω)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!