Search
Close this search box.

Βάσω Σωτηρίου: We will make it!

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων “We Will”, στην Αθήνα, Βάσω Σωτηρίου, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει το τοπίο στο χώρο των δημοσίων σχέσεων. Ανάμεσα στους πελάτες της βρίσκονται γνωστοί καλλιτέχνες (ηθοποιοί, τραγουδιστές) αλλά και επιστήμονες. Η γυναίκα που ανάμεσα σε άλλα μεταφράζει και βιβλία και τα αγαπάει ιδιαίτερα, αφού εργάστηκε για χρόνια στο χώρο του βιβλίου, τονίζει: «We will make it. Όποια αναποδιά κι αν έρθει, θα τα καταφέρουμε. Οι συχνές μικρές ανάσες θα μας οδηγήσουν στις μεγάλες ελεύθερες αναπνοές.». Σήμερα το SkalaTimes κουβεντιάζει με την Ελληνική Πρωτεύουσα, την όμορφη Αθήνα, με έναν θετικό και πάντα χαμογελαστό άνθρωπο, την Βάσω Σωτηρίου, η οποία έχει πολλά να μας πει στην μετά-lockdown εποχή.

Της Γιώτας Δημητρίου

Βάσω πόσα χρόνια είσαι στο χώρο δημοσίων σχέσεων; Η εταιρία σου We Will πόσα χρόνια υπάρχει και ποιο είναι το όραμα της;
Η εταιρεία μου υπάρχει από το 2012 όταν έκανα τα πρώτα βήματα έναρξης – καταμεσής της κρίσης. Το όραμα της We Will είναι ό,τι και το όνομά της. Να τα καταφέρουμε. Ό,τι κι να θέλουμε, ό,τι κι αν ονειρευτούμε… Μιας και δραστηριοποιούμαι κυρίως στον χώρο της τέχνης, το όραμά μου είναι να καταφέρουμε να γνωστοποιήσουμε παραστάσεις, βιβλία, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές, συναυλίες, να φτάσουν στο κοινό με τελικό αποτέλεσμα οι άνθρωποι που θα έρθουν να κερδίσουν κάτι. Να φύγουν πιο πλούσιοι, ευτυχισμένοι, προβληματισμένοι ίσως αλλά σίγουρα με ένα ουφ στα χείλη τους ότι η μέρα τους ήταν σημαντική.

Mε τον Τάσο Νούσια 

Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια όταν είχαμε πάει σε μια παράσταση στο Γκάζι για να δούμε μία παράσταση (stand up comedy) σε πλησίασε ένα αρκετά γνωστό πρόσωπο της Ελληνικής TV και σου έδωσε συγχαρητήρια για όσα κάνει η We Will και φυσικά εσύ προσωπικά. Αλήθεια, θεωρείς πως η We Will έδωσε μια νέα φρέσκα νότα στο κόσμο των δημοσίων σχέσεων;
Δεν ξέρω αν δώσαμε μια φρέσκια νότα στον κόσμο των δημοσίων σχέσεων. Ξέρω, όμως, πως τα άτομα που απαρτίζουν την We Will αγαπάμε πολύ τον πολιτισμό και αυτούς που εκπροσωπούμε. Τους αναλαμβάνουμε προσωπικά και κάνουμε ό,τι θα κάνουμε για τους δικούς μας ανθρώπους ή για τον εαυτό μας. Νομίζω πως αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Το να μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου και να είμαστε δίπλα του 24/7. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις τις αγωνίες τους, το όραμά τους, τις δυσκολίες τους αλλά και τους στόχους τους. Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη και το έργο τους γνωστό. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για παράδειγμα, μου είπε σε μια πρόσφατη συνάντησή μας ότι αισθάνθηκε μια τεράστια φροντίδα από την πλευρά μου. Όποτε με ζήτησε, όποια ερώτηση κι αν είχε, όποια συνέντευξη κι αν του έκλεισα, ήμουν πάντα εκεί. Και το εκτίμησε. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό μετάλλιο που θα μπορούσα να πάρω από τη δουλειά μου.

Με την Ελένη Κοκκίδου 

Από ποιους τομείς είναι οι πελάτες σας;
Είναι κυρίως θεατρικές παραστάσεις, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, μουσικοί αλλά και σημαντικά άτομα από διάφορους χώρους όπως η Μαρία Τσιάκα που είναι το Νούμερο Ένα στις Διατροφικές Διαταραχές, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος που διοργανώνει το Science Festival κάθε χρόνο και που τώρα έχει ξεκινήσει τα κανάλια του στο You Tube για την εκλαΐκευση της επιστήμης μέσω του Selebrity Science ή δείχνοντας πως τα ταξίδια δεν διακόπτονται με την έλευση των παιδιών (Traveling with kids) ή άτομα σαν την Life Coach Νάνσυ Μαλλέρου που πολλοί την χαρακτηρίζουν «Γκουρού της ευτυχίας». Άνθρωποι που κάνουν σημαντικές ενέργειες είναι καλό να έχουν κάποιον δίπλα τους που θα τους βοηθήσει να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο κοινό.
Ο μοναδικός διαφορετικός τομέας που ασχολούμαι είναι το πενθήμερο σεμινάριο «Όλα μπορούν να θεραπευτούν», του Μάρτιν Μπρόφμαν. Το διοργανώνω από το 2010. Έχω δει θαύματα να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ημέρων. Κι επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα με τις ασθένειες, έψαξα πάρα πολύ πριν το αναλάβω. Δέκα χρόνια μετά συνεχίζω να το διοργανώνω τρεις φορές τον χρόνο και να βλέπω τις ζωές των ανθρώπων που συμμετέχουν να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Mε τον Γιώργο Αρμένη και τον Μιχάλη Μητρούση

Αληθεύει ότι έχετε πελάτες από Αμερική και άλλες χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρει η προώθηση στην Ελλάδα;
Ναι αληθεύει. Και είναι τιμή μου να βοηθώ αυτούς τους ανθρώπους ώστε να βρουν ένα βήμα στη χώρα μας. Προέρχονται κυρίως από το χώρο της μουσικής αλλά και του βιβλίου. Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν με προσλαμβάνουν γιατί η αγορά της Ελλάδας είναι τεράστια και άρα ενδιαφέρονται να πλουτίσουν, αλλά γιατί αγαπούν πολύ τη χώρα μας και θέλουν να έχουν σημεία επαφής μαζί της. Είμαι ο συνδετικός κρίκος λοιπόν κι εννοείται πως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους αφήσω με την καλύτερα εικόνα για τον επαγγελματισμό που μπορεί να έχει ο Έλληνας.

Η κρίση της πανδημίας πόσο έχει επηρεάσει την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο; Ποια η δική σου άποψη, θα ανακάμψουμε γρήγορα;
Μας έχει επηρεάσει πολύ, όπως και όλες τις χώρες. Νομίζω πως ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τον αντίκτυπο που έχει και θα έχει στις ζωές μας. Στο οικονομικό επίπεδο είναι το φανερό. Πολλοί άνθρωποι είναι άνεργοι και δεν ξέρω πότε θα ανακάμψουν. Τα θέατρα έκλεισαν μέσα στους πιο παραγωγικούς μήνες – Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο , οι ηθοποιοί είναι άνεργοι, ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων που δουλεύουν γύρω από αυτό και ούτω καθ’ εξής. Ωστόσο, για μένα είναι εξίσου σημαντική η επίπτωση που έχουμε όλοι μας σε ένα προσωπικό επίπεδο. Είναι ένα πολύ έντονο τραύμα αυτό που βιώσαμε. Να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας, παρά μόνο για μια ώρα, να μην έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους ή ακόμη και τώρα να μην επιτρέπεται η αγκαλιά. Το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε όλοι τραυματισμένοι απ’ αυτό; Και πόσο καιρό θα μας πάρει να επανέλθουμε σε μια κανονική ζωή, να ανακάμψουμε; Δεν ξέρω. Θέλω να βλέπω θετικά τα πράγματα αλλά ακόμη κι εγώ σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω χρόνο στον εαυτό μου και να με παρατηρήσω. Για παράδειγμα, όταν επέτρεψαν την μετάβαση σε άλλο νομό, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω το αυτοκίνητό μου και να πάω στην οικογένειά μου, τους γονείς μου, τις αδερφές μου, τα ανίψια μου. Η πρώτη αγκαλιά έγινε με μάσκα. Έστω κι έτσι, ανυπομονούσα να νιώσω το σώμα τους. Τους κράτησα μέσα στην αγκαλιά μου όσο περισσότερο μπορούσα. Μετά από λίγες μέρες έπρεπε να φύγω για να επιστρέψω στη δουλειά μου και παρόλα αυτά μου έδωσα παράταση χρόνου γιατί σκεφτόμουν «Τώρα τους έχεις. Πριν δεν μπορούσες να τους έχεις. Δες τους. Πέρασε χρόνο μαζί τους. Αγκάλιασέ τους ξανά. Η δουλειά θα είναι εκεί πάντα». Κι εκεί κατάλαβα πόσο βαθύ είναι το τραύμα που ζήσαμε. Να μην σου επιτρέπεται να δεις τους ανθρώπους σου, να τους αγγίξεις, να τους αγκαλιάσεις. Ευτυχώς 1η Ιουλίου διοργανώνω ξανά το σεμινάριο που σας είπα πιο πάνω και σίγουρα θα επιστρέψω διαφορετική.

Με τον Νικήτα Τσακίρογλου

Τι χρειαζόμαστε ως άνθρωποι για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε δριμύτεροι, κατά τη γνώμη σου;
Να μην σκεφτόμαστε το μέλλον. Το μέλλον πάντα δημιουργεί φόβο. Ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Ας προσπαθούμε να ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά. Να ξυπνάμε το πρωί και να σκεφτόμαστε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για σήμερα. Να βλέπουμε ότι έχουμε φαγητό για σήμερα, ότι έχουμε πληρώσει τους λογαριασμούς για τον μήνα και όλα θα πάνε καλά. Να ελπίζουμε ότι η κάθε μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Να χαμογελάμε, να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε το καλύτερο.

“Εδώ είναι μια φωτογραφία που απλά δείχνει τη χαρά μου”, λέει η Βάσω

Με την Κύπρο μας ποια η σχέση σου Βάσω;
Έχω έρθει στην Κύπρο γύρω στις δέκα φορές κι όλες αυτές για επαγγελματικούς λόγους. Είχα ανθρώπους που εκπροσωπούσα εκεί και άρα ερχόμουν για τις δια ζώσης συνεντεύξεις που είχα οργανώσει ή για την παρουσίαση βιβλίου ή για κάποια εκδήλωση. Γνώρισα πάρα πολλούς δημοσιογράφους λόγω αυτού και μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω. Σχεδόν το 90% των δημοσιογράφων μου ζήτησαν την επόμενη φορά που θα έρθω στην Κύπρο να μην κλείσω ξενοδοχείο αλλά να με φιλοξενήσουν σπίτι τους. Κι αυτό για μένα δείχνει ανοιχτή καρδιά και δοτικότητα. Σας σκέφτομαι και χαμογελάω. Είστε ένας υπέροχος λαός και τόπος. Ίσως οι άνθρωποί του να είναι τόσο καλοί λόγω του τραύματος που βίωσαν κι αυτοί χρόνια πριν, με την εισβολή. Αγαπώ πολύ τον τόπο σας και τους ανθρώπους τους. Μακάρι να είστε τόσο φωτεινοί πάντα.

Με την Κατερίνα Βρανά

Το δικό σου προσωπικό όραμα ποιο είναι;
Να δω το παιδί μου να ζει τη ζωή που θέλει και του αξίζει. Να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο με τον άνθρωπο που αγαπώ. Να βλέπω την οικογένειά μου ευτυχισμένη και υγιή. Να απολαμβάνω το σπίτι μου και τους φίλους μου. Να μεγαλώσω την εταιρεία μου και να τη φτάσουμε στα δέκα και είκοσι άτομα προσωπικό. Να δω τη χώρα μου σε ευμάρεια, προσωπική και οικονομική. Στον παγκόσμιο χάρτη να βλέπω χώρες να ζουν σε ειρήνη. Και οι δύο γάτες μου. Να ζήσουν 100 χρόνια.

Τα κορίτσια της we will

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που σε δίδαξε μέχρι σήμερα η ζωή;
We will make it. Όποια αναποδιά κι αν έρθει, θα τα καταφέρουμε. Οι συχνές μικρές ανάσες θα μας οδηγήσουν στις μεγάλες ελεύθερες αναπνοές.

Η φιλία σου με την γνωστή και αγαπημένη συγγραφέα Victoria Hislop κρατάει χρόνια, αλήθεια, για σένα τι σημαίνει φιλία;

Πράγματι κρατάει χρόνια. Είναι ένας φωτεινός φάρος για τη ζωή μου η Victoria. Φιλία σημαίνει να είσαι εκεί για τον άλλον, όποτε σε χρειαστεί. Να ξέρει πως θα σε βρει. Ότι θα τον νιώσεις. Θα καλύψεις μια ανάγκη του πριν καν την εκφράσει. Να γελάς. Να λες ό,τι θέλεις χωρίς εσωτερική λογοκρισία. Να προσφέρεις. Να ζητάς βοήθεια χωρίς δεύτερη σκέψη. Να καταλαμβάνεις τον ίδιο χώρο με αυτόν.

Με την Victoria Hislop

Το προσωπικό σου μότο ζωής;
Η ζωή είναι ένα ωραίο παιγνίδι.

Τέλος, Βάσω που μπορεί να βρει κανείς στοιχεία για την εταιρεία σου, We Will;
Στην ιστοσελίδα μου vassosotiriou.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!